reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ratunku, co robić!? czyli choroby, lekarstwa, alergie, ulewanka, nietypowe kupki itd.

Kati, ja też bym była obsrana ze strachu, tak już jest z nami- mamami ... Ale myślę, że z Matim będzie ok- z tym serduchem, to co i rusz słyszę, że któreś dziecko coś, a potem wszystko dobrze się kończy. Może te szmery przeziębieniem spowodowane? Spokojnie, gdyby to coś poważnego było- wysłałby Cię do szpitala na obserwację, uwierz mi, nas ciągle wysyłali, nie mogą sobie pozwolić na brak reakcji gdy chodzi o takiego Malucha. Ale prywatnie idź- dla własnego spokoju, po co ta myśl ma Ci siedzieć w głowie do jesieni...

reklama
dziewczyny jak wasze dzieci reagują na posiłki w pełni glutenowe? Ja po raz kolejny zauważam problem... kilka razy próbowałam jej podać kaszkę owsianą czy orkiszową jako pełen posiłek i zawsze na drugi dzień był prolebm z kupami. Jest ich dużo (wczoraj 5) i ogromne... jakby nie do końca przetrawione jedzenie, brzydko pachnące, jakby kwaśne. Miesiąc temu po kilku dniach po zakończeniu biegunki chciałam wrócić do glutenu dosyałam łyżeczkę kawszki owsianej do ryżowej, wtedy w kupie pojawiło się dużo śluzu i krew. Lekarz na pogotowiu powiedział, że to tylko osłabiony przewód pokarmowy po biegunce. A ja już nie wiem... wczoraj rano dałam jej kaszkę orkiszową, zrobiła 5 wielkich, ostatnia wielka zielona i rozlana, w nocy mokre zielone placki. Boję się, że to celiakia... jak to sprawdzić? Bez biopsji jelita od razu...

Ostatnia edycja:
Trasia...moja Julia wcina normalne posilki z kaszką 5 zboż, pszenno-owsianą ze śliwką czy kaszką manną z owocami. Te wszystkie kasze są przeznaczone dla niemowląt, innych nie daję. Spróbuj może za parę dni podać taką kaszkę dla nie niemowląt z mm i wtedy zobaczysz.

ja wogole kaszek nie podaje
moje dzieci ich nie lubia :eek:
Frutek tez wychowany bez kaszek i zyje i miewa sie dobrze
Misiula tez zaciska buzie i niechce ich jesc... zadnej
u mnie na codzien cycek + obiad ktory raczej sama gotuje + pomiedzy krazki te kukurydziane chlebki albo chrupki kukurydziane albo owoce
3 dni temu chcialam wrocic do korczaka i mloda nadal na niego uczulona wysypalo ja strasznie.... i na jajko tez uczulona nadal :-( Ale po moich obiadkach wsio ok z nia.. czasem cos wyskoczy na buzce, ale to juz sporadycznie.

TRASIU kaszki zbożowe maja to do siebie że są lekkostrawne, mogą po nich występować kupki o zmienionej konsystencji. Zacznij od jednej lyzeczki kaszy zbozowej np trzy lyzeczki kaszki ryzowej i jedna zbozowej przez dwa dni; Marysia jest wrażliwa dziewczynka i pewnie dlatego tak reaguje. A dajesz Marysi pieczywo???

Trasia...a może spróbuj podać inną - jak dajesz tylko Holle to może coś w niej Marysi nie pasuje.
I tak jak pisze AgataR...dajesz pieczywo? Julia zjada codziennie pół kromeczki chlebka albo kawalek bułki, chałki czy rogala.

AGATA nie podaję Marysi pieczywa, zwlekam z powodu tego glutenu. Ja cały czas robiłam tak jak piszesz - do kaszki ryżowej dodawałam łyzeczkę, potem dwie łyżeczki kaszki zbozowej. Problem pojawia się dopiero jak podam pełen posiłek glutenowy.

DOris nie bardzo mam wybór w kaszkach, bo większość jest na mm, a Marysia ma skazę białkową. Kaszki bezmleczne mają w sobie sporo składników, które mi się nie podobają więc podaję holle, bo w skłądzie ma jedynie dany produnt zbozowy i witaminę B1. Np kaszka ryżowa to ryż i wit B1. Na pewno jest najłagodniejsza do przyswojenia.

Silva strasznie drogie to badanie! Chyba na razie się nie skuszę:)

reklama
kurcze my to juz nie patrzymy czy dzieciowe czy nie dziciowe jedzenie je juz wszystko :) oprocz jakis sztucznych sosow czy takich badziewi ktore my czasami jemy :) ewentualnie sos na jogurcie albo smietanie i koperek czy szczypiorek

ostatnio go moze troszke uczulilo - bardziej szorstkie policzki miał bo jadł suszone pomidory i oliwki... ;-)

Do góry