reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

reklama
no a my mamy na buziuńce trądzik noworodkowy, bo potówki to nie są...
nie wiem skąd to się bierze, położna mówiła, że czasem dzieci tak mają, może to być ode mnie z mleka, moze być bez przyczyny, poprostu...i teraz tylko mamy myć buziuńkę wodą przegotowana 3-4 razy dziennie i tyle...

Setana
No własnie Olek tez nie lubił lerzec na brzuszku a teraz cały dzien tak spedza (prawie) nawet w wozku czasem tak lerzy.
Na poczatku tez mowiłam, ze nie lubi i jak tylko płakał to go odwracałam. Pielegniarka powiedziała by zostawic i płakał przez ok 30 min zmeczył sie i spał ponad 3 godziny. Teraz jak tylko marudzi to na brzuszek i odrazu sie uspokaja. Debridat tez chyba pomaga bo Olek od szpitala kolek nie miewa.
Czasem sie prezy i robi w 1 sekunde cały czerwony ale jak go tylko wezme na rece to przestaje czyli to nie ból a chec noszenia :-D cwaniki te maluszki.
Teraz szukam sposobu by mały spał duzej niz 2.5 godziny w nocy.

no a my mamy na buziuńce trądzik noworodkowy, bo potówki to nie są...
nie wiem skąd to się bierze, położna mówiła, że czasem dzieci tak mają, może to być ode mnie z mleka, moze być bez przyczyny, poprostu...i teraz tylko mamy myć buziuńkę wodą przegotowana 3-4 razy dziennie i tyle...

U nas to samo - ewidentnie przez hormony zawarte w moim mleku, bo towarzyszy temu obrzęk sutków. Teraz jedno i drugie schodzi, ale pryszczole mój synuś miał przeokropne.

zolza u nas co dzień to coraz więcej jest tego świństwa, już na czoło wchodzi...miała taka bidulka, wygląda fatalnie..

Mysiu, to może u Was z innego powodu? Albo hormony dłużej się utrzymują? U nas zaczęło Edgara wysypywać jeszcze w szpitalu, ale tak delikatnie. Z dnia na dzień było tego coraz więcej, w tym kilka ropnych, naprawdę paskudnych syfków. Teraz schodzą, ale pojawia się szorstka wysypka - odstawiam od dziś mleko i nabiał, zobaczymy, czy to pomoże. Ech, mamy się z tymi szkrabami... ;-)

dziewczyny czy ktoras z was uzywała kropelek sab simplex ale czeskich. ja miałam do tej pory niemieckie i chciałam własnie zamówc kolejne bo mi sie juz powoli koncza. Zastanawiam sie własnie czy kupowac niemieckie czy czeskie, firma produkujaca ta sama, skład ten sam tylko cena rózna bo niemieckie kosztują 45 zł a czeskie 25 www.sabsimplex.net.pl . Chce zamowic dwa opakowania wiec róznica cenowa jest znaczna
A czy moze uzywłayscie kropelek bobotic, skład podobny

Ostatnia edycja:
ja używam i tych i tych. niemieckie są geste wiec je daje na smoczek jak kolka mocna jest, dwie trzy kropelki, czeskie są rzadsze i je do każdego mleczka do butli daje, i te i te się sprawdzają

reklama
Kurcze dziewczyny co ze szczepieniami??Ja już całkowicie zdurniałam a idziemy za tydzień na szczepienie!!Sama nie wiem czy szczepić refundowanymi czy skojarzonymi...doradzcie proszę :zawstydzona/y: Jakimi wy szczepicie??

aaga Co do sab-simplexu to ja miałam niemieckie i były faktycznie bardzo gęste ale pojęcia nie mam czy te czeskie się czymś różnią.Najlepiej zapytaj czy składem się różnią i tyle.Będziesz wiedziała.

kikis tylko 2,3 kropelki sabu dajesz przy mocnych kolkach??Ja dawałam co 4 h po 15 kropli(do 4 razy dziennie).Z tego co wiem to tylko regularne dawkowanie przynosi efekt.

Ostatnia edycja:
Do góry