reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Punkcja

Dziewczyny jutro mam pierwszy raz punkcję przed in vitro i wiem że powinnam się wyciszyć ale jestem kłębkiem nerwów.Powiedzcie jak Wy sobie dałyście radę przez to przejść?

reklama
Dziewczyny jutro mam pierwszy raz punkcję przed in vitro i wiem że powinnam się wyciszyć ale jestem kłębkiem nerwów.Powiedzcie jak Wy sobie dałyście radę przez to przejść?
A czym się konkretnie tak denerwujesz?
Dla mnie punkcja akurat to nie było nic strasznego. Przyszłam, uśpili mnie, wybudzili, zjadłam kanapkę i poszłam do domu 😂 wiadomo, każdy przechodzi inaczej, ale serio można to przejść zupełnie na luzie.
Jak znosisz narkozy i pobrania?

Z tego co wiem niektórym dziewczynom lekarze wypisywali relanium...
Ja akurat na punkcję się cieszyłam ;-), czekałam na to bardzo długo! Ale miałam już doświadczenie ze znieczuleniem - fakt, że za pierwszym razem jednak się bałam.
W każdym razie - nie wiemy, co Cię stresuje? Zabieg, znieczulenie czy raczej efekty?

Tak jak dziewczyny piszą sama punkcją nie masz co się stresować tak samo narkozą to dla mnie była bardzo przyjemna rzecz a już kilka razy byłam usypiana :) szybko czuje się błogość rozluźnienie i wybudzenie z niej też jest lekkie. To nie jest znieczulanie tak głębokie jak przy dużych operacjach :)

Do góry