reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Podałam małemu esputicon - zasnął bardzo szybko, nie prężył się tak jak dotychczas i nie płakał. Mam nadzieję, że będzie działał :-)

Pupę na noc posmarowałam tormentiolem. Oby zadziałał.

Byliśmy dziś w kościele. Jakubowi nie podobało się chyba, bo zaczął płakać. Całą mszę Jarek jeździł z nim wkoło kościoła. Urodziłam jakiegoś heretyka ;D ;D ;D

reklama
Dieki, spróbuję, chociaz po bepanthenie tez powoli widze poprawe, moze tez dlatego ze teraz za kazdym razem myje mu pupke i nie polegam na samych chusteczkach pampersa bo widac jakos nie służyły

a+t debridat jest na rp???o ostatnio położna mi o tym chyba mówiła,że nie ma nic lepszego na kolii,ale,ze jest na rp:)a esputicon u ewy nie dział,a doiła go jak szalona:)a co do dokarmiania to nie wiem...moja kluska je ostatnio coraz częściej,ale kurde mola wymiotuje i ulewa...ktoś mówił,że jego dzidzia też wymiotowała po nabiale,ale ja nic z nabiału przez 2 dni i jest gorzej:(wydaje mi się,ze ona po prostu za dużo zjada,ale nie wiem sama jutro moze położna przyjdzie to zapytam:(ale fajne te dzidziolki no nie?już zapomniałam jakie to maleństwa są...

kasiunka, adget , maxin - mój też tak miał jakiś czas temu - dokładnie padałam za zmęczenia i maiłam dosyć wszystkiego - teraz już jest lepiej - choć czasami mu tez odbija - wieczorkiem.
Widocznie to jest taki wiek - nie wiem czy pamiętacie pisałam , że mi wyje i podejżełałam , ze to może od szczepionki - bo wtedy robiła musię taka z płynem w środku.

A+T myślę, że moja Polcia raczej się najada, bo mam duzo pokarmu i jak próbuję ją przystawić to już nie chce. To musi być coś innego- może jednak te cholerne kolki. Dzisiaj przychodzi położna, to spytam czy coś jej podawać, bo nie raz płacze tak , że aż się zapowietrza i robi fioletowa.

Mamusie, esputicon to jakiś 6 cud świata. Jakub grzecznie przespał noc z przerwą o 23 i 4 na karmienie. Zaraz po odbiciu i przewnięciu ładnie zasypiał. Teraz też po godzinnym poznawaniu świata (czytaj: obserwacji i podziwianiu sofy i ścian) zasną. Jak dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh:

Idę kupić ten Esputicon!
A+T jak by była głodna to prosta sprawa bo daję cyca i gotowe, pokarmu mam aż nadto, tyle że ona nie jest głodna wypluwa i pierś i butlę...i się jeszcze przy tym drze jakbym chciała jej krzywdę zrobić tym że chcę dać jej jeść :(

reklama
Kasiunka, Gadget, w takim razie moze to serio kolki. Chociaz moja wlasnie cycka tez wypluwala albo nie lapala, bo sie wkurzala, ze jej juz nic nie leci. Ja glupia myslalam, ze ona sie juz najadla, a to wlasnie byl glod...

Biedronka, debridat jest na recepte, chociaz nam babki go sprzedaly w aptece bez. ;) Ale naprawde pomaga :)

Ala po dokarmieniu na noc potrafi przespac prawie 7 h!!!! :D a w dzien dzieki debridatowi jest tez bardzo spokojna i kochana :) Usmiecha sie calymi dniami, zasypia szybciutko (nawet sama w lozeczku) i przede wszystkim spi czesciej i dluzej w dzien :)

gosiek, jak dokarmiasz Mireczka? Tzn na jakiej zasadzie? Przy kazdym karmieniu z 2 piersi mu dajesz i potem jeszce sztuczne jak jeszcze jest glodny? Naprodukuja Ci potem piersi mleczka do nastepnego karmienia? Co ile godzin Mirek wola o jedzonko?

Do góry