reklama
Jeżeli chodzi o krem to dla nas najlepszy jest sudocrem dla pupci bomba. Benpenatenu używam na sutki (nie trzeba przecierać)
Gosiek jak się sprawdza ten Linomag ?
Potówki moja ma jak do tej pory ani rumianek ani przegotowana woda nie pomaga zobaczymy co powie lekarz jutro na wizycie
Wczoraj kupiliśmy pierwszy raz pieluchy z Biedronki dada i powiem was że są całkiem, całkiem. Bałam się że będą takie plastkiowe i mała będzie się odparzać. Na szczęście pieluchy są ceratkowe (jak pampers) i jestem z nich bardzo zadowolona. Jeszcze będę testować te lidlowskie i zobaczymy. Amelka robi ok 10 kup dziennie i na pampersy chyba bym nie zarobiła ale na noc zakładamy tylko Pampersy
Gosiek jak się sprawdza ten Linomag ?
Potówki moja ma jak do tej pory ani rumianek ani przegotowana woda nie pomaga zobaczymy co powie lekarz jutro na wizycie
Wczoraj kupiliśmy pierwszy raz pieluchy z Biedronki dada i powiem was że są całkiem, całkiem. Bałam się że będą takie plastkiowe i mała będzie się odparzać. Na szczęście pieluchy są ceratkowe (jak pampers) i jestem z nich bardzo zadowolona. Jeszcze będę testować te lidlowskie i zobaczymy. Amelka robi ok 10 kup dziennie i na pampersy chyba bym nie zarobiła ale na noc zakładamy tylko Pampersy
ewe - linomag - maśc - jest super - wg. mnie tak samo dobra jak bephanten ( a mi bephanten bardzo odpowiada - Mirek ma po nim super pupcię) - jeszcze został mi alantan na jutro do wypróbowania - jak wypróbuję to pojutrze powiem jak sie sprawdził.
Mój Olivierek nie ma zaczerwienionej pupy - smaruję go na zmianę oliwką i bephantenem. Kąpiemy go w emulsji do kąpieli oilatum - w aptekach - podobno b. dobra - synek nie ma żadnych zaczerwień ani plamek, jednie krostki, które są zmianami hormonalnymi (tak mówiła pediatra) i schodzą do miesiąca. Z jedzeniem też nie ma problemów - co 3-4 godziny, ale mało przybiera wiec dokarmiamy go lekiem nurtamigen (PO TYM JAK ZJE Z PIERSI). Utrzymuje mu się jeszcze żółtaczka - ale dziś byliśmy na badaniu i mam nadzieję, żebędzie już ok.
Jedyne co jest męczące to PĘPEK - mały w sobotę kończy miesiąc a pepek jeszcze przy nim - nie chce się odczepić uparciuch .
To tyle o moim maluszku. Pozdrawiam wszystkie mamusie obecne i przyszłe (które jeszcze czekają na TEN dzień).
Jedyne co jest męczące to PĘPEK - mały w sobotę kończy miesiąc a pepek jeszcze przy nim - nie chce się odczepić uparciuch .
To tyle o moim maluszku. Pozdrawiam wszystkie mamusie obecne i przyszłe (które jeszcze czekają na TEN dzień).
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
na potówki i odparzenia bardzo polecam maść TORMENTIOL w ciągu dosłownie doby znikają krosteczki i odparzenia
a tak to cały czas stosujemy sudokrem a na brodawki to ten krem z awentu nie trzeba zmywac i przynosi wyrażną ulge.
a tak to cały czas stosujemy sudokrem a na brodawki to ten krem z awentu nie trzeba zmywac i przynosi wyrażną ulge.
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
Dziewczyny mam pytanie i odrazu prosbe o rade. Mojej małej strasznie zaczeła sie łuszczyć skórka na nózkach nadgarstkach paluszkach i brzuszku skórka czy to normalne?
plecki, bużka są ok.
jak sobie z tym radzić ??
plecki, bużka są ok.
jak sobie z tym radzić ??
reklama
heksa - widzę, że to większej lości dzieci się łuszczy - chyba trini juz tez pisała
ponoć b. dobra jest oliwka na to
olcia - a po co uzywasz nutramigen??? czy ma skazę białkową?? Mi pediatra ( wczoraj jak był przy wizycie u Mirka) też zapisał - ale to tylko ze względu na Anie ( Ania miała skazę białkową) - ale MIrek tego nie chce pić - nie dziwię się - bo jak spróbowałam to myślałam, ze wychaftuję - mój Mirek prawie od urodzenia jada Bebilon HA i nie ma wysypek - więc stwierdziłam, ze nie bedę go katować takim mleczkiem, ale słyszałam od lekarki, że ten nutramigen jest b. dobry po d względem leczniczym.
Jak daliśmy mu to mleczko to tak okropnie się skrzywił i pomachał łapkami i wyrzucił buteleczkę.
ponoć b. dobra jest oliwka na to
olcia - a po co uzywasz nutramigen??? czy ma skazę białkową?? Mi pediatra ( wczoraj jak był przy wizycie u Mirka) też zapisał - ale to tylko ze względu na Anie ( Ania miała skazę białkową) - ale MIrek tego nie chce pić - nie dziwię się - bo jak spróbowałam to myślałam, ze wychaftuję - mój Mirek prawie od urodzenia jada Bebilon HA i nie ma wysypek - więc stwierdziłam, ze nie bedę go katować takim mleczkiem, ale słyszałam od lekarki, że ten nutramigen jest b. dobry po d względem leczniczym.
Jak daliśmy mu to mleczko to tak okropnie się skrzywił i pomachał łapkami i wyrzucił buteleczkę.
Podziel się: