reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe Mamy z Bielska-Białej i okolic:)

Iwon3004 oczywiście, że możesz do nas dołączyć:tak:. Tak więc teraz nie dwu, a trzypaczek został powołany do życia:-p.
M@dzi@ będzie mieć małego mężczyznę, Iwon3004 będzie mieć małego mężczyznę, a i ja noszę pod sercem małego facecika:tak:. Tak bynajmniej wyszło na USG 4d u dr Balisia, co sama widziałam i mam na to dowody w postaci filmu i zdjęć:tak:. Mój ginekolog też nie potwierdził, ale też nie zaprzeczył:eek:. Tak więc mamy trzech chłopców i ani jednej dziewczynki, co przeczy starym statystykom, które mówią o pięciu dziewczynkach na jednego chłopca:-p. A może Podbeskidzie stało się wylęgarnią płci męskiej:confused:?
M@dzi@ też jeszcze nie mam nic dla Dzidka, prócz pary skarpetek i butków, które dostałam przy zakupie ubrań ciążowych:blink:. Z jednej strony boję się zapeszyć, a z drugiej, co będę robić w późniejszym czasie, jeśli teraz wszystko kupię:tak:. Zakupy chciałabym zacząć na przełomie kwietnia i maja. Narazie rozglądam się tylko za wózkiem, co od którego mam duże wymagania, a na rynku nic ciekawego nie ma, a jak już nawet coś się znajdzie to cena jest zazwyczaj odstraszająca:hmm:. Ale muszę przyznać, że jak widzę te śliczne, maleńkie ubranka mam przeogromną ochotę, aby kupić:tak:.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie. Jestem teraz w 8 tygodniu ciaży , termin mam na 24.09.09r. To jest już moja druga ciąża. Pierwszą ciążę miałam złotą, nic mi nie dolegało , miałam krótkie łagodne objawy ciążowe , nic mnie nie bolało , jadłam za 4 osoby wszystko co mi podeszło. Teraz tak fajnie nie mam . Ledwo się dowiedziałam o ciąży to już miałam mdłości , zapachy mi przeszkadzały , wymiotowałam , do tego przeziębiłam się od Kubusia , potem od męża grypą żołądkową. Miałam zagrożenie poronieniem bo dół brzucha mnie bolał i miałam plamienia. Przez 2 tygodnie leżałam w łużku i brałam luteinę. Teraz już lepiej. Ale na mięso smażone , tłuste nie mogę patrzeć , objadać się jedzeniem też nie mogę. 17.02 byłam na usg , z dzidzią wszystko dobrze , słychać już było serduszko , i były widoczne ruchy na usg. Brzuch mnie nadal boli ale to z powodu więzadeł. Jestem sobie na L4do 19.03 . Pozdrawiam:-)

Cześć przysze mamusie. :-)
Ja termin mam na 15 maj i nie mogę się już doczekać;))
Co do ubranek ja kupowałam co nieco w DUDUSIU i w TESCO nie są takie drogie w porównaniu do firmowych sklepów a i jakość nie najgorsza:-)

Witajcie to i ja może dołącze się do Was.
To jest moja trzecia ciąża ...i już powolutku wybieram się do szpitala czasu zostało mi nie wiele bo umówiona jestem na 9marca.Najprawdopodobniej będziemy mieli chłopczyka :-).Mam już dwoje dzieciaczków:córcia:Julia-9lat i syn:Marek-7lat skończy 6marca:tak:.Pozdrawiam wszystkie mamy te czekające i te co się już doczekały:-)

Ja również witam wszystkie przyszłe mamusie.Ja mam termin na 16.08.09 i już nie mogę się doczekać kiedy maleństwo będzie z nami.Jeszcze niewiem co bedę miała.Jak narazie maleństwo dobrze się rozwija i robi się coraz większe bo już nie mogę się zmieścić do moich spodni z przed ciąży.Pozdrawiam i życzę miłego dzionka

Witam Wszystkich bardzo serdecznie:-). Dołączajcie się, jak najczęściej to możliwe do rozmowy:tak:. Cieszę się ogromnie, że jest nas coraz więcej:-).
Madzia25lat drugą ciążę przechodzisz odmiennie od pierwszej to jest duże prawdopodobieństwo, że nosisz pod sercem dziewczynkę:tak:. Tak bynajmniej bywało w przypadku moich znajomych, rodziny czy choćby mojej Mamy:tak:. Ale nie płeć jest najważniejsza, a zdrowie Twojej Kruszynki:tak:.
Daria85 to dopiero początek nie mieszczenia się w ubrania:tak:. He he zobaczysz, co Cię czeka w ostatnich trzech miesiącach, kiedy to dzieci najwięcej i najszybciej przybierają na długości i wadze:tak:.
Beata79, czyli będziesz mieć małą rybkę w domu:blink:. Ryby to cwane sztuki, co zapewne wiesz już, bo w końcuTwój Marek też jest spod ego znaku zodiaku:tak:. Mój Brat urodził się 3 marca, a jego dziewczyna 9 marca więc też wiem coś już o tym:tak:. Jako dzieci to potulne aniołki, a potem...o zgrozo:-).

Dorcia rybki jak zauważyłaś to "cwane" osobniki...ale one nie tylko potulne jako dzieci jako dorośli ce****ą się wielką odpowiedzialnościom za siebie i otaczające środowisko...niesamowitym wyczuciem i wrażliwościom...a wiem coś o tym bo mam męża "rybkę"...i po prawie 10-ciu latach nie zamieniłabym Go na "inny model":-D.Pozdrawiam

U mnie też mieszanka: ja - waga kalendarzowo, ale z charakteru mieszanka waga-skorpion, ŁK - panna, a Dzidek bliźniak:tak:.

reklama
Do góry