reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

moja mała też ma na bużce,ale tonie są potówki to miejsca faktycznie,gdzie mlekiem ja musiałam zalac albo z cyckiem się stykała,przy oczku ma...przecieram tylko solą fizjologiczną,samo zniknie:)co do potówek to kinia jeszcze nie miała,ale Ewa miała smarowane nadmanganianem,ale do kitu jak dfla mnie i opruszałam jej mąką ziemniaczaną i dopiero zniknęł,a miała właśnie na szyjce,której nie miała:)))))))

reklama
a+t - daję mu najpierw z jednej , potem z drugiej piersi. Poznaję, ze sa pustki w piersi ( lub b. słabo leci) gdy wypluwa pierś/wyrywa sutek z piersi i znowu łapie - gdy tak zrobi na oko z 6 razy to znaczy, ze to nie sa żadne jego dąsy - tylko w piersi jest pusto.
Jeżeli nadal płacze - to daje mu mieszanki - robię około 90 ml - a on zjada różne - raz zje całość- raz tylko 30 ml - a czasami nawet 10 ml.
Piersi różnie mi się napełniają - jakby Mirek jadł co 3 godzinki to by było OK z napełnieniem - ale on czasami woła co godzinkę ( w ciągu dnia) więc wtedy musze go dokarmiać.
Wieszc co nawet nie sprawdzałam kiedy on ja jak zapłacze to mu daję - nie patrzę czy minęły np. 3 godziny ( zwariowałabym jak bym musiała czekać do określonej godziny jak on jest głodny)

Odparzenie wygoiłam tormentiolem.
Potówki okazały się trądzikiem niemowlęcym. Trochę trzeba z tymi krostkami powalczyć. Jeśli nie zaczną schodzić, mamy iść do dermatologa.

a moim problemem jest to ze mala robi tylko jedna kupke dziennie jest na butelce pije NAN 1.czy u was jest podobnie?no i ma tez potowki a jak pielegnujecie ciemiaczko?

helunia - mój robi jedn ana 2 - 3 dni u a+t - jest podobnie - jedna jak u mojego - a więc normalka, a jeżeli karmisz z butelki to nie może robić częściej niż raz na dzień

Moja z kupami nie ma problemu,zadzi niezle jajecznice ;) ;) ;)

Mam pytanko,czy ktorej bobas odmowil smoczka???
Moja za chiny nie chce go ssa,woli ten prawdziwy,czyli moj cyc,jak juz poje,a chce usnac to go niewypuszcz tylko sobie ssa,nabierajac mnie,ze jej,mala cwaniarka.W sumie ciesze,sie,ze chce smoka,ale czasmi jak tak mocno placze,to czlowiek by chcial odetchnac i co jeszcze jak chcialm dac jej butelke to tez za bardzo nie chciala ja ssac,denetwowala sie i placzac tak brzmialo jak by mowila,ne.ne,nechce :D :D :D tak sie zawsze smieje z tego ;)
czy wasze dzieci dlugo sie przyzwyczajaly do butelki???

moja od razu polubila wiec nie bylo problemu a moze kup inny smoczek,moja nie umie pic z aventa ale kupilam dr browns i jest super

reklama
Do góry