reklama
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Kasiulka_1980 no właśnie mi też się to nie zgadzało lekarz stwiedził że wygląda na to że musiała mi się opóźnić owulacja ale cięzko wierzyć mi w to że aż o tyle czasu. Dowodem na to jest plamienie 19.10, które oznacząło by że było to pl. implantacyjne czyli do zapłodnienia mogło dojść ok 13-15.10
Kasiulka_1980 no właśnie mi też się to nie zgadzało lekarz stwiedził że wygląda na to że musiała mi się opóźnić owulacja ale cięzko wierzyć mi w to że aż o tyle czasu. Dowodem na to jest plamienie 19.10, które oznacząło by że było to pl. implantacyjne czyli do zapłodnienia mogło dojść ok 13-15.10
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi
To może idź do innego gina, może Twój ma słabe USG. Ja bym dwa tygodnie nie wytrzymała. Sama jutro idę i się strasznie denerwuje bo jak byłam pierwszy raz to było widać tylko pęcherzyk, a teraz już mam 7 tydzień i 4 dzień. Strasznie jestem zestresowana czy jest wszystko ok
S
Silmiriel
Gość
A jakieś inne objawy prócz plamienia? Albo inaczej, potrafisz wskazać owu, na podstawie temperatury, śluzu, czy testów? Bo wtedy byłoby łatwiej powiedzieć kiedy faktycznie była owu i czy masz się martwić. No i ilu dniowe masz cykle, bo to też istotne, bo z reguły są 28, ale jak masz 34 to powyższe obliczenia są nietrafione. Ale do innego lekarza też bym poszła, dwa tygodnie to długo
Jeżeli owulacja była faktycznie tak późno, to teraz jesteś gdzieś w 6 tc, więc mogło jeszcze nie być widać zarodka. Ja byłam na pierwszym usg właśnie gdzieś w tym terminie i też był tylko pęcherzyk. Kolejną wizytę też miałam wyznaczoną za dwa tyg. Jeżeli chcesz się skonsultować z innym lekarzem, to nie idź za szybko, żeby się niepotrzebnie nie stresować, jeśli nadal nic więcej nie będzie widaćBardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Silmiriel oprócz plamienia mam:nabrzmiałe i powiększone pierśi lello pobolewają - od ponad 2 tygodnizawroty głowy od jakiś 2 tygodnilekkie mdłości od dwóch dni i meeege drażliwośc - za co obrywa się mojemu mężusiowiNiestety nie potrafie wskazać owu, na podstawie temperatury, śluzu, czy testów. cykle mam bardzo nieregularne od 31 nawet do ponad 40 dni Mam zamiar w przyszłym tygodniu wtbrać się do innego gina ale jakoś cięzko podjąć decyzje którego wybrać przed zajęciem byłam u dwóch ale rozwazam zmianę. A jak wy miałyście jeśłi chodzi o mdłości, czy jak już mi się zaczeły to wymiotów raczej nie będzie?
S
Silmiriel
Gość
Mdłości to mi się zaczęły koło 8 tygodnia, i to, że są mdłości, nie oznacza braku wymiotów, bo ja wymiotowałam. Mdłości jeszcze przed terminem @, czy tuż po nim, nic nie oznaczają. A jeżeli miewałaś takie cykle to po pierwsze należało je wyregulować, a teraz pozostaje czekać na usg spokojnie, bo owu mogła być dużo później i faktycznie ciąża będzie młodsza. Trdudno cokolwiek powiedzieć, jak nie wiesz nawet w przyblizeniu, kiedy była owu.
reklama
spokojnie poczekaj na wizytę ja miałam bardzo podobną sytuacje. Długie cykle 30-40 dniowe, owulacja pod koniec cyklu. Test zrobiłam bardzo szybko i wyszła bardzo blada krecha. Ostatni okres 30.07 pierwsze usg 12.10 i nic oprócz pęcherzyka nie było widać dostałam luteine i kazano mi się zgłośić za 2 tygodnie. Byłam załamana bo już raz miałam puste jajo płodowe a lekarz nie ukrywał ze szanse są 50:50. Przychodze za dwa tygodnie przygotowana już ze ta ciąża zakonczy się znowu zabiegiem (28.10) a tam niespodzianka jest zarodek z buijącym serduchem. dziś 16 tydzień a dziecko rośnie jak na drożdzach i nie wiem jak to jest ale odpowiada wielkościowo na wiek według okresu więc nie ma się co stresowac będzie dobrze możesz znaleeść wiele dziewczyn w internecie które serduszko i zarodek zobaczyły dopiero po 8 tyg