reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
Kurcze u mnie też koszt to 200 zł.Wiecie co już nawet mi o kasę nie chodzi bo te 200 zł miesięcznie wydobędę nawet spod ziemi jak ma to być dobre dla mojego dziecka.Tylko kto mi da gwarancję ,że te "nowe" szczepionki które obecnie są dosyć MODNE bym powiedziała w przyszłości za lat 10-20 nie przyniosą skutków ubocznych??Te obecne refundowane niby są "be"(czyt gorsze) bo z rtęcią itd ale przecież tysiące ludzi były nimi szczepione i wszyscy żyjemy prawda??Sama już poważnie nie wiem co robić.Jak narazie przemawiają do mnie te skojarzone bo mają tylko jedno wkłucie a co za tym idzie mniej bólu podczas szczepienia.

u mnie szczepionka x2 wiec wydatek spory, ale bede szczepic skojarzonymi, ponoc bezpieczniejsze no i jedno wkłucie. Z tego co wiem to u nas szczepionki tansze w aptece niz w przychodni, jeszcze nie orientowałam sie doklładnie, ale tak mi mowiła połozna. dzwoniłam nawet do przychodni, ale nie było babki od szczepien a ta z ktora rozmawaiałam dokładnie ceny nie znała, ale tez mowiła ze w aptece taniej mozna kopic. Pop[ytajcie bo moze warto

aaga1407
My uzywamy boboticu ale tez dipherganu wiec nie wiem co bardziej pomaga.
My szczepimy sie na nfz i bez dodatkowych szczepien. Amela tez była tak szczepiona i nic jej nie było, my tez bylismy nimi szczepieni.
Nie chce nikogo ani nic krytkowac ale czy te szczepionki 5 w 1 czy 6 w1 to nie jest kampania firm farmakologicznych?

moze i kampania, ja postanowiłam szczepic skojarzonymi głownie z powodu jednego kłucia. Na nic dodatkowego nie szczepimy, tylko te obowiązkowe

Kurcze u mnie też koszt to 200 zł.Wiecie co już nawet mi o kasę nie chodzi bo te 200 zł miesięcznie wydobędę nawet spod ziemi jak ma to być dobre dla mojego dziecka.Tylko kto mi da gwarancję ,że te "nowe" szczepionki które obecnie są dosyć MODNE bym powiedziała w przyszłości za lat 10-20 nie przyniosą skutków ubocznych??Te obecne refundowane niby są "be"(czyt gorsze) bo z rtęcią itd ale przecież tysiące ludzi były nimi szczepione i wszyscy żyjemy prawda??Sama już poważnie nie wiem co robić.Jak narazie przemawiają do mnie te skojarzone bo mają tylko jedno wkłucie a co za tym idzie mniej bólu podczas szczepienia.
Ja już też dopytywałam o te szczepionki wszystkich zorientowanych w temacie i jak zwykle, co głowa to inna opinia: położna swoje, pediatra swoje hehe Musimy działać intuicyjnie. Mi żal tego malucha...tyle strzykawek na takie maleństwo brrrr

My szczepimy refundowanymi. Jasiek był nimi szczepiony i wszystko było ok.

Dziewczyny pisałam kilka dni temu, że Ada ma po szczepieniu na gruźlicę wielkiego strupa z ropką. No i wczoraj ten strup odpadł, ropa wyciekła i zrobiła się wielka dziura po tym :szok: Na początku się przeraziłam, bo nie pamiętam żeby u synka tak było. Dzisiaj to już lepiej wygląda, bo zaschło. Może wiecie czy wszystko z tym ok, czy tak to się goi, że ta ropa wycieka? Nie wiem czy iść z tym do lekarza?

reklama
aaga ja mam i niemieckie i czeskie, faktycznie wszystko to samo poza gęstością, niemieckie są gęstsze
katamisz ja mam ten sam problem ze szczepieniami, już się nawet boje szczepić tyle się naczytałam o powikłaniach neurologicznych. W każdym razie w piątek idziemy do pediatry i jeszcze wypytam co i ja, póki co jestem za pakietem nfz ale na błonice, tężec, krztusiec wykupie sama szczepionke DPTa ze względu na ilość antygenów, pisała o tym kiedyś setanka

Do góry