reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

dziewczyny mam pytanie jak to jest ze szczepieniami w anglii poniewaz wyjezdzam za miesiac i chce wiedziec jak to z tymi szczepieniami.pomozcie!!!!!!!!!

reklama
Helunia to wyglada tak:
Immunisation schedule:

*2, 3 i 4 miesiące

Diphtheria(blonica), tetanus(Tezec), pertussis (whooping cough)(Koklusz) + polio + Hib (DTaP/IPV/Hib)

MenC(Zapalenie opon mózgowych)

*ok. 13 miesięcy:

Measles(ODRA) mumps(SWINKA) rubella (MMR)(ROZYCZKA)

*od 3 lat i 4 miesięcy do 5 lat:

Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio (dTaP/IPV lub DTaP/IPV)

Measles, mumps, rubella (MMR)

*od 13 do 18 lat:

Diphtheria, tetanus, polio (Td/IPV)

dzieki maxin ale gdzie ja mam te szczepienia zrobic i czy sa platne jesli sie tam nie pracuje?igdzie je ewentualnie wykonuje sie?

bedziesz musial sie zarejestrowac w przychodni i tak juz dokladnie informuja kiedy nalezy sie zgloscin na nastepne szczepienie i informuja cie rowniez listownie

raczej na dlugo min rok na pewno, tam jest moja mama ale to zalezy jak bedzie z praca,wybieramy sie do chippenham a jak nic nie wyjdzie to do northampton.ja w anglii bylam rok i teraz wracam.mam NIN czy to wystarczy i ta karte do lekarza?

jestem zarejestrowana w przychodni tzn ze dziecko osobno musze zarejestrowac tak?a no i tam jestem pod innym nazwiskiem bo w lutym wyszlam za maz

to super helunia,wystarczy jak na karcie wpiszesz swoje nowe dane i nie bedzie problemu,a rejestrujesz siebie,podajajac rowniez dane malej

tutaj mozesz byc zarejestrowana na panienskie nazwisko,nie ma znaczenia dla nich.ja przez rok bylam zarej,na starym nazwisku i dopiero jak treaz zmienialam lekarza to podalam nowe

reklama
a i Olivka miala juz szczepienia  WZW TYPU B I BLONNICA TEZEC I KRZTUSIEC,TERAZ 8 SIERPNIA IDE NA NASTEPNE,A MAXIN CZY TAM W ANGLII KUPIE MLEKO NAN 1?

Do góry