reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Ja Anię też noszę różnie, czasami bez a czasami w rożku. Teraz jak tak zimno w domu to cały czas w rożku, bo to cieplej. Jeśli chodzi o leżaczek to ostatnio chcieliśmy kupić, ale było napisane, że od 3 miesiąca, więc nie kupowaliśmy i kładę moją cały czas w łóżeczku.

reklama
Olusia to tez roznie nosze... przewaznie w rozku, a czasami bez...
W nocy bardzo ladnie spi i budzi sie tylko ok. 1-szej i ok 4-tej... ale za to w dzien nonstop by chcial byc na rekach i malutko spi...

ja swoją staram sie juz nie zawijac, w rozki a zeby było jej ciepło to kłade ją w becie a jak
nosze to okrywam polarowym kocykiem , ale nie pozwalam jej nosia na rekach aby sie nie przyzwyczaiła.

Qrcze t ja swojego brzdaca nosze albo w ubranku czasem albo jeszcze zawinietego we flanele...eee to moze on marznie ale jak widze ze ma zimne raczki to go zawijam... ::)

Angie - nie patrz na rączki, dotykaj z tyłu karku. Rączki mogą być chłodne, bo dziecko nimi macha :-)

Moja od samego początku"nie chodzi" w żadnych becikach ani kocykach, jak ma chłodne rączki to zakladam rekawiczki.

No ja tez własnie staram sie tak nie rozparzac Alka ale co do raczek to słyszałam ze nie powinny byc za zimne bo to moze uposledzic krazenie :p wiec staram sie tez zakładac rekawiczki albo własnie dodatkowo owijam w pieluche flanelowa jak ma bardziej zimne niz chłodne raczki.

U mnie w domku jest ciepł ( efekt wymienionych okien) - nawet mmam cały czas uchylone jedno okno - ale jak się robi czasami zimno to zamykam okno i zakładam mu dodatkowy sweterek

reklama
Do góry