reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

My bylysmy wczoraj u lekarza dostala masc robiona taka delikatna i jedna zwykla.Nadal dawac Calcium i kapiele w Oilatum nadal.
Mleka nie wycofal bo pow ze on nie lubi odrazu odstawiac mleka bo o moze byc na cos innego.I sprawdzac po kolei i dobrze obserwowac!Wybadal ciemie i ogolnie w porownaniu do ostatniej wizyuty bylo super! jestem bardzo zadowolona!

Ja bardzo sie boje ze bedzie taka alergiczka jak ja....ale pow ze trzeba iwerzyc w to ze niektore dzieci z tego wyrastaja:(

reklama
:szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :-) :-) :-) :-) :-) :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Biedronka ja obstawiam trzy fajki ;-) ;-) ;-) , Głuszku przyznaj się ;-).

Ja tylko chciałam wtrącić, że alergie były zawsze tylko nie było wiadomo co to :dry: . Moja mama, mówi że pamięta do dzisiaj jak na siłę dawali jej mleko, a ją po tym bolał brzuch (nikt jej nie wierzył) i twierdzi że miała potem na ciele liszaje. Też jej nikt nie wierzył że to od mleka, bo przecież "mleko to samo zdrowie" na szczęście nic jej się nie stało, ale do dzisiaj nie chce jeść serów, jogurtów i innych mlecznych przetworów, już nie wspominam o samym mleku. Chyba organizm sam odrzuca jej ten nabiał i ona podświadomie go nie je.
Tak tylko chciałam powiedzieć :zawstydzona/y: :eek:

a ja sobie tak przegladam ksiazke kucharska babycook i np
kompot owocowy od 7 mies pisza ze moze byc jako dodatek do biszkopta!! a w biszkopcie jest gluten - ja znowu o tym samym wybaczcie!!?????

aaa ile to jest 20 g mleka?? ile to miarek??

a robilyscie kiedys kisiel?? tam zwykla make kartoflanke sie daje?? a mozna?? a sucharki mozna dawac??bo tez o nich pisza!!!
juz sama nie wiem:no: :wściekła/y: :szok: :confused:
a pisalyscie o waflach ryzowych np jakie to sa?? sorry za moje tepactwo ale teraz bede pytala o all

suchara i biszkopta bym nie dała...wafle ryżowe są i kukurydziane,ale moja nie chce ich jeśc:)nie wiem ile to miarek,bo ni używam...aha te wafle to takie zwykłe wafle ryżowe tylko naturalne,nie solone ani pikantne,a ten kisielek to ze zwykłą ziemniaczaną,taką można,bo to nie gluten:)ale moja pawiowała po tym kisielku mlecznym,ale smakowało jej,chyba jej owocowy zrobię:)

Dzisiaj widziałam w sklepie deserek w słoiczku z Gerbera - jabłka z brzoskwiniami i biszkoptem po 9 miesiącu, ale na etykiecie pisało, że produkt bezglutenowy :confused: Biszkopt bez glutenu?? :confused: To dlaczego nie można go wg nich wprowadzić go np. od 5 czy 6 miesiąca?

Ostatnio pisałam o problemach Ani z twardą kupką. Na razie nie ma problemu.
Wczoraj rano zrobiła luźną kupkę, dzisiaj rano znowu i wieczorem też :szok:
To jest chyba rekord Ani. Przez ostatnie miesiące robiła 1-2 kupki na tydzień!
Ostatnim razem więcej niż jedną kupkę w ciągu dnia zrobiła w pierwszym miesiącu życia :-)

reklama
Czarownica: Mąka ziemniaczana jest bez glutenu, przecież daje się ziemniaki do zupek :) Oprócz tego kukurydziana jeszcze może być i ryżową mąka. To wszystko są zboża bez glutenu.
Glutenowe są pszenne żytnie itepe no i chyba kasze./.,

A .,llllllllllllllll tp tp to napisał I gnac :)

Pa

Agnieszkańjkjjvf

Do góry