reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

ja jutro jade do sklepu wozkowego i mam nadzieje zobaczyc jena energy na zywo :) dopiero wtedy sie wypowiem :) fakt jest łądny i lekki ale no coz musze zobaczyc na zywo :)jedyny minus to brak okrycia na nozki w komplecie :( no ale sie zobaczy :)

reklama
A powiedzcie mi jeszcze taka rzecz, bo patrze sobie w sklepie internetowym BOBOWOZKI na fotelik maxi cosi cabrio fix i pisze cena 523zl, a ponizej pisza ze oferuja tez baze jedna za 465 a druga za 608 zl. Czyli ze te foteliki to nie koszt. 500 tylko 900 albo 1100 zl ???
ja bylam przekonana ze 500 ale chyba ja musze ta baze kupic..?? Czy ja czegos nie rozumiem??

baza to taki dodatek. wyglada to wtedy tak ze baze mocujesz "na stale" w samochodzie za pomoca pasow a fotelik wpinasz tylko w baze.
sam fotelik mozna mocowac bez bazy za pomoca pasow ( ja tak mam)
baza to ulatwienie i podobno troche wieksze bezpieczenstwo

Ania Bazy nie musisz kupowac.A roznica jest taka ze Easy Base montujesz przy pomocy pasow i podporki stanowiacaj trzeci punkt kotwiczenia i jest to mega ulatwienie do wpinania fotelika, jednak wieksze bezpieczenstwo i wygode osiaga sie przy uzyciu bazy Easy Fix system montowania isofix,tzrzeci punkt kotwiczenia i dodatkowo pasy.Nie na darmo jako pierwszy w historii uzyskal najwyzsze noty w historii testow ADAC.

A co do wozkow Jane to uwazam ze sa KOOOOOOOOOOOOOOOOOZACKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo duzo moich znajomych nimi smiga i sa zachwyceni!!

Dzieki Dziewczyny za Wasze odpowiedzi!!
Musze sie z tym przespac i jutro zaczne poszukiwania wozka w sklepach i fotelika... Moze wreszcie sie na cos zdecyduje bo moj maz ma juz dosc tego tematu, a czasem to jak zaczynam cos mowic to sie juz smieje.... Kochany jest.
Zycze dobrej nocki. Ja juz tez musze dac odpoczac oczom...

Ciesze sie bo przeczytalam kiedys cale to forum i zauwazylam ze duuuuuuuzo wiesz o wozkach i n ie tylko. Dziewczynki mi tu juz doradzaly ale powiedz mi jeszcze co Ty sadzisz o tej gondolce 72 x 29 i czy te kolka daja rade na naszych chodnikach i ewentualnie w terenie?? Wiesz moze jak z amortyzacja?? No i czy da sie przezyc bez owracanego siedziska? Moznaby zastosowac parasolke lub spiwor w zaleznosci od pogody ?
Dzieki z gory za odpowiedz! :)
Pozdrawiam. Ania Ch.

Ania Generalnie wymiary 72x29 nie sa jakies powalajace ale da sie przezyc.W maju maluszek bedzie mial trzy miechy i bedzie smigal sobie w gondolce w bodziaku a na jesien-zime 2008 przesiadziecie sie do spacerowki wiec moim zdaniem spoko da rade :tak:
Bez odwracanego siedziska da sie przezyc i uwiez mi ze to udogodnienie dla mam ktore bo kazda z nas nie chce tracic ani sekundy z zycia swojej pociechy.maluchom z reguly jest to bez roznicy.Owszem praktyczne gdy slonce swieci w twarz ale mozna zastapic parasolka lub http://www.kidoland.com/RayShade,10.html rewelka!!!! A w razie mega wiatru narzucic folie.
Amortyzacja w tych wozkach jest bardzo solidna .Na chodnikach fajnie daje rade,W terenie wozektez radzi sobie calkiem niezle.
Gdyby ten wozio mial w opcji kola pompowane bylby mistrzem!

roksi ja rozpatruje chicco multiway ;-)
niestety u nas w sklepach nie ma wozkow jakis bardziej znanych firm, wiec obawiam ze moze sie skonczyc tak, ze bede zmuszona kupowac w ciemno na allegro :eek:

no tak ale Chicco Multiway jest następcą ct 04:tak: także znajć życie dodali poduchę pozmieniali kolory a wymiary zostały takie same:tak: jak byłam oglądać wózki to gościu który sprzedawał powiedział że dzieciaczki rodzą się teraz większe:tak: i dużo wózków jest za małych:szok:

reklama
Moja na szczescie mala jest ;-) :-D

No to musze dziewczyny mocno przemyslec sprawe Jane Energy.
Faktycznie tam nie ma w komplecie przykrycia na nozki, ale sie zastanawiam czy jesienia takie duze dziecko w tym przykryciu musi jezdzic? Wystarczy chyba tylko odpowiednio ubrac co?

Do góry