reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

Ave Buba :cool2:, dziekuję za podpowiedzi, wspaniale, że można na Ciebie liczyć, Guru Ty nasze :-). Kiss i fit raczej odpadają, skoro twierdzisz, że są delikatne, mnie jakościowo potrzeba czegoś na miarę speediego ;-) Gdyby był bliżej niż 40 km ode mnie, to zobaczyłabym sobie, ale nie mam czasu, więc zaufam na słowo, że delikatny.

Ta Inglesina jest ciekawa, ale nie wiem, czy mężulek się zgodzi wizualnie :-p

Jeśli mowa o szerokości oparcia maclarenów - wszędzie napisane jest, że ma 32 cm, czyli tyle samo ile ta Inglesina... więc wąsko? Energy chyba ma tyle samo?

Mój Bąbel ma 10 miesięcy i rzeczywiście już prawie chodzi i raczej nie chce leżeć w wózku, więc nie wiem, czy oparcie rozkładane do pozycji leżącej jest tu niezbędne. Poza tym lekka spacerówka ma nam służyć do szybkiego przemieszczania się (sklep, koleżanka, różne inne bzdety), więc ma być bezproblemowo "składalny" i lekki. Na spacerki (bardzo długie zresztą) chodzimy tylko i wyłącznie w speedim i Mały sobie w nim smacznie i wygodnie chrapie.

Dlatego też wpadł mi w oko Quest, oglądałam go i widziałam, jak się rozkłada oparcie, wiem, że daszek jest lepszy w Techno, ale cena... prawie taka jak za speedziaka. No i sobie wymyśliłam, że w razie zakupu questa sprawię sobie daszek kiddopotamus i będzie po kłopocie - lepsza ochrona od słońca. Nie za bardzo rozumiem tylko opis "wysuwany podnóżek" a nie sprawdziłam tego w sklepie. Czy to oznacza, że wysuwają się te rurki, które są w tapicerce? Aha, jeszcze te szelki, których chyba nie da się obniżyć?

Jak już pisałam, wpadł mi też w oko buggster, więc mam kolejny dylemat, bo jest zwrotny, lekki, szeroki i mogę go sprowadzić z Niemiec za 680 zł (w sklepie 830). Jedynym mankamentem jest materiał, z którego go zrobiono, taki chropowaty, ale to tylko moje widzimisię, bo jakość jest OK.

reklama
Buba Ale w tym drugim co pi pokazalas to tez chyba sie podnozek sie nierozklada :-( Kolezanka mi powiedziała co ma 1,5 rocznego synka ze jenak taka funkcja jest przydatna bo jednak maluszek spi te 2 godzinki w ciagu dnia a zazwychaj na spacerku... Wiez co dla mnie to chyba nie wyprodukowali wózka hahaa.One juz mi sie po nocach snia :-) Bo mieszkam w malej miejscowosci gdzie nie ma duzego wyboro wozków i mysle ze dlatego. Bo co innego jak bym zobaczyła jakis na żywo. Byłam w Gorzowie Wlkp. Ale tam tez nic nie było ciekawego to samo co u mnie w miescie. Jedynym okiem na swiat wózków jest dla mnie allegro, a wiadomu na zdieciu moze wygladac wozio super a na żywo gorzej i odwrotnie. Mysle ze dlatego jestem taaaka nie zdecydowana.

Dyziolek Ja mam tego Britaxa :-p:-p:-p i powiem tak ze moj maly juz sie w niego nie miesci.Musielismy zdjac bude bo inaczej glowa ja wypychal i teraz to strikte sklepowy wozek....:-( Zapp(tez mam i uzywam) jest duzo wyzszy od britaxa Verve.Britax jest troszke malo stabilny.Wogole sie prawie nie rozklada no i ma slabe amorki(w sensie delikatne....)
A co do pytanka tona chwile obecna posiadam i uzytkuje:speediego,zappa,britaxa,bebeconfort high trek(stoi u rodzicow co by nie targac quiniaka)

Joola Tfk Buggster jest oki.Naprawde.Rozklada sie w miare spoko,jest leciutki i zwrotny :tak: no i jakosciowo git.Jak mozesz go w dobrej cenie sciagnac i ci sie podoba to ja bym brala!A tym materialem sie nie przejmuj bo moze sredni w dotyku ale zato sie nie brudzi tak jak moj material w britaxie.Piore siedzisko co 2 tygodnie...masakra.....a w zappie tapicerka rewelka!

Zamieszczam pogladowo zdjecie mojego szkraba w britaxie jak mial rok i 5 miesiecy i w speedi jak mial rok ui 4 miesiace.
W britaxie juzwtedy sie ledwo ledwo miescil....

widze Buba, że ciuszki dopasowane pod kolor wozów :))) super :)
czyli lepiej buggster niż quest?

joola ;-) moim zdaniem tak.Ale wybor nalezy do Ciebie.Zawsze mozesz
a) wybrac pol na pol
b)telefon do przyjaciela
c)pytanie do forumowiczek
;-):-p:-p:-p:-p

buba za dużo w tych kołach tvn-u, więc polegałam na osobistym sklepowym "macanku" i opinii eksperta:-p:-p:-p

szkoda ze twój malec sie w niego nie miescił (to pewnie moj tez nie bedzie) to pierwszy wozio jaki mi sie spodobal.... ale coz szukam dalej....Buba fajny ten twoj malec :-)

reklama
Buba a jaka jest twoja opinia o wozku peg pegero Pliko C3 classico?
Moja kolezanka chce go zakupic,ale przez internet i obiecalam jej ze zapytam na forum.Z opisu wydaje sie byc fajna spacerowka,ale moze moglabys napisac jakies swoje uwagi.Bede wdzieczna;-)
Oczywiscie jezeli inne mamusie maja doswiadczenia z tym wozkiem bede rowniez wdzieczna za pomoc,tzn kolezanka glownie

Do góry