reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
kasiunka moja ewa do roku prawie nic poza mlekiem nie jadła,dopiero jak już porządnie gryźc umiałą i mogła z nami jeśc zupęnp. to dużo lepiej szło,KInia te średnio obiadki je,zjada ładnie kaszę,podziubie obiad,potem ładnie zje owocki,ale nie pije wcale,a w nocy średnio 4-5 razy się budzi na jedzenie...

powiem wam,ze moja tez ostatnio malo pije wciagu dnia,melka moze w sumie od rana 460ml,soczku tak srednio bo podaje jej tylko w niekapce i dopiero sie uczy jak z tego pic,a przez dziaselka nie bardzo chce jej sie wlozyc w to sily:no:

Moj od pewnego czasu to az sie trzesie za owocami a za to kupiłam mu te zupy od 7 miecha i one sa z takimi drobnymi kawałeczkami jakby no i juz mu to kiepsko idzie...a ja nie wiedziałam ze one takie sa bo tam nie ma napisane ze dla dzieci ktore maja juz zabki tylko ze od 7 miesiaca no i sa wieksze słoiczki wiec wziełam ale lipa bo faktycznie jak sprobowałam to ja uzywałam do tego zebow zeby to połknac...:dry:

Cześć Angie - No tak tylko jakie niemowlę potrafi pogryźć coś swoimi zębami? Trzonowe wychodzą chyba dopiero po roku, a wcześniej jak ma te dwa czy trzy to przeciez i tak nie gryzie nimi. Te kawałki można zmielić też dziąsłami. Ale faktycznie mi też wydają się za duże bo kupiłam dzis taki słoik bobo vitym bo i moim zdaniem za duże są. Szczególnie że wcześniej w słoikach jest taka papka przemielona na maxa.
No ale chyba będę mu dawać te zupy i takbo chyba munie przeszkadzało i może nauczy się trochę przeżuwać.

Aga

No własciwie to tak ale myslałam, ze moze dzieci co maja juz jakies zabki to sobie to jakos łatwiej zozmemłaja...nie chodziło mi o gryziemie. Moj narazie to tak to memlał i wypluwał w sumie to zjadł ale za 2 podejsciami i tak sie krzywił...chyba dla niego za wczesnie:tak:

mi strasznie brakuje owoców w diecie. Po tej dyni testuje gruszki. Mała nie bardzo chce pic wodę a soczki moze chyci. Gdzies przeczytałam ze soczek powinno sie traktowac jako jeden posiłek? czy też tak robicie? Czy rozcieńczacie go z wodą czy wlewacie z butelki?)

Angie moja dostala pomidorowa jak miala zaczete 5 miesiecy i od tego czasy dostaje tylko zupki z kawalkami bo papek juz nie chce! tylko jesli chodzi o desery i musy! robie jej juz jedzenie sama i np ryz daje w calosci czasem je nawet sam lyzeczka i doskonale sobie radzi.Warzywa juz tre a nie miksuje i ona jest baaardzo szczesliwa! Niektore dzieci nie umieja pogryzc nawet w wieku 9 miesiecy ( wiem to z dyskusji naszych spacerow z innymi mamami ) wiec niema sie co martwic!!!

ja cały czas jeszcze sterylizuję - w mikrofali

odnośnie owocków - wczoraj MIrkowi dałam obrane całe jabłko - normalnie był zachwycony - lizał sobie jabłuszko - troszkę skrobał ząbkami - zjeść zjadł niewiele - może z pół łyżeczki - ale ile przy tym miał radochy:-):tak:

reklama
Ja tez tak dalam ale ona sie bardziej tym pobawila :) za to podjadla tak troszke marchewki po czym nosila ja caly czas w raczce i zaczela sie z nia wspinac na sciane...:( ziemniaczka tez tak dostala i mimo iz uwielbia az sie otrzepala ze wstretu:)

Ja sterylizuje wszystkie butleki codziennie i smoczki i gryzaki.

Do góry