reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

mamjakty ja daje codziennie cebion multi po 3-5 kropelek....

A dobre na katarek i lekkie oddychanie sa kropelki do inhalacji Olbas Oil....Kilka kropelek można dać na podusie, na piżamke itp...A najlepiej sie sprawdzają jak przykrecam kaloryfer tak na 3,5, na to daje mokry ręcznik i kilka kropelek na ręcznik...super powietrze w całej sypialni :-)
Wiem bo wypróbowałam ;-)

reklama
No ja właśnie z tymi witaminkami nie chciałabym przesadzić bo już tran podaję codziennie, no ale w sumie sama witaminka C dodatkowo nie powinna zaszkodzić ;-):tak:

Ja Oli do kąpieli dawałam olejek lawendowy i na podusię też :tak: O tych kropelkach nie słyszałam :-)

A tak przy okazji katarku, dziś gadałam z sąsiadem i on mi polecił nebulizator, czy jakoś tak - że u nich jak dzieciaki maja katar to robią inhalacje z soli morskiej i oklepuja i zwykle to pomaga i nic więcej nie trzeba - macie jakieś zdanie o tym? Stosuje ktoś może takie urządzonko? :sorry:
ja ma takie urządzonko, przy Pauli musialam często stosować :-( ale nie wiem, czy takie dziecko małe usiedzi przy tym ... mi się wydaje, że Sterimar i frida wystarczą ;-)
a Pauli takie kropelki (oilbas, lawendowy) szkodziły :-(

Mamjakty Cebion mozesz nawet codziennie Ja daję Kluskowi po 5 kropli raczej nie zaszkodzisz bo to mała wysiusia w całości:-p A nebulizator to nie wiem czy tak na prawdę się przyda szkoda kasy do leczenia kataru najtaniej takie urządzenie to ok 120 zł kosztuje Jak dzieciak ma alergię lub astme i podaja wziewy to niezbędne ale tak to dla mnie przesada to samo osiągniesz dając wodę morską do nosa i siągajac frida a olejków eterycznych w ten spasób się nie podaje Jak Ola ma duzy ten katarek to lepiej kupcie sól morska ale taka hipertoniczną ona lepiej rozpuszcza wydzieline (ale to tylko tak przy dużym katarku)

Wspołczuje madziu.....:-( Zdrowia dla Krzysia

Mi ten kaszel Piotrka juz zaczyna grac na nerwach...Katar by go tak nie budził jak ten mokry kaszel...Mam nadzieje, że mu sie tam w żadne zapalenie oskrzeli nie przeistoczy....Ja już dobrzeje więc mam nadzieje, że u niego to też tylko kilka dni potrwa....

Przed chwilką widziałam na necie film o kobiecie która karmi piersią swoja 8 letnia córke...a druga przestała karmić jak miała 5 lat...chore...:dry:

Adiva lepiej daj młodego osłuchac bo nigdy niewiadomo Krzys ma tylko katar i mokry kaszel sporadycznie i 3 razy miał goraczkę - tylko po spaniu a i jeszczre jesc nie chce

reklama
Do góry