reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

poki co nie - tzn probowalam lozeczkiem bujac w szybszym tempie, tak zeby glowka sie trzesla jak na tej plycie pokazuja - na poczatku wydawalo mi sie ze skutkowalo, a teraz juz nie :(
Nie stosuje tych metod, bo kurcze tam sie zaczyna od zawiniecia, a ja nie mam w co :( Probowalam we flanelke, ale bylo za ciasno. "szszszsz" i smoczka od poczatku stosujemy i tez sami tak lekko na brzuszek przechylalismy ;) jakos tak na wyczucie ;)

reklama
ja zawijam wlasnie tak baaardzo ciasno i drze sie przy tym strasznie ale jak tylko sie ja obroci i potrzesie glowka w monecie spokuj i dziecko odplywa! i ja nie robie tak jak tam jest tylko przy usypianiu jak zasnac nie moge to chyce rozek np czy ja od boku i trzese leciutko i tylko oczka sie nagle zamykaja:)

Nasza sie wscieka tak na rekach na boczku bez zwiazania, a ze zwiazaniem nie probowalimy, bo wlasnie nie mamy czym - czy Ty Judytke zawijasz?

ja robie tak: jak nie moze usnac to wlasnie ja tam za cos chytam czy cos o co jest oparta i lekko telepie(ze tak powiem) jak nie pomaga i krzyczy jeszcze bardziej a smok ciagle wypada to biore zawijam ja w kocyk polarowy taki cieniutki(tez juz za maly ale im ciasniej tym lepiej i nie zwracam uwagi czy nogi ma oki nawet) i klade prosto i lekko wtedy tracam i robie szyyyy .jak dalej jest zle to biore lekko na bok i znow telepie i zazwyczaj jest juz spokuj i po chwili usypia! sluchaj jak nie masz jej w co zawinac to sprobuj w okrycie kapielowe! ja tak robie czasem!aha zazwyczaj zawijam ja jak jest golasek albo tylko jak ma kaftanik.przy zawijaniu krzyczy bardzo szczegolnie na poczatku jaks ie uczylismy ja zawijac ale ze jest "wrazliwiec sredniaczek" to bardzo to pomaga!nawet jak na poczatku jej sie nie podoba.
jak co to pytaj postaram ci sie pomoc na tyle ile moge! bo moim zdaniem naprawde warto to stosowac nawet jak dziecko ma wiecej niz 3 miesiace.

hehe ja tez tak probowalam i tylko ja rozzloscilam! wiesz wazne jest by uwazac na raczki bo jak sie zle je zawinie to wlasnie dzidzia placze! ja nadal mam problemy z zawijaniem i ekspertem jest mezus:) ze tak powiem nie cyrtoli sie z nia ze placze tylko raz dwa szybko zawija i jest spokuj:) ale tak jak mowie tego zawijania uzywam jak sie dziwnie zachowuje i nie moze ewidentnie zasdnac jest przemeczona i rozzloszczona.tak normalnie to nie zawijam jej tylko trzasm glowka.

ooo zazdroszcze tak dluuugiej nocki ;D
moj to musi jesc co 3-4 godz ale i tak lepiej bo bylo 2-3 ;D
ale jakby sie nie obudzil to napewno stalabym pod lozeczkiem i martwila ze cos sie stalo

mój najdłuzej to w nocy przespi 3,5 h wiec wyspana nie jestem
Nadia była za to cudowna w nocy od urodzenia przesypiała wszystkie (oczywiscie pomiedzy nami ;D ;D ;D)

Kate, jaki fajny środek antykoncepcyjny ;)

Jakub zazwyczaj śpi od 22 do 5 (czasami mu odbija i tylko do 3), a potem budzi się co 2 godziny :-)

reklama
Moja juz zawsze spi o tych samych godzinach.wstaje miedzy 6-7 potem idzie spac o 10 i do godzinki spi(dzis spala az 2.5!!!!) potem o 14 o 17-18 i idzie spac o 20-21 juz calkiem na noc.w nocy niestety nadal robi jedna pobudkje na jedzonko ale zjada juz przez sen jak tylko butle dostanie w ciagu 10 minutek :)

Do góry