reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

głuszku Moja Ewa nie jest i nie była na nic uczulona,a w tym wieku to mogłam se pomarzyc,ze wpuści do paszczy cokolwiek poza cyckiem,ja ładowałam,ona pluła:)dopiero gdzieś koło 10 miecha jak już mogła gryźc to jadła,papek niet za chiny

reklama
no no no - ale tu dyskusje wrzały :-)
głuszku - nieżle poszukałaś w informacjach, zęby tyle tego nam przesłąć

ja swojemu też nie daję glutenu - po prostu boję się. MOja mama raz dała MIrkowi biszkopta - biedna - dostała potem ode mnie ochrzan - ale mówiła, ze nie wiedziła - ze kiedyś można było. No cóż środowisko się zmienia i naszze organizmy też.
zgred - ja też nie wierzyłąm, ze MIrek ma alergię na mleko - do czasu - musiał przejś zapalenie oskrzeli, infekcję gardła i anginę, żeby dotarło do mnie, ze alergia u niego pada na układ oddechowy - od czasu jak przestałam pić mleko i jego przetwory -ponad 3,5 miesiąca dziecko moje jeszcze nie miało żadnej infekcji. Na inne produkty - dostaje wysypki skórnej - i to takiej, ze wygląda jak PUMA w czerwone plamki.

Qrcze straszne sa wszelkie alergie i ja w nie wierze chociaz nigdy nie miałam z nimi bezposrednio doczynienia ale wiem, ze mozna dostac alergii w kazdym wieku...nagle. Moj ojciec rok temu dostał tak silnej alergii ze w szpitalu tydzien lezał z obrzekiem Quinkiego, nie pamietam jak to sie pisze. Boje sie zeby Ali nie był na nic uczulony bo to przesrane...a powiem wam, ze on niby nie ma zadnych objawow ale dosc czesto mu sie zdarzaja zielone kupy takie normalne w konsystencji tylko ciemno zielone:confused: i nigdy nie wiem po czym. A ostatnio co tak duzo zaczał kup robic dziennie (po kazdym karmieniu) to pojawiły mu sie nawet takie jakby małe krostki na tyłku i zaczerwienienie w srodku czy to moze byc juz objaw jakiegos uczulenia:confused:

wiecie co do ego co mozna a co nie ja dostałam z Niemiec paczke z Milupy
i tam dozwolone jest od 5m-cakaszka czekoladowa i kaszka z biszkoptami i wiele zeczy które u nas od 10go czy 12gom-ca mozna to tam dzieci 4-5miesieczne juz mogo niesamowita róznica.

wOw WoW normalnie nie moge tu az wreeeee buuuu :-) :-) :-)

moj tez nie ma w posilkach oraz wszystkim co mu podaje glutenu
wszystko posprawdzalam

MANDARYNKA jak podawalas te sliwki bo moj tez cos z kupa nie bardzo chyba ma zatwardzenie bleeeee bo cisnie az sie kolorowy robi a tam maly bobek heeeeh

Kasiaczek śliwki są w słoiczkach np. z Gerbera - nie wiem, czy wy tam macie tą firmę- niby amerykańska, ale czy w Australii też jest:confused: Pewnie znajdziesz jakieś z innej firmy.:-)

Angie, nie wiem jak wyglądają te krostku u Alka ale ostatnio moje się zrobiły koło pupy i pochwy. Potem niektóre znikneły i pojawiło się choćby odparzenie . Okazało się że to jest grzybica i dostaliśmy na to jakieś maści. Dzisiaj idę wykupić i zobacze co to jest.

reklama
Do góry