reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Beakta - wydaje mi się, że w murze jest zbyt niskie oparcie - widziałam dzieci 7-10 m-czne, które główką sięgały końca oparcia - a to oznacza, że 1,5 roczne dziecko już się nie zmieści w siedzisku na długość (tak samo jak w casualplay):no: Ale przy okazji wizyty w sklepie zamierzam posadzić tam mojego 2-latka, który ma około 90cm i zobaczymy:-)
Poki co moje dziecko jest za male zeby to sprawdzic ale sadzalam tam roczne dziecko i mialo duzo miejsca.

reklama
Witam, czy ktos posiada spacerówke LOOLA firmy bebe confort? jakies opinie? czy rozkłada sie do spania? jak ze śpiworkiem do tego wózka? jak prowadzi sie po gorszych nawierzchniach???

Witam, wiem że to temat o Quinnym ale widze że macie tu eksperta od wózków. Czy mogę prosic o opinie na temat wózka MAXI COSI MURA 4 ?

Ja ekspertem nie jestem ale posiadam ten wozeczek i jak pisalam wczesniej bardzo sobie go chwale i jak do tej pory juz dwie moje znajome po mojej rekomendacji zakupily ten wozek:)

Witam a ja mam pytanie ale z innej beczki i nie wiedziałam ,gdzie je zadać :zawstydzona/y:
Otórz czy ktoś wie gdzie moge zakupić pałak-barierkę do quinny speddi sx ???:confused:Na allegro nie ma nic co by pasowało ...
A może ma któras z was sprzedac ...;-)
A czy w takim sklepie z wózkami dostane bo nawet nie pytałam prosze o jakąs odpowiedz:-)

zapytaj tutaj: www.calineczka.pl

powiem ci jednak ze ja tez kupilam palak do wozka i uzywalam go baaardzo malo
przy corce wogule go nie zakladalam

Dzieki ale gdzie dostałaś pałak?A może zapytam tak czy można dostać oryginalny pałak do speedi?Od buzza nie bedzie pasował?
Ja widziałam w katalogu quella dla dzieci spacerówki speedi,z pałakiem czarnym i nie wiem czy pałak był do zdjęcia czy razem z wyposażeniem spacerówki:confused:bo cena ta sama .

I myślę,o przykryciu na nóżki t.j. pokrowcu bo teraz zimno a w samym spiworze mała mi zmarznie .Wogóle to sie waham ja przenieść z gondoli do spacerówki-bo w niej jeszce jeździ ,jak pisałyscie wyżej niemolę w niej "lata"A my już robiliśmy wczesniej taką przymiarkę(obecnie mała ma 7 mcy)Ale właśnie sie w iej "topiła":dry::angry:I nie wiem co robić ....nie mam zamiaru kupowac narazie innej spacerówki tymbardziej,że pojeźdzę kilka mcy i pewnie znów bedzie w speedim jeździła .Co polecacie?

Kochane w dwa ddni przeczytalam wszystkie posty na tym forum:-p;-)

no i ...
mam casualplay s4, ale niestety kupilam go uzywanego... nigdy wiecej uzywanych wozkow!!!! No i... stelaz wygina sie w lewa strone (smiejemy sie ze powypadkowy), mechanizm na dole (przy przednim kole) jest ulamany - taka metalowa rurka dlugosci jakies 25cm... teraz ciezko wozek sie otwiera, po prostu przednie kolo sie chowa i trzeba je wyciagac reka az uslyszy sie kli, wtedy juz jest ok, mozna wlozyc maluszka.
Moj synek ma lekko ponad roczek i jest problem z owa budka.. cieszylam sie ze jest zamykana do przody, ze moze chronic dziecko przed wiatrem, sloncem, a tu budka dotyka czubka glowy mego synka... wiec porazka... zamykanie jej w ogole nie wchodzi w gre, bo w tedy okienko ma synek oparte o twarz...
prowadzi sie super lekko i jest zwrotna, szeroka, wygodna.
A i co do pokrowaca, to wyczytalam, ze ktoras z kobitek miala mylnie dane z s6... u nas chyba jest tez tak, bo ni cholery nie pasuje... raz je zalozylam i od razu ocieralo o kolo, upackalo sie i wygladalo jak samorobka:sorry2:
reasumujac mamy go ponad iesiac i juz sprzedalam go - w poniedzilek wysylam:-):-):-):-) i ciesze sie jak cholera:-D

wczesniej mielismy - 4 m-ce chicco for me, super sie sprawdzil na lotnisku, na wakacjach, budka zasuwana wlasnie do przodu, wiec chronila przed sloncem:tak: ale jak przyszla jesien i synkowi ubralam kurtek to nie miesicil sie na szerokosc ( w ramionkach...) no i sprzedalismy

jeszcze wczesniej mielismy jeepa firmy hauck, no i chyba byl super, ale przed kupnem casuala sprzedalismy (tyle ze mial oparcia na plasko rozkladanego...)

no a pirwszym wozkiem byl wozek beza, stylizowany na bordera, spacerowki nie uzywalismy, gondola i foltelik wizualnie ok, ale teraz z perspektywy... to kola piankowe byly porazka, stelaz ciezki, material - tapicerka beznadziejny - jakby plotno... no a fotelki hmmm, nie wiem czy spelnial jakies normy... :dry::dry:

reasumujac dzis zamawiam quinnego speediego papilon (cudny kolorek) - no i kupie spiworek quinny, jest teraz w promocji kolekcja z wyprzedazy za 99zł... + daszek ten przeciw sloneczny i mam nadzieje ze bedzie git:tak::tak:

reklama
:-)Witam wszystkich i życzę spełnienia marzeń w nowym roku!!!:-) To mój pierwszy wpis na tym forum, od tygodnia szukam wózka dla mojego dzieciątka które pojawi się na świecie w marcu. Wybrałam trzy wózki Quinny buzz i spedi XS oraz Jedo FYN 3DS. Mam kilka pytań jak ktoś mi pomoże będę bardzo wdzięczna. Na forach dowiedziałam się że Quinny buzz model z 2008r ma dwa siedziska spacerowe (małe do18 miesięcy i duże powyżej) czy ktoś już przetestował ten patent i czy jest dostępny w wersji buzz 3 i 4 i który model jest lepszy trzy czy czterokołowiec:zawstydzona/y:. Czy spedix(spacerówka, gondola, fotelik maxi cosi cabrio fix z bazą isofix plus torba i śpiwór ) za 2850 zl to dobra cena:crazy:, czy lepiej kupić jedo fyn (spacerówka, gondola, fotelik maxi cosi cabrio fix z bazą isofix ) za 2300zł:baffled:. Za wszystkie rady podpowiedzi etc dziękuje:-D

Do góry