reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

witaj Sofik ten buzz byl raczej 2008 taki sam jaki ma "pawimi"...spacerowka dla 2letniego bobasa jest za mala..ale moja corka od urodzenia duza jest wiec dla Twojego dwulatka moze byc ok bo przeciez kazdy bobas jest inny...niby wszystko ladnie ale ta glowka przebijajaca sie przez daszek ehh...moze w tym starszym modelu jakos buzz byl dluzszy...ale mowie kazde dziecko jest inne...a poza tym z tego co pisalas Ty chcesz buzza 2009 wiec on juz ma 2siedziska moze on jest jakos ulepszony niz 2008:rofl2::rofl2::rofl2:
"sugar" wiem nie zamierzam szalec speddi jest jednak wygodniejszy dla dziecka wiec jego chce a buzz moze uzywany kupie albo maclarena zobacze;-))

reklama
gie-oska wiesz ja jednak chce buzz 2008 ale Quinny buzz 4 czyli ona na bank ma 2 siedziska ...
Ale mowie spytam bo ciekawa bylam czy to jest buzz 3 czy buzz 4 ???

Ja nie wiem jaki moj synek sie urodzi a wlasnie jestem w trakcje zalatwiania buzz4 2008 z UK.
Wsumie doszlam do tego ze buzz 4 2009 niczym sie nie rozni tylko kolorystka i za to sie wiele wiec kasy placi a ja i tak chce czarny, wiec moge miec 2008 ;-)

Moja cora ma 3 lata ale nie bede ja wsadzac do spacerówki bo na bank bedzie za mala , a on juz pol roku nie jezdzi.A ja mamnadzieje ze maly jak sie urodzi i jak zacznie chodzi to bedzie tez tak krotko jedzi , bo bedzie chcial za siotrzyczka biegac hihihi (takie moje przemyslenia)...

Tu jest quinny buzz 3 z ta wieksza spacerówka i daszkiem: http://www.noworodek.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=41&t=62339 takiego szukasz ??

oska to proponuje jako drugi wozek maclarena
oba quinny to jednak spacerowki
parasolka to parasolka i zawsze jest to ten wozek do przewozenia etc

w moim buzzie bylo mnostwo miejsca na glowe
ale ja mialam 2006

sofik a dlaczego chcesz czarny ? buzz ma taka fajna kolorysteke ja to chyba w 50% kupilam ze wzglendu wlasnie na kolorek :) uznalam ze truskawkowy jest nie za jasny i nie za ciemny ,sluzyl mi ostatnio jako fotelik do karmienia liczne plamy po kaszce i mleku nie sa na nim absolutnie widoczne ;-)- a kolorek jest naprawde porazajaco piekny :-)
a co do maclarenow to ja kupilam tydzien temu korzystajac z opinj sugar. :tak:jestem bardzo zadowolona , ze wzglendu na maly wiek mojego maluszka wybralam jednak xt bo rozklada sie na plasko i wogole jakos tak wydal mi sie bardziej przystosowany do mniejszych dzieci
musze przyznac ze zakupy robi sie super wozeczek jest bardzo zgrabny i nie zwalam juz towaru z polek zaczepiajac tylnimi kolmi ( jak to sie zdarzalo w buzzie )
wozek skladam bez problemu jedna reka i noga ,druga trzymajac maluszka i to mi sie chyba najbardziej w nim podoba bez wiekszych problemow wnosze go i malca na 4 pietro :baffled: - posiada specjalny uchwyt jak wiekszosc chyba parasolek .
co do tego oparcia to niby mala roznicy plasko a polplasko ale zdazylo mi sie kilka razy usypiac w nim malca w domu i musze powiedziec ze przy rozlozonym oparciu na plasko spi sobie smacznie jak maly spioszek :-).

no wlasnie to tez zalezy
jane rozkladana na zupelnie plasko
a maclaren na polplasko i moje dzieci sa zadowolone
mysle ze wiele zalezy od wieku dziecka

sofik a dlaczego chcesz czarny ? buzz ma taka fajna kolorysteke ja to chyba w 50% kupilam ze wzglendu wlasnie na kolorek :) uznalam ze truskawkowy jest nie za jasny i nie za ciemny ,sluzyl mi ostatnio jako fotelik do karmienia liczne plamy po kaszce i mleku nie sa na nim absolutnie widoczne ;-)- a kolorek jest naprawde porazajaco piekny :-)

bo wole takie neutralne kolor. z Córka mialam granatowego emmalijunga(sprzedalam po uzyci godnoli) potem kupila spacerówke z wersji parasolka i czerwona wzielam i powiem Ci ze moja córka ubrana na rozowo i ta czerwien bo tyla burza kolorów...
raczej wole czarny a fotelik chce niebieski ;-)
wsumie to moze sobie rozne kolry: gondole , fotekik i spiworek ..
I tam mysel sobie ze mzoe siedzisko spacerówki wezme czarne a spiworek niebieski...
A gondole tez czana bo nie brudzaca... ;-)

to prawda ze od wieku dziecka zalezy napewno takie mniejsze maluszki jeszcze sporo spia wiec na plasko lepsza ale juz niedlugo bedzie wiekszy :-) i pewnie bedzie tylko siedzial :-)
a co do kolorku buzza to to chyba racja :baffled: ze rozowy do czerwienie nie pasuje :baffled: nie wzielam tego pod uwage , mam dwoch chlopcow wiec z rozowym mam zadko do czynienia :sorry2:

kasiabelgia ja teraz bede miec synka i jakos nie moge sie przekonac do koloru, no ten niebieski nie taki zly.

Ale chyba zafunduje mu fotelik w innym koloze niz czarny i kupie mu niebieski taki:

Ale zastanawiam sie jaki kolor spiworka czy czarny pod spacerówke czy jakis inny :baffled:

a...fajnie moj ulubiony wozkowy watek znowu ozyl :) ale naskrobalyscie jak mnie nie bylo :)
a tu dla sugar i kasi - bo one mialy pytania na temat silver cross dazzle:)
Wczoraj po raz pierwszy przetestowalam swoj piekny Dazzle na dluzszym hardcorowym spacerze po centrum trzeciego (chyba) co do wielkosci na swiecie miasta i musze powiedziec ze jest OK. Prowdzi sie lekko i przyjemnie, ze wzgledu na lokomocyjny miejski halas nie jestem w stanie stwierdzic czy kolka
wydaja z siebie jakikolwiek dzwiek ale podejzewam ze nic
ponadnaturalnego sie nie dzialo. Nie czulam klekotania,wozio pieknie
skrecal,raczka w dalszym ciagu wygodna po trzygodzinnym
trzymaniu ...:) Moge potwierdzic ze zdal swoj egzamin w 100%.
Napewno nie jest to marmur z podlogi centrum handlowego w ktorym do
tej pory tylko wozek uzytkowalam ale wozio nie sprawuje sie nic
gorzej od maclarena! Kolka ..po dzisiejszym wypadzie widac ze sa
uzywane aczkolwiek w d u z o lepszej kondycji nic przednie kolko z
Buzza ktore bylo kompletnie zajechane po pierwszym
spacerku :( Oczyscilam go z blota i kamyczkow i nie moge narzekac,
nie piszcza ani nie sa zniszczone. Maly chyba czul sie komfortowo bo
przez ponad trzy godziny siedzial jak trusia... a to sie NIGDY nie
zdarza! Az sie zastanawialam jak to mozliwe.
a tu kilka fotek :)
5c4dfca302.jpeg

jesli chodzi o wkladki do wozkow to mozna kupic osobno innych firm, u nas jest cos takiego jak Kiddopotamus i oni produkuja ciekawe aksesoria, moze u Was tez sa?
Kiddopotamus: Products: Snuzzler
no i mowilam ze moj Buzz ciasny jest....naprawde moj chlopczyk ma teraz problem sie zmiescic w calym swoim opakowaniu a on ma dopiero rok! Dlatego wozio stoi, poza tym Gie-oska widze ze Twoj maz mial to samo wizualne wrazenie co ja - tandeta :)....no coz.....

reklama
"Sofik" tego buzza co ja przymierzalam to napewno nie byl z dwoma siedziskami...i zgadzam sie ze buzzy z 2009 sa strasznie drogie..i ten link co dalas to wlasnie jest ten wiekszy starszy buzz,ktorego juz nie produkuja niestety;-(a ktorego bym chciala;-)Sofik zamierzasz sobie kuoic do buzza to nowe kolo pompowane przednie??
"kasiabelgia" z tego co piszesz wynika ze masz buzza a ktory model jesli mozna wiedziec??"Sofik" sliczny jest ten kolor fotelika co dalas;-) czarny to kolor niebrudzacy ale ja nie wiem czy wzielabym czarny dla mnie jest za smutny...ale kazdy ma inny gust;-)
Kasia uzywalas buzza od urodzenia??
pozdrawiam babeczki

Do góry