reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

hej hej, ale ja mieszkam w Gdańsku :) To Lilith jest z BB ;D

heksa, napisz mi adres na priva to Ci przegram i wysle plytke, a Ty poslesz ja dalej - ciekawe to co mowia i z filmu widac, ze dziala super, ale oni ciagle mowia o wieku do 3 miesiecy... Moja juz nie ma takich napadow placzu, na ktore trzebaby tak reagowac...

reklama
A+T+ no masz racjie wiesz z tym zasypianiem,troche cos mi kreci,ale wiesz mozna te wszytkie jej porady poprstu dostswoac do swojego dziecka,czyli medoda,karmienie,zabawa,sen bo to dziala,ale co do czasu to przeciez roznie bywa,moja co 4h bez jedzenia nie wytrzyma i jak nie dostanie po 3-3,5 h to placze w nieboglosy,bo czasmi zje 130ml,a czasmi 100ml,a czasami 80ml wiec jest wczesniej gloda,a przeciez nie bede czekac co do min,aby ja nakarmic,a z zasypianie to tez rownie bywa,bo starlm sie ja odkladac,ale tylko sie denerwuje no ale wydaje mi sie ze czesto jest poprostu przemeczona,a zasypia sobie co 2h czasami 3h no starm sie ja odkladac do lozeczka,a czasmi zasypia na lezaku,ale ja bujam,och sam to jeszce nigdy w cigu dnia nie usnelam ::)hmmm i jak to mam zrobic???

No ja tez wlasnie nigdy sie godzin nie trzymam tylko kolejnosci czynnosci i to jest the best. Chodzi mi jednak o to odkladanie do lozeczka, bo pisze 2 razy zupelnie inne rzeczy. Mysle wlasnie ze to o to chodzi, ze kazde dziecko jest inne i czego innego potrzebuje. A z tym odkladaniem to nie wiem maxin - musisz wyczuc odpowiedni moment Mi sie to dlugo udawalo, a teraz kurna jakos nie idzie :( chociaz tfu tfu (odpukac w niemalowane) dzis juz bylo lepiej.

aha, i po prostu probuj ciagle, nie rezygnuj. Ja zauwazylam, ze ten sposob dochodze do wielu celow z mala. Juz mi sie wydaje, ze nigdy cos sie nie stanie, ale ciagle to robie coraz dluzej i dluzej czy krocej i krocej i jakims cudem tak sie dzieje jak ja chce ostatecznie. Tylko chyba potem za szybko sie podniecam, ze jest ok i cos psuje tym, ze zaniedbuje to o co wczesniej sie bardzo staralam. Bo cos masz po wielu staraniach (tak jak zasypianie samodzielne), to myslisz po jakims czasie, ze to takie normalne i oczywiste (mimo, ze wczesniej cholernie duzo wysilku trza bylo by do tego dojsc) i zaniedbujesz te wysilki, podchodzisz luzno. Raz, drugi, trzeci i za czwartym razem jest klops :( - takie sa moje obserwacje...

reklama
Do góry