reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Raport ciążowy

No raczej nie bardziej niż zwykle chociaz ja ma zwykle dośyś zwarty brzuszek
Ale masz racje najlepiej pogadać z lekarzem ja czasami nie czekam do następnej wizyty tylko dzwonie na komórkę i mówie że mam ważną sprawę z mojego doświadczenie wiem że "dobry lekarz" prowadzący uważa że lepiej jak ciężarna zadzwoni o jeden raz za dużo niż o jeden za mało ;D ;D
A poza tym może wszystko jest ok (a na pewno tak jest ;D ;D ) i będziesz spokojniejsza

reklama
Mia pytalam gina i mi powiedzial ze niebezpiecznie jest gdy twardnieje caly brzuszek (nie musi wtedy bolec)i zalezy tez jak czesto sie to dzieje.A teraz moja co 2tyg relacja z wizyty u gina: waga nadal +4kg dzidzia puka tak ze czuje ja nawet wtedy jak chodze.Jedyne co mam zalecone to konsultacje u lekarza rodzinnego.Mam pytanie czy wy tez musicie pojsc do lekarza rodzinnego?

Na konsultacje tzn zeby wpisal w karte ciazy(na koncu karty ciazy w rubryce "konsultacje)"wiadomosci o ogolnym stanie zdrowia.A moze to tylko wymogi mojego gina?

A wiesz klementynko ze o tym nie pomyslalam.Dobrze ze do lekarza rodzinnego mam bliziutko to przynajmnie mysle ze to szybko zalatwie a lekarz jest ok wiec pewnie bez problemow zalatwie ta konsultacje

Witajcie!
Z tym lekarzem rodzinnym to rutyna. Ja tez mam iść żeby wpisał do karty że nie choruję na nic przewlekle i takie tam.. szczerze to mi się nie bardzo chce iść bo oni jak widza że masz lekarza prowadzącego prywatnego to od razu chcą Cię kasować za to że Ci coś takeigo wpiszą.. Kumpele poszła i chciał od niej 40 zł... w ośrodku- wyobrażacie sobie?? Dobrze że nie miała przy sobie bo pewno by mu dała.. a potem po rozmowie z innym lekarzem okazało się że nie miał prawa tak ja potraktować.. Poszła drugi raz i okazało się że juz nie musi płacic..
Musze sie też wybrać.. w przyszłym tygodniu bo 7 lipca mam kolejną wizytę..

E, to mój lekarz jakiś oszczędny w skierowaniach i wszystko "na pysk" przyjmuje co mu powiem.. Może dlatego że to moja trzecia ciąża u niego, więc już trochę się znamy ;D

witajcie, mi tez sie wydaje ze z tym lekarzem to taka pro forma. pewnie twoj lekarz chce sie upewnic czy nie masz zadnych przeciwskazan do porodu fizjologicznego.podobno do okulisty dobrze tez sie wybrac, jesli ma sie jakas wade wzroku. ja bylam wczoraj u swojego gina ale nic mi nie mowil o zadnej dodatkowej konsultacji, a moze odlozyl to na pozniej

reklama
na szcescie z moim dzieciatkiem wszystko w jak najlepszym porzadku i coraz czesciej i coraz bardziej czuje jak sie kreci i puka, choc nie chce mnie kopnac. pewnie jestem dla niego za dobra. klementynko we wtorek mam usg to pewnie bede mogla wam sie pochwalic co tez mi w tym brzuszku rosnie i wtedy bardzo poprosze o dopisanie do listy.

Do góry