reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

mamjakty u nas dość niedawno był katarek i pokasływanie...my bylismy sie osłuchać u pani doktor i kaszle był spowodowany katarkiem
Zalecenia które dostaliśmy od Pani doktor już dziewczyny wypisały hehe
nasivin mieliśmy zwykły...tylko ten do roku w kropelkach a nie w aerozolu...
no i mieliśmu syrop Stodal ale dałam go tylko raz

u nas po 3 dniach wielkiej biegunki...od 22 na razie spokoj...mam nadzieję ze w końcu coś chwyciło....mieliśmy iśc do szpitala ale młody pięknie pije więc zostaliśmy w domu....

ojoj Adiva dużo zdrówka Wam życzę...mam nadzieję że to nic poważnego i szybciutko minie!!!

reklama
Na takie pierwsze objawy to najlepszy jest własnie nasivin soft w kropelkach + euphorbium...Na kaszel tantum Verde i jeśli kaszel jest mokry to syropek prawoślazowy....Tak jakos 2,5 ml x 2 do godziny 16-17...To są rzeczy ktore robie sama, kiedy zauważę że coś sie dzieje....I to są środki które nam nasza pani doktor pozwoliła robić...Normalnie pewnie bym już podała Eurespal małemu ale jak na złość ani kropelki w domu....
No i ta biegunka...??Bez gorączki.....dziwne to jakieś....

Mamjakty - Na przeziębienie, grype, zapalenie oskrzeli i gardła, które przebiegają z katarem i kaszlem polecam maść rozgrzewającą PULMEX BABY (bez kamfory) tylko nie pamiętam czy to bez recepty ale chyba tak

Klaudia i adiva - trzymajcie sie biedne, ja tego jeszcze nie przerabiałam

No my już po lekarzu....biegunka przez zeby :dry: Przebija nam druga strona lewej dolnej czwórki co oczywiście u Piotrka objawia sie gorączką i biegunką...Kurcze już zapomniałam, że z górną czwórką też takie jaja były...
A kaszelek może mieć przeze mnie...Katarku nie ma a gardło nie jest czerwone...Więc dostalismy profilaktycznie Eurespal...i gdyby sie pogarszało to jeszcze raz sie pojawic...W niedziele na kontrole mamy iść....
Nie jest tak źle jak myślałam....Byle go zastopowac z tą biegunką i powinno być ok....

Adiva - dobrze, że to "tylko" ząbki, a nie coś gorszego ;-)
Wszystkim choruszkom zdrówka życzymy :tak: trzymajcie się dzielnie maluszki i mamy !!!

Adiva - jestem z Wami! Wspólnie damy radę tym 4 ;-)
Lucy - ubawiła mnie ta lekomanka :-D No ale tak to jest, chce się dobrze a nie zawsze tak wychodzi :sorry2: Ja też wczoraj uraczyłam Olkę panadolem, a wychodzi na to, że temperatury nie miała :sorry2: Człowiek całe życie się uczy ;-)

Co do szczepionki - ja raczej na ospę szczepić nie będę - chociaż kto wie, może po Waszych wypowiedziach zmienię zdanie :sorry2:;-)
Ja szczepiłam na rota :sorry2: I myślę o meningo teraz a pneumo po drugim roku.

reklama
Do góry