reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Puste jajo płodowe

Witam, ten temat był poruszany na forum wiele razy, ale jestem zdruzgotana, ostatnia miesiączkę miałam 30 maja, moje cykle są nieregularne 30-32 dni. Test ciążowy zrobiłam 5 lipca i wynik to dwie kreski.
Jednak dzisiaj poszłam do gin żeby potwierdzić ciąże i okazało się ze nie widać zarodka. Dostałam duphaston i pozostaje czekać. Ktoś miał podobna sytuacje ?
Dołączam zdjęcie USG i czekam na porady!

Załączniki

• 76A8D8D8-F871-4C43-BCD8-10F93033BEA7.jpeg
    76A8D8D8-F871-4C43-BCD8-10F93033BEA7.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 3 120
reklama
Rozwiązanie
Niestety zabieg był konieczny bo pęcherzyk ani trochę nie wyleciał. Ale w sumie zabieg był o milon lepszy niż to co było w nocy . Teraz muszę tylko dojść psychicznie po tym co mnie spotkało . Bardzo dziękuję dziewczyny za każde miłe słowo i wparcie
Czekam na wizytę u innego lekarza , może przyspieszyć naturę bo ja psychicznie po prostu nie dam rady . Zresztą piersi mnie tak bolą że w nocy się budzę gdy zmieniam pozycję spania .

reklama
Idę do szpitala , lekarka powiedziała ze mnie tak nie zostawi . Powiedziała że mój komfort psychiczny jest ważniejszy
Ja straciłam 3 ciąże, w tym 1 to było właśnie puste jajo. Pierwsza strata była najgorsza- służbowy wyjazd za granicę, bez rodziny, bez wsparcia. Było bardzo ciężko. Nie mogłam się pozbierać, płakałam godzinami, pomógł mi psycholog. Odcięłam sobie wtedy wszyskie social media i ciężarne - nie mogłam znieść tego widoku, ale przyjaciołom mówiłam o tym otwarcie, zazdrość wynikała tylko z poczucia straty i nie dbałam o to, czy ktoś to rozumie. Więcej, nie rozumiał mnie własny mą ("zdarza się", "nie dramatyzuj"), a co dopiero otoczenie. Najczęściej ludzie nie wiedzą jak się zachować, bo o tym otwarcie się jeszcze nie mówi. 2 i 3 strata była już "łatwiejsza" - a może to moja głowa nie miała wiary w powodzenie tych ciąż? Nie wiem. Wiedziałam jednak, że przyjdzie mój czas i jeszcze się uda. Zaakceptowałam jednak, że to nie ja o tym zadecyduje, a Bóg.
Strasznie to błahe, ale czas faktycznie leczy rany. Teraz się Tobie to wydaje niemożliwe, ale tak jest. Daj sobie ten czas na uzewnętrzenienie straty, pozwól na emocje - to pozwala się pogodzić z sytuacją. Nie poddawaj się - jest na tyle. Każda z nas ma w sobie tą siłę, żeby się podnieść z kolan i iść dalej.

Pusto ale pęcherzyk zwiększył się o 2mm . Myślałam że będzie mi łatwiej ale ten szpital mnie dołuje . Mam dostać tabletki na wywołanie poronienia i po wszystkim będzie

U mnie raczej chodzi o podejście lekarza. W życiu nikt mi tak bolesnego badania nie robił. A aplikacja tabletek to jakaś tragedia . Ale dam radę , jutro będę już w domu

reklama
U mnie raczej chodzi o podejście lekarza. W życiu nikt mi tak bolesnego badania nie robił. A aplikacja tabletek to jakaś tragedia . Ale dam radę , jutro będę już w domu
Niestety nie jest przyjemne to... Też miałam 4 tabl.. Ale potem jest z górki... Chociaż potrafi dość mocno jeszcze brzuch boleć jak macica się obkurcza...

Do góry