reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Glusze no to super,ze juz zasyia w wozku,a potem bedzie w lozeczku,powoli do przodu
Tamrunia no moze wlasnie to jest przyczyna,ze potrzebija wwiecj papu i sie budzi bo jest glodna i rosnie

Moja niunia wciaz budzi sie samoczynnie o 2-3.00 na jedzonko,ja wciaz probuje smoka dawac,miejac nadziej,ze zasnie,ale on nie pomaga,poprostu musi zjesc co 4-5h w nocy i teraz pytanie do wac,czy powinnam mimo wszystko sprobowac metody z ksiazki JN
CZYLI co noc podawac mleko z mniejsza iloscia mieszanki,az w kocu bedzie sam woda,mowia ze nicy to dziala i dziecko powtem stwierdza ze na wode nie oplaca sie budzic,no ale ja niewiem czy juz moge to wprowadzic???????????

no - dziś ją kurna dwie godziny musiałm nosic - tata był be wozek był be - tylko mam była cacy - a mj kręgosłup móiw trzy razy NIE NIE NIE.

maxi nmi się wydaje że to chyba dorba metoda. Albo spóbuj moją metodę -podkarm małą przez sen przed tymn jak ty idziesz spać czyli np. koło 23.30, 24 - to moze wtedy ci prześpi nockę. JA tak robiłam na poczatku a teraz mała jużnie potzrebuje tego posiłku tylk ospo ładnie te 6-7 godizn w nocy

Maxin ja pojecia nie mam!
Gluszku a nie rozbudzasz jej w ten sposob???nie wiem, normalnie metoda fajnie brzmi, ale co jak ja rozbudze>i nie bedzie chcaiala spac?
Serio m moze tak byc?ze ona rosnie ,to juz trwa okolo tygodnai, no moze mniej dziesiejszej nocy bylo lepiej, bo obudzila sie tylko dwa razy a nie 3 i tak samo budzi sie jak Natalia Maxin. A tak w ogole MAxin czy zauwazylas , ze zawsze na Twoja coreczke mowie Natalia?Skad mi sie to wzielo???????? A nie masz nic przeciw?

mi się wydaje Tamarunia ze moze rośnie - a moz emasz mnije mleka i ona nie wysyssa za jednym razem tyle co przedtem i dlatego potzrebuje za krótszy czas znowu? Nie wiem....
Co do tej metody to powiem ci ze nie . mOja zawsze je w nocy przez sen jak się budzi do karmienia sama - t okweka przez sen, czasami placze ale rzadki i papa przez sen - potem usypia i tak sobie śpimy (ja ja karmię około 5 i 8 - i wtedy ona już nie uśnie i wstaje a co za tym idzie ja też ale np. dzis spała do 10,usnęło jej się po tym karmieniu o 8 wię cja też z nią pospałam - ale isę wyspałam hehe)

Tamarunia ja przechodzilam to samo i myslalam ze mam za malo mleka ale rozmawialam z polozna i ona powiedzialam ze maly przez pare dni bedzie chcial wiecej i poprostu czesciej go bede karmic, i starac sie nie dokarmiac chyba ze po jedzeniu sie drze, bo jak bedziesz dokarmiac to on dluzej pospi a to zle w tym okresie dla twojego mleczka

gluszek WlASNIE TAK ROBIE,ok 11.00 karmie ja na spiaco,nawet oczka nie otworzy zje 150mil i potem sie i tak budzi
ok 2.30-4.00 i juz sam niewiem moze powinnam jej wiecej dawac ::) ::) ::)

TAMARUNIA nie ma problemu Natalia przecierz brzmi rownie piknie jak i Natalka ;)

reklama
chcialam pochwalic mala ze wczoraj i dzis pieknie sama zasypia! klade ja do lozeczka troszke wczesniej chwilke sie bawi i zasypia bez niczego.wczesniej co prawda nie bylo zle ale zawsze trzeba bylo poglaskac dac smoczka czy cos a teraz taki luz!!!!!!!

za to w moje urodziny dala mi tak popalci ze ciagle plakalam...w dodatku poklocilam sie z chlopewm co mnie dobilo:(

Do góry