reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

my idziemy z Natalka jutro na pirwszą wizyte do lekarza i tak zastanawiam sie co mam ze sobą zabrac....
a co do tego kiedy szczepinia i wizyty to u mnie wszystko powiedziała położna.

reklama
TRINI MOJA DOSTAŁA TO SAMO. wSZYSTKIE DZIECI KARMIONE WYŁĄCZNIE PIERSIĄ MUSZĄ DOSTAWAĆ WITAMINĘ d3.
Mi pediatra powiedziała, że jak już przejdę na sztuczne mleko nie będzie musiała brać tej witaminy.

Ja rowniez bym chciala aby mala brala wit.D ale tutaj nie podaj maluszka i sie wkurzam,bo do kraju moze pojedziemy za trzy miechy.Dawka uzalezniona jest od wagi dziecka????

Maxin, multicebion (zawierający również wit. D3) jest dostępny bez recepty :-)

trini - ja dostałam to samo

Hura !!!
Badania oczków wypadły b.dobrze. Następne badania kontrolne w wieku 3 i 12 miesięcy. Jeszcze czeka mnie wizyta u neurologa w piątek ( trochę się boję tej wizyty - mam nadzieję, że nic nie wykryje)

Moja też ma przepisane ale Cebion. Jeszcze mam pytanie, tak dla pewności wit D3- jedna kropla dziennie ??? kurcze bo nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałam.
Dajecie coś na pleśniawki w buzi ? mi położna koazała kupić Aphtin i przecierać języczek, podniebienie i wew. policzki. Natomiast lekarka powiedziała że absolutnie nie wycierać ponieważ wtedy wciera się bakterie i skutek jest odwrotny.
Najlepiej to nalać kilka kropel do buzi. No i zgłupiałam, w sumie to nawet pamiętam jak moja mama wycierała tak buzie mojej siostrze. Czy wy czegoś używacie , a jak to w jaki sposób ?

ewe - witaminka D3 - mi kazał po 2 kropelki - ale ja ma jakiś DEVIKAP - nie wiem jak z czystą witamijną D3
pleśniawki - mi lekarka mówiłą, że jak wyskoczą to nałożyć trochę na smoczek i samo sie rozsmaruje po buzi

reklama
Do góry