reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

jak to robię to na jakiś czas przestaje - tak na 5 minut i potem znowu - to wtedy wymyślam coś innego itd. do oporu. Jak byłam w szpitalu to zaczyłał się drzec od 23 - 3 nad ranem.
A ....Podanie piersi tez pomaga.
W szpitalu z bezradności tworzyłąm totalne akrobacje ;D - chodziłam - nosiłam na rączkach i lulałam, śpiewałam i pił mleko z cycka - i to wszystko w jednym czasie - to dopiero wtedy się uuspokajał.

reklama
Moja Polusia ma to samo, tak ok. 5-10 min. po jedzeniu strasznie się pręzy i mam wrażenie, że się wysila żeby zrobić kupkę. U nas pomaga noszenie na rękach ( nie zawsze) i znowu przystawienie do piersi. Muszę spróbować te wasze akrobatyczne sposoby.

Ale dzieci sa rozne ::) Nie moge normalnie w to uwierzyc ze dziciatko moze robic kupe raz na 2-3 dni :) Moj robi z 5, 6 dziennie i to pozadnych, i bakale przy tym niezłe sadzi :laugh: wiec na pieluszkach nie zaoszczedzimy :p

a mój ciągle plami pampy kupką a od czasu do czasu sadzi większą
zaraz niewydole z pampami
ratunku coś na zatwardzenie poproszę u malucha :) ;D ;D

Heksa moja mala rowniez robi duzo kupek takich luznych jak jajecznica,ale przy karmieniu piersia to normalne,bo mleko wtedy jest bardziej wchlaniane przez organizm bobasa i tylko wydale jego znikome czesci,jezeli byly by karmione sztucznym mlekiem to na bank robily by normalne twarde kupki,wiec sie niemartw,a tak jak laski mowia moze to gazy,ktorych nie moze wypuscic!!!!
Na pewno w karju sa srodki ktore pomagaja na wiatry,kolki itp to na pewno pomoze,podawac przed kazdym jedzeniem.JA WALSNIE STROSUJE TAKI SRODEK,fakt czasmi po jedzeniu sie prezy i wiadc po niej ze bardzo chce sobie urzyc i sie denetwuje,ale jak juz sobie popurka to jej lepeiej.

Paprersow zuzywamy mase,na ok 6 dni 56 sztuk,czasmi sie zdarza,ze tyle co przebiore zaraz mosze powtorzyc procedure ;D

hihi, my na pampach za to oszczedzamy, bo kupa raz na 3-5 dni ;)
Od wczoraj bierzymy Debridat i z brzuszkeim jest duzo lepiej. Teraz Alusia tylko sie prezy, a nie placze i krzyczy w nieboglosy! CO ZA ULGA DLA WSZYSTKICH :D RAJ :D (oby nie zapeszyc ;))

Jakub lubi siusiać do wanienki, a kupka zdarza mu się na ręcznik. U nas też, co pielucha to kupa :-)

reklama
A moja siusia na przewijak po ściagnięciu pampersa, ale nie zaraz po, tylko, jak ja już odczekam z otwartym pampem, myślę , że tym razem siusiu nie będzie i zaczynam wycierać pupkę z kupki, wtedy zabieram pampa a nowego nie daję jeszcze bo pupa brudna to ona wtedy sik, kończy sie na przebieraniu, bo czasami brakuje mi refleksu żeby podciągnąć koszulkę czy pajacyka czy podlożyć pieluchę :)

Do góry