reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

my teraz używamy huggiesów 4 - nawet ok są, zaczęliśmy jak była taka fajna promocja w geant że były po 30zł za 72 szt, więc tanio, no i w sumie nie są złe. a jak się tak przeliczy za sztukę to nie zawsze wychodzą najdroższe, czasem bella jest droższa, zależy chyba od sklepu :confused:

reklama
My od początku używamy Pampersów. Teraz mamy 4+ (ze streczem). Jesteśmy z nich baaardzo zadowoleni. Nigdy ich Ania nie przesikała ani nie przesrała (może w pierwszym miesiącu, ale to pewnie przez nieumiejętne zakładanie :-))
Raz nie było w hipermarkecie naszego rozmiaru i Jarek kupił Huggies Classic. Masakra! Nigdy więcej. Żeby je jakoś zużyć to ubierałam je na zmianę - raz Huggies raz Pampers.
Po pierwsze skóra się Ani zaczerwieniła na brzuszku, a po drugie one są jakoś "źle skrojone". Strasznie szerokie między nogami i za mało wycięte na uda. Jakoś mi się wydawało, że musi jej być w tym strasznie niewygodnie.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam.;-)

A ja z innej beczki.
Sluchajcie, moja mala ma jakis kryzys mamowy. Tylko mama i mama. Nie moge wyjsc z pokoju, bo beczy. Znow porobila sie tragedia ze spaniem. Nie chce nawet byc u taty na rekach, jak tylko mnie widzi to do mnie leci i tylko sie wtula i wlazi na mnie. Nie moge nic zrobic, z nikim jej zostawic... Mam nadzieje, ze sie to szybko skonczy, bo nie wyrobie. :wściekła/y:

a+t... Nie wiem co ci poradzic- niektore dzieci tak maja- kryzys ilus tam miesiec. To minie, napewno!!! Bądz dzielna:)

A co do pieluszek to my na noc uzywamy pampersow ze streczem 4+ a w dzien pampersy lets go majteczki rozmiar 4 no rewelacja po prostu, Julcia i tak kupek nie wali juz w pieluchy i nie bardzo lubi tego zapinania pieluch wiel smiga w majteczkach- latwo sie sciaga zeby wysadzic i latwo zaklada. Polecam!!!

własnie szkoda ze inne firmy nie mają takich fajnych róznych Pieluch jak Pampersy..... a Marysia znowu mi sie odparzyła..... shit:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Biedna Marysia....
My tez uzywamy Pampresow ze streczkami 4+ i tez zamierzamy kupic te majciory bo kupe robi juz tylko rano po sniadaniu:)
wczesniej uzywalam Huggiesow tych Disneyowskich.

A+T ja tak mialam zas na samym poczatku i to dosc dlugo...ale wyrosla z tego na szczescie.
Moze bawcie sie teraz duzo razem w 3 , ale z taka przewaga tatowa aby znow sie przyzwyczaila i zobaczyla ze z tata jest super!!!

Ale jakie ja ostatnio fundnełam odparzenie mojej corci to normalnie tylko mi do tylka nakopac. Jakis tydzien temu postanowilysmy z Julcia odwiedzic tatusia w pracy. (46km) i jak juz dojechalysmy to okazalo sie ze ja wyrodna matka nie wzielam ze soba pieluch !!! skleroza i tyle. Poniewaz Julcia miala wtedy biegunke to oczywiscie musiala wtedy zrobic kupke. Poniewaz moj maz pracuje na parkingu dla tirowcow to oczywiste bylo ze w jedynym sklepie nie mieli pieluch ( po co kierowcom pieluchy?) Tak wiec pomysłowa mamusia zalozyla swojej corci jej pierwsza w zyciu podpaske i wsiadla w auto do najbliszego miasta (20 km) po pieluszki, zanim wrocilam to na pupie Julci OGIEN!!! na szczescie jak tylko wrocilam do domu posmarowalam jej pimafukortem i po 2 dniach przeszlo.:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: Od tamtej pory 1000 razy sprawdzam czy mam pieluchy :tak:

no u mnie to objaw alergii po prostu - jak Marysia je cos nowego to często na początku tego w ogóle nie trawi i przechodzi to przez jej ukłąd pokarmowy w takiej postaci w jakiej weszło ale podejrzewam ze pewnie jest to kwasne przez soki żołądkowe i dlatego ją to odparza. Nie wiem czemu tak jest ale ona ma do tego bardzo wrażliwą skórkę - zresztą jak i większosc alergików....

Baśka aleś zapodała z ta podpaską..... no wymiekłam... nie wpadłabym na taki pomysł... ale moze dlateego z eja używam tamponów ;-) ;-)

reklama
No fakt niezle...:) i dobrze ze szybko przeszlo!

Ja pamietam jak niedawno Biedronka pisala o odparzeniu i wtedy zrobilos ie mojej Judi.dokladnie tak jak u Marysi od alergi...wyparza natychmiast:(
I wiecie walczylam z tym jeszcze u Trini...i walcze nadal choc co prawda jest juz naprawde niewielkie:( (z miesiac juz pewnie bedzie)

Do góry