reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
gondolka o dlugosci 74 cm to wcale nie tak duzo w porownaniu z innymi gondolami :no:
z tego co pamietam to moj mutsy mial wlasnie chyba 74cm i ta gondola uznawana jest za bardzo mala, aczkolwiek nam w zupelnosci wystarczyla ;-) prawda jednak, ze duzego dziecia to ja nie mam ;-)

to teraz mi poradzcie
potrzebuje parasolki, mam 3 typy
-zooper hula

ZOOPER HULA - LEKKI, ZWROTNY, NOWOCZESNY (294450307) - Aukcje internetowe Allegro

-chicco multiway

CHICCO MULTIWAY 2008 z barierką (następca CT04) (294035073) - Aukcje internetowe Allegro

-jane energy

WÓZEK SPACEROWY JANE ENERGY KOL H 19 ORANGE (292196440) - Aukcje internetowe Allegro

oczywiscie wiem, ze jane ma bardzo dobre opinie i sugar bedziesz na pewno mnie do niej namawiala ;-)

tylko jane jak dla mnie troche za droga jest, bo ciagle w glownym uzyciu na byc casualplay, a parasolka sporadycznie
do tego musialabym jeszcze dokupic palak co znowu podwyzsza koszt wozka:eek: aczkolwiek gdybym otrzymala powalajace argumenty o totalnej wyzszosci jane nad pozostalymi to pewnie bym sie skusila :tak:
gdyby jednak wziac pod rozwage pozostale dwa to ktory?
Agutku jeśli chodzi o Chicco ct 04 to ja widziałam go na żywo w sklepie i jest bardzo fajny:tak: ale niestety moja córcia się do niego nie mieściła na wysokość:no: miała głowę w budce:szok: musisz przymierzać córcie:tak:
ja obejrzałam wózki w sklepie po przymierzałam córcie i zamówiłam taniej na allegro:-p:-D

roksi ja rozpatruje chicco multiway ;-)
niestety u nas w sklepach nie ma wozkow jakis bardziej znanych firm, wiec obawiam ze moze sie skonczyc tak, ze bede zmuszona kupowac w ciemno na allegro :eek:

Agutek nie wiem czemu zooper myli mi sie z zia caly czas, dlatego wkleilam trojkolowca :). Jedna z dziwczyn na moim forum kupuje zoopera jak bedzie cos wiecej mogla powiedziec to napisze :). A ja wlasnie trafilam na wozeczke firmy Babywelt - Moon fit, zna ktos, uzytkuje, co mozecie powiedziec bo ja po niemiecku nie bardzo :)

powiem tak
nigdy nie bylam przekonana do wozkow chicco, nie wiem moze taka moja fanaberia ale jokos mi nie podchodza, co oczywiscie nie znaczy ze ten multiway jest be

ten zooper jest ok ale tak naprawde niewiele tanszy niz jane wiec gdybym miala kupowac to jane bylby gora:-p

dla mnie moja parasolka jest idealna
solidna, nie telepie, wszystko sklada sie i rozklada jednym paluszkiem, swietny material, fajny dizjane, maly wygodnie siedzi w kurtce zimowej i spiworku etc etc. rozkladana no i leciutka
co do palaka to byl on dla mnie jedynym minusem ale dokupilam i szczerze mowiac posluzyl bardzo krotko bo jak dzieci zaczynaja chodzic palak jest zupelnie niepotrzebny i wrecz bezsensowny
mam go jeszcze bo pewnie przez chwile pojezdzi z palakiem moja mlodsza corka
swoja droga palak mozna kupic na allegro za 20 zl..
wybieralam miedzy maclarenem a jane i jane wypadla duzo lepiej i za duzo lepsza cene
ale to oczywiscie moja opinia tylko
:cool2:

Hej Mamusie.
Zaraz bede wyc do ksiezyca... ale to juz wiecie.
Powiem szczerze co mi nie pasi w X-landerach - maja takie szare wypelnienie gondolki, niezbyt przyjemne w dotyku... a gondolka, dzis mierzone :74x 31 No nie moge sie do nich przekonac przez ten material w srodku...
A co mi powiecie na Jane Nomad? Wiem ze:
-gondola 72x29 (mierzone wczoraj) -czy to nie za wasko? czy wystarczy jak sie dzidzius rodzi koncem lutego??
-siedzisko: 92dl., 35 szer.,rozklada sie na plasko przekladana przod/tyl
-kola przednie skretne ale n ie pompowane
--malo waza ale nie pam. dokladnie, ale naprawde malo w porownaniu do innych wielofunkc.

Przykro mi ze nie moge pomoc w waszych problemach ale ja nie mam zupelnie doswiadczenia.
Pozdrawiam.A.

ja wkładałam mojego smyka do chicco multiway i daleko małemu było do budki:) (obecnie ma jakies 78 cm) wiec malutki niejest :) do ct 0.4 nie przymierzałam ale stały obok i chyba duzej roznicy nie ma :) mnie sie bardzo podoba multiway:)

reklama
sugar to mi namieszalas... ;-)
teraz bede znowu musiala intensywnie myslec czy jednak przypadkiem nie Jane energy :-p

Ania Ch. Jane Nomad widzialam ostatnio na zywo i faktycznie fajny wozio no i przede wszystkim lekki. Co do gondoli to moze faktycznie troche waska, ale skoro z koncem lutego rodzisz to niebawem pozbedziesz sie spiworkow, kombinezonow i dzidzius bedzie w lekkich ciuszkach jezdzic, wiec pewnie sie zmiesci.

Wozki Jane w ogole sa czesto polecane (chociazby mi sugar poleca jane energy ;-)) i maja dobre opinie wiec jak ci sie podoba to bym kupowala :tak:

Do góry