reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamy z Lublina

reklama
Badania toxo, gr krwi,hiv itd...
Dziewczyny któraś z was to ostatnio przerabiała?
Gdzie najtaniej w Lu?
Porównywałam Luxmed I Alab. Diagnostyki pod uwagę nie biorę bo straciłam zaufanie do nich. Gdzie jeszcze sprawdzić?
1520085122-392ef67851b99142-aaaaaa.jpeg

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

Hej Mamuśki:) jak się macie ? U nas dobrze Jasio rośnie szybko już ponad7 kg waży klocek grubiutki ;) cudowny jest uśmiecha się i coraz bardziej kontaktowy . Na szczęście zdrowy jak na razie chociaż starszy synio właśnie bytuje w łóżku z powodu przeziebienia więc zobaczymy czy się nie zarazi . Na dwór mało wychodzimy ale mam nadzieję że będzie już cieplej bo zwariować idzie w domu już pozdrawiam

Hej Mamuśki:) jak się macie ? U nas dobrze Jasio rośnie szybko już ponad7 kg waży klocek grubiutki ;) cudowny jest uśmiecha się i coraz bardziej kontaktowy . Na szczęście zdrowy jak na razie chociaż starszy synio właśnie bytuje w łóżku z powodu przeziebienia więc zobaczymy czy się nie zarazi . Na dwór mało wychodzimy ale mam nadzieję że będzie już cieplej bo zwariować idzie w domu już pozdrawiam
No u nas tez dobrze to Natalia 9miesiecy skończy 14 marca i wazy 7540gram i 75 cm ;)rośnie jak na Drożdżach :)

Dokładnie:)A co słychać u Was?

Ja dzisiaj skończyłam 16 tygodni ciąży i nacieszyć się tym faktem nie mogę;) Za 4 tygodnie połówkowe, może dowiem się wtedy, jakiej płci jest maleństwo... W którym tygodniu Wy poznałyście, czy mieszka w Was dziewczynka, czy chłopiec?

Ja dzisiaj skończyłam 16 tygodni ciąży i nacieszyć się tym faktem nie mogę;) Za 4 tygodnie połówkowe, może dowiem się wtedy, jakiej płci jest maleństwo... W którym tygodniu Wy poznałyście, czy mieszka w Was dziewczynka, czy chłopiec?
W pierwszej w 15tc

Dzisiaj miałam usg genetyczne 12t5d i gin.dopatrzył się siusiaka...czas pokaże czy się nie myli :)

usg 28.03 i 5.04 :)

W pierwszej w 15tc

Dzisiaj miałam usg genetyczne 12t5d i gin.dopatrzył się siusiaka...czas pokaże czy się nie myli :)

Gratuluje!!! Ale szybciutko się dowiedziałaś;) Fajnie Ci. Możesz już spersonalizować swoje myślenie o dziecku. Moja gin zrobiła mi prenatalne, jak miałam 11t 6 dni i nic nie chciała mówić o płci, stwierdziła, że za wcześnie i mogę o to zapytać na badaniu między 14 a 18 tyg., tak też zrobiłam tydzień temu, ale tym razem podobno dzidziuś miał skrzyżowane nóżki i nadal nie mogła stwierdzić co ma;) Teraz wizyta dopiero pod koniec kwietnia, więc jeszcze długo będę kinder niespodzianką, Czasem kusi mnie, żeby przed tą wizytą u mojej gin. umówić się gdzieś na nfz na wizytę i spróbować podejrzeć maluszka, ale nie wiem, gdzie szukać takiego lekarza tu w Lublinie, który będzie miał na tyle dobry sprzęt, by dopatrzeć się płci w tak młodej ciąży. ..

W ciąży na prenatalnych 23tydz dziewczynka w drugiej ciąży nie chciało się pokazać i tez jakoś w pod koniec 5miesiaca się dowiedziałam ze dziewczynka

reklama
Gratuluje!!! Ale szybciutko się dowiedziałaś;) Fajnie Ci. Możesz już spersonalizować swoje myślenie o dziecku. Moja gin zrobiła mi prenatalne, jak miałam 11t 6 dni i nic nie chciała mówić o płci, stwierdziła, że za wcześnie i mogę o to zapytać na badaniu między 14 a 18 tyg., Czasem kusi mnie, żeby przed tą wizytą u mojej gin. umówić się gdzieś na nfz na wizytę i spróbować podejrzeć maluszka, ale nie wiem, gdzie szukać takiego lekarza tu w Lublinie, który będzie miał na tyle dobry sprzęt, by dopatrzeć się płci w tak młodej ciąży. ..
Myślę, że tak jak u mnie to jeszcze wróżenie z fusów...no ale gdyby się sprawdziło to jednego synka mam więc wyprawka i obsługa obcykana :)
Za tydzień mam kolejną wizytę u swojego prowadzącego to ciekawe co on powie.
Wczorajsze usg było ponad program bo coś mnie niepokoiło i musiałam przed świętami to sprawdzić.Mój nie mógł mnie przyjąć to poszłam do Ovum do dr Wdowiaka koszt 150zł ale głowa spokojna.

Do góry