reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

QUINNY BUZZ czy ktoś posiada? jakieś opinie? POMÓZCIE :)

reklama
volo odpada dla malego dziecka
XLR i XT sa super, mozna w nim wozic dziecko do 29kg!
rozklada sie na plasko jak dziecie spi, mozna zamontowac fotelik jak zajdzie taka potrzeba

four seasons to jest limitowana wersja questa, po prostu chodzi o tapicerke

questy to typowe parasolki, rozkladane na pol spiaco ale spokojnie dziec moze sie wyspac
jesli nie masz blokad cenowych to wzielabym XLR albo XT :-)

Witam
Wpadłam na wasze forum przypadkiem w poszukiwaniu informacji o Britax Verve.
Syn ma 13 miesięcy, ja potrzebuję wózka małego który łatwo się zmieści w bagażniku i który nadaje się dla dziecka w tym wieku, byłam za Britaxem właśnie ale poczytałam komentarze i już sama nie wiem. Dodam że bardzo dużo jeździmy z drugiej strony mieszkamy na wsi i czy ten wózek da radę w nierównym terenie?
Zastanawiałam się też nad Quick Smart, może coś mi doradzicie? Chciałabym żeby ten wózek posłużył mi do końca.

Pozdrawiam :)

hmmm
chyba britax odpada na nierowne drogi ja jakos tego wozka nie lubie
dziewczyna z grudniowek takiego miala i z tego co pisala to bez rewelacji
no i to kubelkowe siedzonko, nierozkladane, jak dziec Ci spi to porazka

niestety do szybkiego skladania to najlepsza parasolka, ale jezdzenie nia po nierownosciach to katorga

co do quick smarta to tez ODPADA na nierowne powierzchnie :no::no::no:
do sklepu i do bagaznika owszem ale tylko to
szczerze mowiac nie podoba mi sie :no:

najlepsze byloby cos pompowanego i skladanego

moze jakis x lander?
xa np
da rade po nierownym terenie, jest ba wygodny i sklada sie calkiem fajnie
ja mam x1 akurat i mimo iz jest konkretnym wozkiem to sklada sie fajnie
ale to jest spacerowka z prawdz zdarzenia
trudno znalezc cos na miasto i na nierowne wiejskie drogi:sorry:
i male kolka to raczej nie opcja na nierownosci :no::no::no:

ech nie wiem co Co doradzic. moze buzz??? jest lekki , sklada sie szybko i da rade na nierownosciach
musisz ustalic priorytety, gdzie najwiecej bedziesz jezdzila etc

hmmm
chyba britax odpada na nierowne drogi ja jakos tego wozka nie lubie
dziewczyna z grudniowek takiego miala i z tego co pisala to bez rewelacji
no i to kubelkowe siedzonko, nierozkladane, jak dziec Ci spi to porazka

niestety do szybkiego skladania to najlepsza parasolka, ale jezdzenie nia po nierownosciach to katorga

co do quick smarta to tez ODPADA na nierowne powierzchnie :no::no::no:
do sklepu i do bagaznika owszem ale tylko to
szczerze mowiac nie podoba mi sie :no:

najlepsze byloby cos pompowanego i skladanego

moze jakis x lander?
xa np
da rade po nierownym terenie, jest ba wygodny i sklada sie calkiem fajnie
ja mam x1 akurat i mimo iz jest konkretnym wozkiem to sklada sie fajnie
ale to jest spacerowka z prawdz zdarzenia
trudno znalezc cos na miasto i na nierowne wiejskie drogi:sorry:
i male kolka to raczej nie opcja na nierownosci :no::no::no:

ech nie wiem co Co doradzic. moze buzz??? jest lekki , sklada sie szybko i da rade na nierownosciach
musisz ustalic priorytety, gdzie najwiecej bedziesz jezdzila etc

a ja mam jeszcze pytanko co do Maclaren zdecydowalam sie albo na xt abo na QUEST i wyczytalam ze jeden jest od 1 roku a drugi od 1,5 roku - nic juz z tego nie rozumiem na kazdej aukcji co innego pisze ,moze ktoras z was wozila 7 miesiecznego maluszka w ktoryms z tych wozeczkow ?

Witam
ponawiam prośbę o opinię Buzz model 2008 z dwoma siedzieskami czy jest ktoś kto testował?? Oglądałam speedy'ego ale dla mnie wydaje sie być ogromny , nawet niewiem czy sie do windy zmieści?I czy nie macie problemu ze składanie m i przewożeniem w bagażniku??ja dużo jeżdze więcdlamnie to ważne...myślę ciągle jednak nad buzzem model 2008.....,
ale nie znam zadnej opinii...:confused2:

Mam właśnie XA i jest dla mnie tragedią jeśli chodzi o chowanie go do bagażnika. Mamy bardzo małe auto i muszę ściagać wszystkie 4 kółka co nie jest zbyt wygodne a jak go włoże do bagażnika to na nic innego nie ma już miejsca. A może Maclaren Quest? No i dodam że aż takich tragicznych dróg nie mam tu u nas, są polne ale nie ma dziur, raczej jest to gładka droga. Maclaren był moim pierwszym typem ale niewiem czy nie jest za długi jak się go złoży. A po drugie nie podoba mi się, ale wygoda mojego dziecka jest ważniejsza niż wygląd więc jeśli są jakieś plusy Questa to wybiorę właśnie ten wózek.
Co do Buzza to gabaryty ma podobne do X-Landera więc odpada chociaż bardzo mi się podoba.
Chyba że macie jakieś inne typy, finansowo jestem ograniczona do 600 zł no może 700. :baffled:
właśnie zobaczyłam że jest jeszcze triumph i jest tańszy, czym te dwa wózki się różnią?

kasia mysle ze spokojnie i w jednym i drugim mozesz wozic swojego malucha :tak:

spedi nie jest ogromny wcale, porownywalny do buzza
ale jesli masz zamiar czesto skladac wozek zeby wlozyc do auta to spidi odpada
zeby go rozlozyc trzeba odpiac siedzisko ktore zamocowane jest na rzepach
trwa to chwilke , to dot spacerowki oczywiscie
bo gondola i fotelik wpina sie w stelaz blyskawicznie
buzza naciskasz na guziczek i juz

jesli to Twoj pierwszy wozek to nim dziecie przesiadzie sie do spacerowki dorobisz sie pewnie parasolki ktora sklada sie ekspresowo, jest lekka i do wozenia w aucie
wiec zalezy co dla Ciebie jest priorytetem
gdybym miala tez parasolke wybralabym speedi

reklama
mamomikolaja ja mam xlandera xa i mam buzza i z zadnego nie jestem zadowolana jesli chodzi o wyjmowanie i wkladanie go do samochodu a tez mam bardzo malutki bagaznik wiec dlatego pytalam o parasolke dla 7 -m maluszka i chyba zdecyduje sie na tego maclarena chociaz tez uwazam ze nie jest zbyt urodziwy , planowalam zakup chicco sa nawet fajne kolorowe ale co z tego jak tylko na wyglondzie sie konczy :-( teraz musze tylko zdecydowac sie ktory kolor bo jest ich troche a zaden nie przypadl mi do gustu , moze ktos mi podopowie :tak: jaki jest ciekawy dla chlopczyka :)

Do góry