reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

reklama
Madziu przybij piąteczkę hi hi. Moja już nie wygląda jak biedroneczka tylko jak krówka milka, jest cała w łatkach fioletowych tyle tych kropek ma, że nie opłacało się ją kropkować tylko polać całą fioletem, ale krosteczki ma niektóre big. A tak to ok. W sobotę był ostatni rzut, także miała 4 rzuty, najgorzej był 2 dzień. Ale ma je wszędzie.
załączam zdjęcie tylko nie przestraszcie się :-D

a po ilu Krzysia wysypało?? i jak na razie się czuje?? gorączkę macie??

Załączniki

• DSCF1816.jpg
    DSCF1816.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 45
Poki co Krzyś ma tylko na plecach -duze , kilka na brzuchu , 3 na nodze , 1 na głowie na buzi póki co też 1 Nie ma gorączki, je normalnie ale w nocy cycek w zebach:wściekła/y:Wysypało go przed wczoraj w 2 pełne tyg po wysypaniu młodej

o to mało na razie Krzysia wyspało jak na razie, u nas najgorszy był 2 dzień a potem to po parę krostek dochodziło.

My dziś po szczepieniu Priorixem (czy jakoś tak) - młoda nawet dzielna była :tak: Zabrałam zabawkę, którą dawno się nie bawiła więc się nią zajęła :laugh2:

Lucy zdrówka!!! kurcze te sraczki są najgorsze.

a szczepieniem się nie przejmuj, my też mamy odroczone o 2 miesiące. Ja tam z tego się cieszę

my tez odroczeni ale ja i tak planowałam dopiero na wiosnę...
Iza pisała ze u niej w przychodni kolejki do szczepienia - u nas luzik ide kiedy mi pasuje (i w starej i nowej przychodni)

Daga ile Oliwka siedziała w domu z okazji kropek . Zastanawiam się czy moge młoda posłac od poniedziałku do przedszkola. teraz leci 3 tydzień

Zdrówka dla Naszych Biedroneczek Krzysia i Oliwci!!!
PS Oliwce do twarzy w fiolecie:-p
Lucy współczuję tych kupkowych problemów u Myszolka...Buziaczki dla Niego:sorry:

ja dziś byłam z Natunia u lekarza bo od jakiegoś czasu drapała się upierdliwie po szyi-a to się zagoiło to ona znowu rozdrapała (najpierw po jednej stronie a teraz już cala szyja obdrapana łącznie ze znamieniem...:-:)-:)-()
Lekarka doradziła żebym przestała ja kąpać codziennie (max dwa razy w tygodniu i to w letniej wodzie) bo zmywam jej zbyt wiele osłony lipidowej-Ninia ma egzemę dziecięcą,ubierała przewiewnie i ogólnie nie przegrzewać jej.Dostałam maść na bazie hydrocortisonu.Pokazałam jej ta tajemniczą wysypkę i powiedziała,że przypomina ona ospę ale całkowicie nie może jej stwierdzić bo nie ma typowego płynu w krostach-ale bezsprzecznie jest to jakaś wirusówka z którą dobrze sobie poradziłam;-)
Kurde trochę jestem zmieszana zaleceniem...nie wyobrażam sobie żeby nie wykąpać Natalki co wieczór...Kąpie ją w oilatum i innych emolientach...

reklama
Zdrówka dla naszych kochanych choruszków !!!
Lucy - mam nadzieję, że Piotrusiowi jednak szybko minie i nie będzie się tyle tygodni męczył :-(
Princess - ojjj... też nie wyobrażam sobie, żeby dziecka codziennie nie kąpać... ale może warto spróbować... oby pomogło, bo musi ta skóra strasznie Natalkę swędzieć :-(

Do góry