reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

a mojemu obojętne - czy to pierś czy butla - ważne żeby było mleczka. Smoczka dzisiaj też raz pociągnął - sukces - nigdy nie chciał - chyba coś mu się odwidziało.
U mnie na spacerku dostaje butle w domu pierś + herbatka w każdej chwili jak chce

reklama
EWE przestraszylas mnie teraz bo moj babel wogole nie pije z butli :(
chyba bede musiala sie wziasc ostro za nauke heh
raz mu dopiero dalam ale najpierw poszedl na troche do piersi zeby nie byl taki glodny bo wtedy sie drze niesamowice a butle traktowal raczej jak zabawe memlal i przewracal oczami i czekal az samo poleci ::)

U nas i cyc dobry i butla dobra (narazie tylko z herbatka)
Powiedzcie mi czy obcinalyscie pazurki w nozkach.... bo ja jeszcze nie (tylko na tych najwiekszych paluchach) Te pozostale jakies male mi sie wydaja... jakby wogole nie rosly...

no te u raczek to tragedia, co chwile trzeba obcinac bo jak nie to od razu przy robieniu kupki sobie drapie twarz,

Ja też jeszcze u nóg nie obcinałam, ale zgodzę się, że te u rąk rosną w zabójczym tempie :) i trzeba często obcinać, bo inaczej sobie całą buźkę pokaleczy...

Mojemu tez u rak to bardzo szybko rosna a u nog to te na paluchach tylko od czasu do czasu obcinam.
A wogole to widze ze mam odwrotny problem niz np Ewe. Moj to typowy butelkowiec a przy cycu to szaleje ze ło matko ::) Od wczoraj moje dziecko znow zwariowało i beczy ciagle az mi go szkoda. No i wyglada to tak ze pociagnie przez gora 5 min i sie wije i bek :p Odbijam mu no i jak sie odbije to dalej poje ale jak go trzymam za długo w gorze a jest głodny to sie wydziera w niebogłosy i tak w kołko...Pozatym wczoraj jakos dziwnie duzo kup zrobił i dzis tez sie tak zafajdał ze mi na noge poleciało no i efek jest sobie taki ze ma strasznie czerwona pupe i nawet sudokrem chba juz nie działa. wietrzyłam mu dzis to co chwila sie zasikiwał i odsikał mi prawie wszystkie pieluchy tetrowe i łózko bo z ceraty spływało...no masakra co ja z nim mam, az mi go szkoda ale nie wiem jak mu pomoc.
Co do ilosci to moj w dzien sciagnietego wypija ok 100 ml, a na noc mieszanki około 120. w miedzyczasie cyc i herbatka.

Ja mojej niuni u nog tylko przy duzym palcu obcinala,a u rak to niemowie,rosna w zastaszajacyo szybkim tepie,a dzis biedna zadrapal sobie dziaselko,jak wkladal paluszki do buzi i tak bidulka plakal,nawet krewka sie polala ::)

reklama
a dziewczyny ktore podaja butelke, powiedzcie mi czy po kazdym posilku z mleka w proszku podajecie pozniej cos do picie, czyli herbatke? i po jakim czasie od jedzenia?

Do góry