reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
my dziś po wizycie witaminke D mamy stosować jdną krople na języczek
ale u nas nie ciekawie następna kontrola za tydzien bo niestety mała prawie nie przybiera na wadze na dzien dzisiejszy wazy3200
a wga z porodu to 3100, więc nie jest za dobrze :(
lekarz do tego powiedział aby sztucznie nie dokarmiac to jak mam
to zrobić aby przybrała?
bioderka w porządku i dodatkowej pieluchy nie potrzeba.

Heksa, sprawdzaj pieluszki - czy są pełne, ciężkie i nie mają koloru pomarańczowego. Brak moczu i jego ciemny kolor to oznaka odwodnienia. Wtedy trzeba dokarmiać :-)

mnie jak zwykle sterroryzował - ale połozyłam do łóżeczka i na razie śpi ( niestety zasnął dopiero na rączkach :( ) w nocy zasypia na moim łóżku - bez noszenia
ups ... już piszczy :p

Witam wszystkie szczęsliwe i zatroskane mamy! Mój synus parwie nie przybiera na wadze i lekarz kaząl dokarmiac wiec po cycu dostaje butelke bardzo sie tym martwie): co sadzicie o lezaczkach czy takie maleństwa moga w nich lezec bo niby taki maluch to na prosto ma byc. Moj bardzo lubi ale moja mama jak go w tym widzi to panikuje no i ja chcąc nie chcac tez sie stresuje. A nosicie maluchy w rozkach? No i ostanio moja mama stwierdzila ze on ciagle ma glowe na bok jak spi (ale z tego co wiem to powinien miec na bok) i jak go nosila w rozku to to tez patrzył na bok. W głowie mi sie kotłuje!!! Co o tym sadzicie?

I@nka - Leżaczek tak, ale z umiarem. Lepiej kłaść na płaskim (łóżko, podłoga). Dokarmianiem się nie przejmuj - rób tak, jak zalecił lekarz, bo odwodnisz lub inaczej zaszkodzisz. O główkę spytaj lekarza na wizycie - może to przypadek albo złe napięcie mięśniowe. Ja mojego małego noszę różnie: i w rożku, i bez :-)

reklama
inka - mój też czasami przebywa w leżaczku - przeważne w kuchni jak robię jedzenie
w rożku nie nisze - juz się nie mieści ;) - ale na początku nosiłam
mój ma główkę na bok - na prawą strone - to odwróciłam łózeczka, żeby podchodzić z lewej strony. Dzisiaj idę do neurologa - to tez z nim skonsultuję - jak cos ciekawego powiem to dam znać.

Zeby iść do neurologa musisz mieć skierowanie od pediatry - a do neurologa ( we Wrocławiu) czeka się miesiąc.

Do góry