reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pytanie o gondolę

Cześć dziewczyny.
Jako, że nie jestem doświadczona w temacie to proszę Was o poradę.
Dzieciątko ma przyjść na świat 30.05, więc już ciepłą porą. Jest trochę czasu jeszcze, ale babcia już wybiera wózek i musi znać odpowiedź na poniższe :D
Czy gondola jest niezbędna? Czy ktoś się spotkał z taką wkładką do spacerówki i wie czy można ją zastosować zamiast gondoli?
Producent podaje, że nadaje się od urodzenia, ale mam wątpliwości co do pozycji dla takiego maleństwa.
Proszę o porady i Wasze doświadczenia.
Pozdrawiam
Dla mnie gondola jest niezbędna. Jeśli by to miała być spacerówka, to rozkładana całkowicie na płasko. Mało która tak ma. Nie widzę w tym jednak żadnej stabilności ani bezpieczeństwa. Dla mnie gondola do 6-7 miesiąca to mus i wygoda :)

reklama
Ja bardzo lubię mojego cybexs i nie zamierzam zmieniać spacerówki co zrobiłam szybko przy dwójce starszych dzieci. To taki wózek dosyć kompaktowy i jednocześnie wygodny na porządnych kołach i amortyzatorach, a gondola fakt dosyć mała.

Ja bardzo lubię mojego cybexs i nie zamierzam zmieniać spacerówki co zrobiłam szybko przy dwójce starszych dzieci. To taki wózek dosyć kompaktowy i jednocześnie wygodny na porządnych kołach i amortyzatorach, a gondola fakt dosyć mała.
Ja spacerówki z zestawu też długo używałam, zwłaszcza zimą bo ma duże koła i dobrze sobie radzi na śniegu. Później jak już syn był starszy to dokupiłam lżejsza jednoczęściową spacerówkę i tę miałam na wiosnę/lato a tę z większymi kołami z zestawu na jesień/zimę w zależności od pogody :)

Mam Cybexa, spokojnie nam starczyła do 6-7 miesiąca :) Bardzo sobie cenię, że jest mała, bo mam tylko 160 cm wzrostu. Jakbym była wyższa to bym wzięła większą :D A tak to też patrzyłam na swoją wygodę 😄

No ja też mam cybexa i właśnie chyba zmienię na thule bo według mnie syn mimo bycia na 3 centylu ma w cybexie ciasno.
A to że ja mam 160cm to jakoś nie ma dla mnie wpływu na wózek

Ja polecam anex M Pro, mam wersję 2w1, córka przesiadła się na spacerówkę w wieku 8 mcy. Nie zamieniłabym tego wózka na żaden inny 🤍 mam zamiar używać także przy drugim.

U nas mała 5 miesiąc i dalej w gondoli zasuwa, nie wyobrażam sobie jej wieźć w spacerówce tym bardziej od początku, w gondoli może się rozwalić, może jechać na brzuszku też i oglądać świat przez siatkę

reklama
Ale w spacerówce ma ciasno? Ja ma balios s lux, a corka ma w tej chwili rok i 11 kg jest dosyć spora i spokojnie się mieści 🤔

Ja akurat mam priam - patrząc na wymiary siedziska w balios to są mniejsze, może nie jakoś bardzo dużo bo np szerokość to 3cm ale dla mnie to już różnica. Szczególnie że porównując z thule to już o 6cm więcej (bo o kolejne 3cm jest większy od balios).

A u mnie dziecko śpi w wózku i będzie to też robiło zima więc musi mieć w moim odczuciu dużo miejsca i wygodnie.

Ale ja po trójce dzieci mam bardzo duże rozeznanie (każde dziecko miało kilkadziesiąt wózków bo tak wyszło) więc i wymagania z kosmosu 😉

Także mój mimo 8kg, 70cm ma dla mnie ciasno 🙂

Do góry