reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pusty pęcherzyk przy becie ponad 25 000

Maluta

Zaciekawiona BB
Witam, 14/09 miałam badanie USG gdzie pojawił się pusty pęcherzyk ciążowy i po zmierzeniu miał 1,97cm- wiek 6t3d. Ginekolog dała mi skierowanie na badania progesteronu i bety hcg, które zrobiłam następnego dnia. Beta wyszła dosyć duża, bo ponad 25 000 a progesteron 10,4. Jutro mam kolejne badanie krwi dla porównania bety... a w środę kolejne usg... Czy któraś z was miała podobnie i czy historia miała dobre zakończenie?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, 14/09 miałam badanie usg gdzie pojawił się pusty pęcherzyk ciążowy i po zmierzeniu miał 1,97cm, a wiek ciąży to 6t3d. Ginekolog dała mi skierowanie na badania progesteronu i bety hcg, które zrobiłam następnego dnia. Beta wyszła dosyć duża, bo ponad 25 000 a progesteron 10,4. Jutro mam kolejne badanie krwi dla porównania bety... a w środę kolejne usg... Czy któraś z was miała podobnie i czy historia miała dobre zakończenie?
Miałam pusty pęcherzyk w pierwszej ciąży, miałam usg powtarzane w 8 i w 10 tygodniu. Po tym ostatnim poszłam dla pewności prywatnie i niestety u mnie nic się nie pojawiło i miałam skierowanie do szpitala. Ale to wcale nie znaczy ze u ciebie tez tak będzie. Może się okazać ze ciaza jest po prostu na zbyt wczesnym etapie i za tydzień, dwa czy trzy pojawi się zarodek i bicie serduszka czego oczywiście ci życzę

U mnie było podobnie. Beta wysoka a pęcherzyk według lekarza za mały i pusty. Po tygodniu skonsultowałam to z innym lekarzem i okazało się, że jest widoczny zarodek, a po kolejnym tygodniu serduszko :) aktualnie 35tc :)
Witam, 14/09 miałam badanie USG gdzie pojawił się pusty pęcherzyk ciążowy i po zmierzeniu miał 1,97cm- wiek 6t3d. Ginekolog dała mi skierowanie na badania progesteronu i bety hcg, które zrobiłam następnego dnia. Beta wyszła dosyć duża, bo ponad 25 000 a progesteron 10,4. Jutro mam kolejne badanie krwi dla porównania bety... a w środę kolejne usg... Czy któraś z was miała podobnie i czy historia miała dobre zakończenie?

U mnie było podobnie. Beta wysoka a pęcherzyk według lekarza za mały i pusty. Po tygodniu skonsultowałam to z innym lekarzem i okazało się, że jest widoczny zarodek, a po kolejnym tygodniu serduszko :) aktualnie 35tc :)
Ja mam dość duży pęcherzyk...z OM to już 8 tydzień, z USG 7 tydzień. Szukam tutaj jakiejś nadziei ale sama już nie wiem co mam myśleć😞😞😞

U mnie w 6+2 lekarz widział pusty pęcherzyk, coś około 2 cm. Następnego dnia zrobiłam betę-ponad 26 tysięcy. Kolejnego dnia udałam się do innego ginekologa a tam piękny zarodek z bijącym serduszkiem. Lekarz się dziwił jak tamten dwa dni wcześniej nic nie widział 🤷‍♀️
Obecnie 24 tydzień ciąży :)

Niestety nikt tutaj nie stwierdzi jak sytuacja rozwinie się u Ciebie, ale czasami potrzeba troszkę więcej czasu albo lepszego sprzętu u innego lekarza, żeby zobaczyć czy faktycznie jest ok czy nie. Trzeba być dobrej myśli :)
Ja mam dość duży pęcherzyk...z OM to już 8 tydzień, z USG 7 tydzień. Szukam tutaj jakiejś nadziei ale sama już nie wiem co mam myśleć[emoji20][emoji20][emoji20]

Cześć! Czy ciałko żółte również nie było widoczne? Zarodek przy takiej becie oraz rozmiarze pęcherzyka powinien być już widoczny, polecałabym Ci wybrać się do lekarza z najlepszym sprzętem USG jakiego znajdziesz w swojej okolicy, bo historie o tym, jak różne rzeczy oni widzą (lub nie widzą) zdarzają się naprawdę często :)

Cześć! Czy ciałko żółte również nie było widoczne? Zarodek przy takiej becie oraz rozmiarze pęcherzyka powinien być już widoczny, polecałabym Ci wybrać się do lekarza z najlepszym sprzętem USG jakiego znajdziesz w swojej okolicy, bo historie o tym, jak różne rzeczy oni widzą (lub nie widzą) zdarzają się naprawdę często :)
W zeszłym tygodniu nie było widać niczego, jutro będą wyniki drugiej bety a w środę kolejne USG...

Załączniki

• received_832759157385368~2.jpeg
    received_832759157385368~2.jpeg
    22,8 KB · Wyświetleń: 250
reklama
Do góry