reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Dziewczyny mam pytanie, czy któryś z Waszych maluszków ma albo się orientujecie. Mojemu szkrabowi na ramiączku wyskoczył pryszcz. jeden duży, twardy a jak się naciśnie to pod spodem zmienia barwę na białą. z czego to może być? bo potówka to nie jest na pewno.

reklama
kikis ja nie pomoge, nie wiem

powiem Wam dziewczyny , ze u nas chusta dziala jak lekarstwo... mloda nawet jak sie mocno zali i prezy to po max 3 min uspokaja sie w chuscie i pozniej zasypia... Dzis dzieki chuscie zrobilam obiad i wyszlam z psem i po poludniu mialam relax :tak: Choc pewnie to mala uzalezni... odemnie, cos tak czuje.
Rano tatus sie z nia "meczyl" ale co chwile do cyca dostawialam (tylko sobie dydlala... jej uspokajacz, bo jada przecietnie co 3-4 h) ;-)

Dziewczyny mam pytanie, czy któryś z Waszych maluszków ma albo się orientujecie. Mojemu szkrabowi na ramiączku wyskoczył pryszcz. jeden duży, twardy a jak się naciśnie to pod spodem zmienia barwę na białą. z czego to może być? bo potówka to nie jest na pewno.
Nie wiem, ale czy to nie jest przypadkiem ślad po szczepieniu? Lepiej nic nie naciskaj. W szpitalu przy wypisie mówili mi, że po jakims czasie na ramieniu pojawi się ślad, potem zmieni w strupek, który sam musi odpaść.

U Ady ten ślad po szczepieniu niefajnie wygląda, zrobił się mega wielki strup a pod spodem ropka. Aż się boję, że to jakoś niechcący naruszę, bo naprawdę duże się zrobiło :/

kikis to zapewne ślad po szczepieniu jak dziewczyny napisały, u nas póki co tylko czerwona kropka, jak po ugryzieniu komara

Blusia u mojej Majki też jest całkiem spory strupek i powiem Ci że dopiero jak zobaczyłam brudny od wewnątrz rękawek to zorientowałam się że się pojawił i możliwe że go naruszyliśmy już na samym początku stąd ta ropa na ubranku ale jak zaschło to jest już ok

u nas pediatra mowi ze jak sie ropa wyleje to trzeba wygotowac ubranko zeby zabic bakterie gruźlicy :) jeszcze sie nie wylało ale pewnie na dniach to sie stanie :-)

reklama
A ten strupek to zawsze musi być? Madzia ma już miesiąc a żadnego strupka nie ma. Jest tylko takie małe widoczne znamie....

Do góry