reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

dobrze że nie tylko ja tak mam - odkąd poczytałam wasze posty czuję sie psychicznie lepiej bo widze ze z moją malutką nie jest tak żle, hehehe :laugh: :laugh: ;) ;) ;) ;D ;D ;D (czyli jej zachowania to normalka :))

reklama
Baśka wygląda na to że Twój maluch przechodzi faze intensywnego wzrostu, która występuje u dzieci w 3 i 6 tygodniu. Ja tez przez to przechodziłam, mały non stop wisiał na cycu... ale po kilku dniach to sie normuje

mam problem z odbijaniem :( malemu nie chce sie odbic zawsze po jedzeniu chociaz trzymam go dosyc dlugo i stosuje te rozne pozycje zalecane przez polozna, nieraz zdarza sie ze odbije mu sie dopiero po drzemce
A skutki potem sa nieciekawe - ulewa mu sie strasznie i grymasi :(
macie jakies sposoby aby maly sie tak nie meczyl

julienx nie pociaszylas mnie :( jak ja Bartusia bede jeszcze czesciej i dluzej karmic to moje rece i plecy tego nie wytrzymaja ;D ;D ;D

tez mam ten problem z odbijaniem i ulewaniem. no i do tego dochodzi mi czkawka, jak maly juz poszedlby spac to dostaje czkawki ktora go rozbudza i musze go nosic az mu sie czkawka nie skonczy :(

Jakubowi po esputiconie szybko się odbija. Ale kiedy nie chce, kładę go jeszcze na chwilę i znowu podnoszę :-)

Ja robię dokładnie tak jak abryz. Zaraz po jedzeniu trzymam go najpierw na rękach, ale w pozycji poziomej i po pół minuty zmieniam na pionową i zaraz się odbija.

a moze czasami sie dzidzi nie odbije bo po prostu nie łyknie powietrza????? Marysia też tak ma - raz jej sie odbije raz nie - a uleje raczej zawsze, choć teraz jej się ulewa dużo mniej (odkąd zaczęłam odbijać).
A co do czkawki to w szpitalu mi powiedzieli, że to z przejedzenia (wypełniony zołądek podrażnia przepone). A moja mama twierdz,i ze jak jest dziecku zimno to ma czkawkę (ale mi się nie wydaje). Znowu w "Pierwszy rok z zycia dziecka" czytalam, że niektóre dzieci już tak mają i dziecko nie odczuwa tak czkawki jak dorosły tan. ze sie nie męczy.
I BąDź TU MąDRY......

kazdy ma swoja teorie,moga byc rozne przyczyny i za kazdym razem inna,moaj mam tez twiedzi,ze z zimna ma czkawke,ale przecierz nie ma co dziecka przegrzewac ;)

Głuszku czytałam w Twoim Dziecku i położna mi mówiła, że czkawka może być z wychłodzenia organizmu np. po kąpieli, ale też z powodów związanych z jedzeniem (łykanie powietrza).

reklama
Do góry