reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Raport ciążowy

reklama
Z lekkim opóźnieniem - raport z 30 czerwca:
21t5d
23 cm wzrostu ;D
551g (kawał chłopa!)
obwód główki - 207mm
obwód brzuszka - 180 mm
Długość ramienia - 33mm
Długość uda - 37 mm
Średnica móżdżku - 22mm ( od razu widać że chłopak ;D ;D ;D ;D ;D)

No własnie, trochę mi się ta dorodność średnio podoba, bo jest cięższy większy i cięższy od synka mojej przyjaciółki, który się jeszcze nie urodził a już ma ponad 3,5 kg, ja bym wolała urodzić ciut mniejszego ::)

Klementynko ja też gratuluję dorodnego chłopczyka !!!
geddes190.jpg

KLEMENTYNKO a jak duże rodziły się Twoje dziciaczki ??? (chociaż wiem, że to wcale nie musi być tak samo). Mój synek jak na moje rozmiary był duży, bo mierzył 59 cm i ważył 4150 g, ale niestety przez to miałam poród zabiegowy (próżnociąg) po prostu "zaklinował" się w kanale rodnym  - powiem Wam,że stres jakich mało i nigdy w życiu nie chciałabym, żeby drugie dziecko też się w ten sposób urodziło :( dlatego mam nadzieję, że dzidziuś tym razem będzie trochę mniejszy...

madziuniu - 4150g to w ogóle bym uciekła!!!!! Podziwiam cię!!!!
Moje miały 2850g i 2870 g oraz ok 48cm wzrostu :) A teraz całkiem duże urosły, bo mają po kim ;D

wierz mi KLEMENTYNKO, że też chciałam uciekać, ale jakoś nikt nie chciał mnie wypuścić z porodówki !!! :D
ale maluszka w takich rozmiarach jak Twoje to chciałabym urodzić..no ale - pożyjemy zobaczymy  :)

reklama
Bylam u gina wiec moge wam napisac w naszym raporcie ze:                                                                                                                               na wadze od poczatku ciazy +5,5kg :D :D :D :D :D :D                                                                                                   DZIDZIA to MALY SPORTOWIEC o wadze354gr  wymiar dwuciemieniowy glowki 49mm  i dlugosci kosci udowej 33mm   i obwodzie brzuszka 152mm(dane USG z dnia  2lipiec)                                                                                                                            I jak jak juz wiecie  moj sportowiec ma JAJECZKA MIEDZY NOZKAMI a no ijeszcze przeciez serduszko bijace prawidlowo (142uderzenia na min.)       

Do góry