reklama
Baśka wygląda na to że Twój maluch przechodzi faze intensywnego wzrostu, która występuje u dzieci w 3 i 6 tygodniu. Ja tez przez to przechodziłam, mały non stop wisiał na cycu... ale po kilku dniach to sie normuje
kasiaczek82
Majowa Mama 2006
mam problem z odbijaniem malemu nie chce sie odbic zawsze po jedzeniu chociaz trzymam go dosyc dlugo i stosuje te rozne pozycje zalecane przez polozna, nieraz zdarza sie ze odbije mu sie dopiero po drzemce
A skutki potem sa nieciekawe - ulewa mu sie strasznie i grymasi
macie jakies sposoby aby maly sie tak nie meczyl
julienx nie pociaszylas mnie jak ja Bartusia bede jeszcze czesciej i dluzej karmic to moje rece i plecy tego nie wytrzymaja ;D ;D ;D
A skutki potem sa nieciekawe - ulewa mu sie strasznie i grymasi
macie jakies sposoby aby maly sie tak nie meczyl
julienx nie pociaszylas mnie jak ja Bartusia bede jeszcze czesciej i dluzej karmic to moje rece i plecy tego nie wytrzymaja ;D ;D ;D
trininlov
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
Ja robię dokładnie tak jak abryz. Zaraz po jedzeniu trzymam go najpierw na rękach, ale w pozycji poziomej i po pół minuty zmieniam na pionową i zaraz się odbija.
a moze czasami sie dzidzi nie odbije bo po prostu nie łyknie powietrza????? Marysia też tak ma - raz jej sie odbije raz nie - a uleje raczej zawsze, choć teraz jej się ulewa dużo mniej (odkąd zaczęłam odbijać).
A co do czkawki to w szpitalu mi powiedzieli, że to z przejedzenia (wypełniony zołądek podrażnia przepone). A moja mama twierdz,i ze jak jest dziecku zimno to ma czkawkę (ale mi się nie wydaje). Znowu w "Pierwszy rok z zycia dziecka" czytalam, że niektóre dzieci już tak mają i dziecko nie odczuwa tak czkawki jak dorosły tan. ze sie nie męczy.
I BąDź TU MąDRY......
A co do czkawki to w szpitalu mi powiedzieli, że to z przejedzenia (wypełniony zołądek podrażnia przepone). A moja mama twierdz,i ze jak jest dziecku zimno to ma czkawkę (ale mi się nie wydaje). Znowu w "Pierwszy rok z zycia dziecka" czytalam, że niektóre dzieci już tak mają i dziecko nie odczuwa tak czkawki jak dorosły tan. ze sie nie męczy.
I BąDź TU MąDRY......
reklama
Podziel się: