reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

dobrze że nie tylko ja tak mam - odkąd poczytałam wasze posty czuję sie psychicznie lepiej bo widze ze z moją malutką nie jest tak żle, hehehe :laugh: :laugh: ;) ;) ;) ;D ;D ;D (czyli jej zachowania to normalka :))

reklama
Baśka wygląda na to że Twój maluch przechodzi faze intensywnego wzrostu, która występuje u dzieci w 3 i 6 tygodniu. Ja tez przez to przechodziłam, mały non stop wisiał na cycu... ale po kilku dniach to sie normuje

mam problem z odbijaniem :( malemu nie chce sie odbic zawsze po jedzeniu chociaz trzymam go dosyc dlugo i stosuje te rozne pozycje zalecane przez polozna, nieraz zdarza sie ze odbije mu sie dopiero po drzemce
A skutki potem sa nieciekawe - ulewa mu sie strasznie i grymasi :(
macie jakies sposoby aby maly sie tak nie meczyl

julienx nie pociaszylas mnie :( jak ja Bartusia bede jeszcze czesciej i dluzej karmic to moje rece i plecy tego nie wytrzymaja ;D ;D ;D

tez mam ten problem z odbijaniem i ulewaniem. no i do tego dochodzi mi czkawka, jak maly juz poszedlby spac to dostaje czkawki ktora go rozbudza i musze go nosic az mu sie czkawka nie skonczy :(

Jakubowi po esputiconie szybko się odbija. Ale kiedy nie chce, kładę go jeszcze na chwilę i znowu podnoszę :-)

Ja robię dokładnie tak jak abryz. Zaraz po jedzeniu trzymam go najpierw na rękach, ale w pozycji poziomej i po pół minuty zmieniam na pionową i zaraz się odbija.

a moze czasami sie dzidzi nie odbije bo po prostu nie łyknie powietrza????? Marysia też tak ma - raz jej sie odbije raz nie - a uleje raczej zawsze, choć teraz jej się ulewa dużo mniej (odkąd zaczęłam odbijać).
A co do czkawki to w szpitalu mi powiedzieli, że to z przejedzenia (wypełniony zołądek podrażnia przepone). A moja mama twierdz,i ze jak jest dziecku zimno to ma czkawkę (ale mi się nie wydaje). Znowu w "Pierwszy rok z zycia dziecka" czytalam, że niektóre dzieci już tak mają i dziecko nie odczuwa tak czkawki jak dorosły tan. ze sie nie męczy.
I BąDź TU MąDRY......

kazdy ma swoja teorie,moga byc rozne przyczyny i za kazdym razem inna,moaj mam tez twiedzi,ze z zimna ma czkawke,ale przecierz nie ma co dziecka przegrzewac ;)

Głuszku czytałam w Twoim Dziecku i położna mi mówiła, że czkawka może być z wychłodzenia organizmu np. po kąpieli, ale też z powodów związanych z jedzeniem (łykanie powietrza).

reklama
Do góry