reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

Czy słyszałyście coś na temat picia mleka w ciąży? Dla mnie to jedyny napój który teraz uwielbiam. Piłam 2 litry dziennie ale mój lekarz powiedział,że to za dużo , bo dziecko może urodzić się z alergią. Teraz ograniczam się do 2 szklanek dziennie.

reklama
Jestem zupełnie zaskoczona tym co piszę Beatka1 ja też czuję dużą ochotę na mleko (szczególnie z płatkami Neskuik nie jestem pewna pisowni) i mogła bym ich jeś tonami a co za tym idzie i pić mleko litrami ;D ;D
Ja wprawdzie nie rozmawiałam o tym z moim lekarzem więc może twój lekarz Beatko ma racją co za pech :( :(

ALMETKO ciesze sie ze na USG OK.A co do mleczka to faktycznie 2litry to za duzo i moze ale nie musi wywolac alergi u maluszka.

Jak dziecko będzie mialo być alergikiem to bedzie i tak i tak i nie wiem czy pomoże mu ograniczanie mleka przez matkę ::)
Ja pije dużo mleka i jem dużo nabiału bo na co innego mnie nie ciągnie, nawet do miesa czuję wstręt.:(
Almetka ja też mam ten sam problem z wyborem imienia jak będzie drugi chłopczyk to nie mam żadnej koncepcji ::)

u mnie na usg w 20 tyg ciąży (+8 kg!!!)
Tętno płodu : 162/min
Długość kości udowej : 32 mm
Może ktoś mi powie co oznacza BIP?(42 mm)

BIP na innych wynikach USG okreslane jako BPD to wymiar dwuciemieniowy glowki mierzy sie go miedzy duzym(z przodu glowki )ciemiaczkiem a malym ciemiaczkiem(z tylu glowki)

Po dzisiejszym USG:
wymiar dwuciem. 56 mm
obwód główki 195 mm
obwód brzuszka 169 mm
długość kości udowej 37 mm
masa 460g
czynnośc serca 154u/min
Wszystko OK!!!
Miałam przodujące łożysko, ale juz jest na swoim miejscu.

Pycha cieszę się, że u ciebie jest wszystko  ok !!!
Jak ja byłam na USG to lekarz powiedział mi że moja dzidzia leży w polożeniu miednicowym.
Mam nadzieję, że się obróci bo nie chciałabym mieć porodu z komplikacjami ani cesarki :(

reklama
Do góry