reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

Czarownica a po chcesz dawać Zosi cukier i przyzwyczajać ją do słodkiego. Przecież dla niej lepiej, żeby jak najdłużej nie jadła słodyczy. Wystarczy cukier z owoców. Ja tak uważam. Pozdrawiam

PS. Kisiel zrób jej z soczku dla niemowląt- one są przecież słodkie:):-)

reklama
A propos cukru to ja byłam ambitna i chciałam żeby Ignac pił samą wodę ale nic z tego :) Tylko rozcieńczony soczek albo herbatka podcukrzana (hippa)

Jeszcze może zasmakuje w samej wodzie.

Poza tym te soczki dla niemowląt są słodkie jak szlag. Ja piję bardzo dużo wody i nie jestem przyzwyczajona do słodkiego picia i jak spróbowałam ten soczek to bleee.... taki słodki.

Pozdrawiam

Aga

a jak sie robi kisiel z soczkow??
tez nic nie slodzilam i dziwie sie ze w ksiazce kucharskiej takie cos pisza!!
ja soczkow nie rozcienczam

A my bylismy u lekarza i stwierdzil,ze to nie moze byc uczulenie na troskawi, rekacja byla dosc pozno,mamy masc wiec bedziemy smarowac,moze tez to byc od sliny bo podraznia skore.Wogole ostatnio malo pije i zauwazlyma,ze ma mocny zachach siuskow,taki octowy,nie jest odwodniona,ale musi wiecej pic ,wiec spowrotem wrocilicmy do butelki,nie pasi mi to,ale coz zrobic, pic musi wiecej:baffled:

MAxin nie chce cię martwić ale to niedobrze jak siki mają zapach. Powinny być bezwonne. Mówiłaś o tym lekarzowi? Czarownica biszkopty moga być bezglutenowe i wolno je już w prowadzać w 6,7 miesiacu. Zgred kasza jaglana i chyba jeszcze krakowska jest bezglutenowa

zgred uważaj z tymi soczkami!!moja Ewa pija tylko wodę po myciu ząbków,a i tak ma próchnicę,a soczek zniszczy ząbki w pół roku na amen...mojej kumpeli córka w wieku ewy miała ładniutkie ząbki (a ewa już wtedy miała próchnicę) ale młoda piła w nocy b. dużo i tylko soczki,wody za chiny pół roku później już praktycznie przednich zębów nie ma...powaga tak jej próchnica zżarła,a dziecko ma prawie 4 lata,czyli jeszcze prawie 2 do wypadnięcia:(
a ja nie słodzę,nie solę...znnaczy Kini:)

Ja tez nie słodze ani nie sole Alkowi...no moze zdazyło mi sie cos tak ze 2 razy glukoza dosłodzic ale juz nie ma takiej potrzeby. Dzis małemu zrobiłam banana rozgniecionego i troche dodałam owocow ze słoika...szamał az mu sie uszy trzesły a potem jak jadłam sama banana to znow sie tak przygladał :confused: zreszta ciagle sie gapi smiesznie jak jem...no i dałam mu tak normalnie banana z reki i nie mogłam sie powstrzymac od smiechu jak on sie biedactwo meczył hehe tak ssał i ciamkał z kazdej strony:laugh2: :-p jak małpka jakas no to dałam mu takie małe kawałeczki i wiecie skubaniec uczy sie zuc, normalnie sobie to zmiedlił:happy: Musze sprobowac tych chrupkow ale dzis w sklepie nie było takich bezsmakowych...

reklama
Do góry