reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Witam Dziewczęta! czy wasze pociechy potrafią zasnąć same w łóżeczku, albo gdziekolwiek indziej ale SAME? Ja już nie wiem co zrobić bo moja Niunia potrzebuje stałej adoracji przy zasypianiu i nie tylko, nic nie mogę zrobić w domu... Jak położę ją samą w łóżeczku to mam gwarantowany za chwilę ryk...przyznam że trochę mnie to wyczerpuje...

reklama
abryz - ja też sie nie mogę wytopić :( ;D ;D ;D

gadget - nasze to samo - non stop chcą na rączkach - mali terroryści rosną - no cóż utworzymy nową grupe terrorystyczna ;D ;D ;D ;D ;D

kasiaczek - już kupiłam w poniedziałek wieczorem - po kolkach Mirka - gdzie spędił na rękach czas od 17 - 22 -teraz czekam na przesyłkę - może przyjdzie dzisiaj lub jutro ;)

kasiaczek + agata = my chcemy choć jedzen dzień chłodniej.
Mi też żal Mirka - strasznie się poci i męczy

no ej, ja upalow nie chce, tylko sloneczko i patrze wlasnie za okno, a tam niebieskie niebo ;D
abryz, wytapiajacy sie tluszcz? to by bylo fajne, bo mi z moich biodrowek takie fajne sadelko z tylu wystaje, ale w sumie......kobita musi miec dupe ;D (jak mowi moj tata)

z serii mala rzecz a cieszy:
przy pomocy takiej gumowej gruszki wydobylam Olafkowi smarki z glebi noska ;D (czasem cos mu sie zbierze i chrapie bidok)

Nasze maluchy mają za sucho w noskach. Ja Jakubkowi wkraplam sól morską lub fizjologiczną i kładę na brzuszku. Wtedy nosek się oczyszcza :-)

tez mu czasem robie sola fizjologiczna :)
okropne jest to ich chrapanie!
troche slodkie, ale nadwrazliwe mamuski od razu sie martwia ;)

jak sie synek obudzi to zaczniemy trening szyi ;D poczatki ma bo od rana spi z glowka w prawa strone :D

Gadget moja zasypia sama kłade w łuzeczku i wychodze do kuchni albo obok ale tak aby ją słyszec
i usypia w jakies 15 min.

my na suchy nosek dostałyśmy taki specyfik w spreyu do noska w zalezności od natęzenia upalów.
i na bakterie odrazu.

u nas na dworze upały po 35 stopni do 40 wsłońcu na termometrze ale na szczęście u nas
nadole to 20-22 sie utrzymuje bo na górze u teściów to nie ma czym oddychac.

Gadget ja odkładam Antosia i wychodzę, a on grzecznie zasypia. Ale to dziecko to wogóle anioł w zasadzie nie płacze wiec trudno mi powiedziec, co nalezy robić, aby dziecko samo usnelo.

Nawet w ciągu dnia nie jest męczący, zasypia sam

reklama
Do góry