reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

To zycze, by wozio jak najszybciej dotarł - zobaczysz ile jest składania, dotykania, przymierzania itp. bo przecież wszystko tzreba sprawdzić :)

Mój gin nie mówi mi ile waży i ile mierzy dziecko,ale juz powiedział, że bedzie duży (po rodzicach). Teściowa jak zobaczyła gondolę to aż jeknęła, że taka mała,Ale co zrobić? My sie bardziej na duża spacerówkę nastawilismy (dłużej maluch w niej pojezdzi) niż na gondole, ktorą max. wykorzystamy przez pół roku.
Ja mam nadzieje, ze jednak gondola się spisze, bo chcę wózek zostawic dla następnej pociechy - dlatego kupiliśmy porządna bryczkę :)

Wczoraj przywieźli :-) Jest cudny :-D Oby tylko mój bąbelek był w nim bezpieczny i zadowolony z podróżowania nim!
Ach te teściowe... moja jak zobaczy 3-kołowca to się dopiero nagada... :rofl2:
A moja mamcia cieszy się razem ze mną :-)
Mam jedną wątpliwość... czy gondola powinna być bardzo sztywno zamontowana w nim? Bo nie wiem czy dobrze składałam, a jakoś wydaje mi się, że kiwała się lekko jak nią ruszałam :-(

reklama
Wczoraj przywieźli :-) Jest cudny :-D Oby tylko mój bąbelek był w nim bezpieczny i zadowolony z podróżowania nim!
Ach te teściowe... moja jak zobaczy 3-kołowca to się dopiero nagada... :rofl2:
A moja mamcia cieszy się razem ze mną :-)
Mam jedną wątpliwość... czy gondola powinna być bardzo sztywno zamontowana w nim? Bo nie wiem czy dobrze składałam, a jakoś wydaje mi się, że kiwała się lekko jak nią ruszałam :-(

To teraz juz mogę pogratulować!!!! A babelek będzie mega zadowolony z karety :-)
Teściowa się nie przejmuj, nie ona bedzie ten wozek prowadzić i Tobie ma być wygodnie :)
A z gondola, to moja tez nie jest tak mega sztywna, leciuteńko sie kołysze, najwazniejsze, by dobrze się wpięła w stelaż,ale zawsze słychać "klik" i wtedy na pewno jest dobrze :) Poćwicz jeszcze a nabierzesz wprawy :)

To teraz juz mogę pogratulować!!!! A babelek będzie mega zadowolony z karety :-)
Teściowa się nie przejmuj, nie ona bedzie ten wozek prowadzić i Tobie ma być wygodnie :)
A z gondola, to moja tez nie jest tak mega sztywna, leciuteńko sie kołysze, najwazniejsze, by dobrze się wpięła w stelaż,ale zawsze słychać "klik" i wtedy na pewno jest dobrze :) Poćwicz jeszcze a nabierzesz wprawy :)

Kliknięcie słychać za każdym razem, ale byłam w sklepie i przy okazji sprawdziłam jak tam mają... i jest tak samo. Więc dobrze poskładałam:-)
Dlaczego niektóre dziewczyny twierdzą, że taką spacerówką z wózka wielofunkcyjnego nie da się wozić rocznego maluszka, że niby za mała już jest:-( Mój M mnie wczoraj opierniczył za wybór wózka :sad:, bo znajomi sprzedają swoją furę - Boldera, bo mała ma rok i nie starcza jej spacerówka, dodam iż jest normalnej wielkości dzieckiem :hmm:

wildfang Nie przejmu sie,niektore spacerowki wozkow wielofunkcyjnych sa poprostu krotkie i waskie.Spacerowka speediego jest jedna z najwiekszych i najszerszych na rynku.moj 2,5 latek 90 centyli smiga w niej na dluzsze wyprawy bez problemu :-)

cześć wszystkim poszukiwaczkom wózka :-)

jestem posiadaczką Quinny Speedi SX (od prawie roku) i Maclaren Quest (od pół roku)

Speedi jest wózkiem niezniszczalnym i sprawdza się w każdym terenie, pchanie go po plaży czy w lesie to pestka, nie mówiąc o równym chodniku:happy2: jest niezwykle zwrotny, jedyne wady jakie zauważyłam to:

* budka - za płytka, ale na to jest rada w postaci daszka Kiddopotamus, który równiez posiadam. Uwaga: daszek ten rewelacyjnie sprawdza się jako ochrona przeiwsłoneczna do fotelika samochodowego (dopinam do pasów i zagłówka), naprawde super sprawa

* nieco niewygodne rozkładanie wózka, ale może po prostu ja sobie z tym średnio radzę

Znalazłam za to patent na podniesienie oparcia do pozycji całkowicie siedzącej (pasek wg przepisu Buby juz dawno uszyłam i tez użytkuję): nalezy po prostu wypiąć zatrzaski siedziska w miejscach pod pupą i przy podnóżku i wpiąć z powrotem lecz nieco głębiej. Powstanie wówczas szczelina między krańcem podnóżka a stelażem podnóżka, ale to w niczym nie przeszkadza, za to kąt pomiędzy siedziskiem a oparciem się zmniejsza i dzidzi spokojnie sobie siedzi.

Wg mnie do Speedi nie powinno się wkładać malutkich niemowlaków pomimo rozkłądanego oparcia - dziecko lata we wszystkie strony, nie utrzymuje sie w miejscu i wygina się na boki. Któras z dziewczyn pytała o kocyk dla mniejszego dziecka, taki co to nie zwija się pod pasami i ma dziury na pasy - moim zdaniem swietnie sprawdzi się tu spodnia warstwa niefirmowego śpiworka - odpinasz przykrycie i już.

jesli chodzi o spiworek do Quiny Speedi - ja mam niefirmowy, ocieplany polarem i czyms jeszcze w środku, spisuje się znakomicie, kolorystycznie pasuje, wymiarowo też (półtoraroczny szkrab o wzroście 95 cm daje w nim radę:cool2:)

Maclaren Quest jest typową spacerówką, uwiódł mnie wszystkim, kolorami, solidnością, wagą (5 kg), łatwością obsługi, składa się rzeczywiście w 5 sekund nawet z dzieckiem na rękach. Ma znakomite amortyzatory, pojemny kosz na nawet większe 3-dniowe zakupy, oparcie rozkłada się wystarczająco do spania. Prowadzi się rewelacyjnie, jak piórko. Nie radzi sobie na piasku i leśnych korzeniach (ale od tego mam Speedi). Za to mieści się wszędzie!:tak::tak::tak:

Tak na marginesie - cenię sobie inżynierskie wypowiedzi luckylucka dot. łożysk itp. Mogłoby być takich więcej:cool2:

Pozdrawiam mamuśki!

Buba, jeszcze mam pytanie a propos tego rydwany, ile takie cudo kosztuje? Chcieliśmy sprawić sobie takie coś do roweru, ale nie miałam pojęcia, że może udawać wózek. Fajna zabawka? I czy zabawka czy niekoniecznie?

joola System CTC(Child Transport System) Chariot Carriers od 15 lat znany jest na calym swiecie.Jest to mistrzowskie rozwiazanie jezeli jestes aktywna mama.Wozki Chariot sa tak skonstruowane ze mozesz je dolaczyc do roweru,zalozyc plozy i smigac na nartkach po lesie,chodzic po gorach.
Wszystkie wózki Chariot sprostały najbardziej wyśrubowanym wymaganiom amerykańskiej organizacji konsumenckiej ASTM (American Society for Testing and Materials). To najlepsza rekomendacja, żadna kontrola, również ta potrzebna, aby uzyskać znak jakości znanych na terenie Niemiec instytucji takich, jak TÜV czy GS nie wymaga tak konsekwentnych i surowych testów całego systemu (a nie tylko poszczególnych elementów konstrukcyjnych).

Zatem jesli rozwazac to w kwesti zabawki to nie warto bo nietania impreza :-(

0d 3.000zl(podstawowa dola wersja bez opcji wozka zopcja wozek powyzej 3.000zl to zalezy gdzie kupujesz i jaki model 1 czy 2 z fotelikiem czy bez i w jakim wyposazeniu.

A jesli w kwestii użytecznosci,praktycznosci i bezpiecznego spedzania aktywnie czasu z dzieckiem w terenie to moim zdaniem mistrzostwo swiata.

reklama
Do góry