reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
Witam!
Agutek przepraszam, ale caly dzien bylam poza domkiem i nie korzystalam z komp. Ale mysle ze dobrze ze nie czekalas i kupilas ten wozeczek. Jesli nadal chcesz to wkleje te zdjecia. I jaki kolor wybralas? My sie tak cieszymy, ze na dzien to z 15 razy ogladamy te zdjecia i jeszcze bardziej nam sie podoba :)

A teraz mam takie pytanie: bo wczesniej chcielismy kupic Maxi Cosi Cabrio fix, ale teraz tak, chcac korzystac z izo fix to musimy kupic ta baze ktora jest drozsza niz sam fotelik... i ta baze uzywa sie tylko do fotelika dla wagi 0-13. Czy sie myle?
Wiec zastanawiamy sie czy juz nie lepiej kupic fotelik z Jane - Rebel pro i miec w takim kolorze jak calosc wozka i mozliwosc wpiecia go w stelarz.
Tylko jedno mnie jeszcze nurtuje, jak jest oceniany ten fotelik z Jane pod wzgl. bezpieczenstwa?

Czy jesli kupie maxi cosi ale bede go zapinac tylko pasami to czy to nie tak samo jakbym kupila z Jane??

Dzieki za podpowiedz bo jeszcze moge kupic ten fotelik u tego samego sprzedawcy co reszte kupilam i moze sie jeszcze zgodzi na jakis rabacik...
Pozdrawiam. A.

agutek ja tez mam marine :tak:
dsc03468gt0.jpg

ania z tego co wiem to maxi cosi ma najwiecej gwiazdek w testach... nawet bez bazy
ale zapytaj dokladnie buby
ale jesli masz jane to fajnie jak bedziesz mogla wpinac fotelik nw stelaz wiec ja bym brala jane :tak:

a ta baza to tylko do fotelika dla malucha od 0-13
duzo bardziej oplaca sie chyba kupic baze juz do nastepnego fotelika bo posluzy znacznie dluzej
ale ja mam maxi cosi cabrio fix i maxi cosi tobi i nie mam baz ani do jednego ani do drugiego

Ania ja tez mam zakupony fotelik maxi cosi, i posluje na abze, cche kupic uzywana, bo baza sie w sumie nie niszczy, apotem mozna odsprzedac caly komplet:) fotelik maxi cosi napewno jest najbezpieczniejszy w tych wszytskich testach, a czy tak czesto bedziesz wpinac w stelaz wozka? ja poprzednio mialam inglesine z fotelikiem i 2razy tylko wpielam, wiec ja bym postawiala na maxi cosi.

Ania Mozliwosc wpiecia fotelika w wozek jest super sprawa,wygoda i szybkosc przemieszczania sie z malcem np po sklepie bo na dluzsze spacery takiej opcji generalnie osobiscie nie polecam.(choc zeby nie bylo ze taka swięta jestem zdarzalo mi sie........)
Fotelik jane w testach wypada srednio.Ale ma fajna tapicerke i aluminiowa raczke oraz calkiem fajny wyglad, ale to dla mnie troche przy krotko.Niestety jest dosc plytki i krotki.Maluszek szybko z niego wyrasta i pojawia sie problem bo tak naprawde najbezpieczniej do fotelika 9-18 przesadzic dziecko okolo roku.
Moj Frank w maxi cosi cabrio w wieku 10 miesiecy jak sledzik wcisniety byl a do rebel to bym go chyba nie wbila.....
Maxi cosi ma regulacje glebokosci,jest szerszy i dluzszy.no i nawet bez bazy najbezpieczniejszy.
Baza fix jest super sprawa oprocz bezpieczenstwa jesli duzo z malcem podrozujesz.czesto wypinasz i wpinasz,oszczedza czas i nerwy i eliminujesz ryzyko blednego wpiecia.
Eni dobrze sugeruje ze mozna upolowac uzywana,w przeciwienstwie do fotelika baze mozna zakupic uzywana.
Ale jesli ma byc to wydatek ponad mozliwosci to nie ma co sie zazynac bo sam fotelik tez swietnie chroni.
Najlepiej jesli masz mozliwosc na zywo postawic sobie dwa foteliki i obejrzec wtedy zobaczysz plusy i minusy.

Dziekuje Wam Dziewczyny za porade.
Wiec jednak zostaniemy przy Maxi Cosi bo wygoda i bezpieczenstwo dziecka jest dla Nas najwazniejsza. Widze najczesciej taki fotelik za 523 zl a na Allegro sa nie raz tansze albo + spiworek gratis, a i z baza tez sa tansze niz w sklepach internet. Jeszcze przemyslimy sprawe bazy.

Super ze jest takie forum i mozna sie poradzic w tych dzieciaczkowych sprawach, bo nie raz wiele rzeczy nie mozna zobaczyc na zywo i porownac...

Dziekuje ogromnie za Wasze opinie :)
Pozdrawiam serdecznie. Ania.

reklama
dziewczyny wlasnie przyjechala moja jane energy :-)
na pierwszy rzut oka wyglada fajnie :tak:
jest supermegalekka :-D
zobaczymy niebawem jak sie sprawuje w terenie :-p
takze jeszcze raz z czystym sumieniem moge polecic ten sklep internetowy, w ktorym kupilam wozek - w jeden dzien przyjeli zlecenie, spakowali wozek i wyslali, a nastepnego dnia wozek mialam juz u siebie.
dodatkowo dostalam juz u nich karte rabatowa :tak:
spokojnie mozecie polecac sklep innym :-)

sugar czy podczas rozkladania to normalne ze tak raz strzeli wozio?

Do góry