reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

dziewczyny mam pytanie jak to jest ze szczepieniami w anglii poniewaz wyjezdzam za miesiac i chce wiedziec jak to z tymi szczepieniami.pomozcie!!!!!!!!!

reklama
Helunia to wyglada tak:
Immunisation schedule:

*2, 3 i 4 miesiące

Diphtheria(blonica), tetanus(Tezec), pertussis (whooping cough)(Koklusz) + polio + Hib (DTaP/IPV/Hib)

MenC(Zapalenie opon mózgowych)

*ok. 13 miesięcy:

Measles(ODRA) mumps(SWINKA) rubella (MMR)(ROZYCZKA)

*od 3 lat i 4 miesięcy do 5 lat:

Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio (dTaP/IPV lub DTaP/IPV)

Measles, mumps, rubella (MMR)

*od 13 do 18 lat:

Diphtheria, tetanus, polio (Td/IPV)

dzieki maxin ale gdzie ja mam te szczepienia zrobic i czy sa platne jesli sie tam nie pracuje?igdzie je ewentualnie wykonuje sie?

bedziesz musial sie zarejestrowac w przychodni i tak juz dokladnie informuja kiedy nalezy sie zgloscin na nastepne szczepienie i informuja cie rowniez listownie

raczej na dlugo min rok na pewno, tam jest moja mama ale to zalezy jak bedzie z praca,wybieramy sie do chippenham a jak nic nie wyjdzie to do northampton.ja w anglii bylam rok i teraz wracam.mam NIN czy to wystarczy i ta karte do lekarza?

jestem zarejestrowana w przychodni tzn ze dziecko osobno musze zarejestrowac tak?a no i tam jestem pod innym nazwiskiem bo w lutym wyszlam za maz

to super helunia,wystarczy jak na karcie wpiszesz swoje nowe dane i nie bedzie problemu,a rejestrujesz siebie,podajajac rowniez dane malej

tutaj mozesz byc zarejestrowana na panienskie nazwisko,nie ma znaczenia dla nich.ja przez rok bylam zarej,na starym nazwisku i dopiero jak treaz zmienialam lekarza to podalam nowe

reklama
a i Olivka miala juz szczepienia  WZW TYPU B I BLONNICA TEZEC I KRZTUSIEC,TERAZ 8 SIERPNIA IDE NA NASTEPNE,A MAXIN CZY TAM W ANGLII KUPIE MLEKO NAN 1?

Do góry