reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Ausiaks dokladnie tak :)
Kasiulek oby tak dalej do konca ciazy. :-)
Kwiatuszek zbierajcie kaske i sily na nastepny raz. Musi sie udac. Ostatnio wlasnie sporo jest ivf bez powodzenia i bez mrozakow. Ciekawe z czego to wynika. Moze to jakas polityka klinik zeby zarobic? :cool:
Wczoraj rozmawialam z dziewczyna, ktora ma 6 miesiecznego synka i tak jakbym sluchala o Olku i jego nocach. Tak wiec z tego wynika , ze faktycznie chlopaki to takie cycowe:baffled: Moj chociaz z butli wypije moje mleko bo jej nawet tego nie chce z butli. A dzisiaj maly budzil sie ale nie na jedzenie ale po to zeby sie do cyca przytulic i zasypial:eek:

reklama
Kwiatuszku tak mi przykro :(((
Kasiukekk jak super że wszystko tak pięknie się poukładało
My jesteśmy w Bydzi, jest ze mną mama a dziś mamy gości, więc musze jakiś dobry obiadek ugotować, ale mam strasznego lenia i mi się nie chce :baffled: Wczoraj byliśmy u moich rodziców i mała tak się darła że musieliśmy uciekać do Bydzi, nie wiem co jej się stało, za dużo wrażeń czy co, nie mogliśmy jej uspokoić.
Ważyłam ją wczoraj i waży 6,5kg także jestem super szczęśliwa, moja mama mówi że ona wcale taka chudzina nie jest, ja podobno byłam chudsza
Nowa wszystkiego naj naj dla Olusia, dziś kończy 4 miesiące :-)

Kwiatuszku - tak mi przykro :-( zbieraj siły do kolejnej walki, a my nieustająco będziemy trzymać kciuki.
Nowa - też mam takie wrażenie, że kliniki chcą na maksa wyciągnąć pieniądze od ministerstwa. Skoro każda para ma 3 próby, to bezsensu wypuszczać ją po 1 próbie.
U mniej sajgon. Nie wiem czy zęby czy choróbsko. Ale ja już wymiękam.

Kwiatuszku zycze wam duzo sily!
Nowa sto lat dla Olusia!
Lilonko wspolczuje oby maluchy szybko Daly Ci odetchnac.
Pelna wczoraj dalam pol lyz.kleiku ryz na wieczor dziecie tego nie odczulo mialam pobudke co dwie godz.aa kupilam ten smoczek trojprzepl.ssie fajnie
w sobote udalo mi sie mala rozsmieszyc chichrala sie tak glosno cos pieknego:)
U nas wieje strasznie ale spacer zaliczony:)

Olek dziekuje slicznie za zyczenia:-)
My wrocilismy z zakupow. Zawsze jak mam targac stelaz do bagaznika to zaluje, ze nie wybralam wozka gdzie byly w komplecie 2 stelaze duze kolka i male do samochodu. wtedy wydawalo mi sie to kompletnie zbedne. Coz wszystkiego uczymy sie w praktyce.
Pelna udanej imprezki. Daj znac jak bedziesz wolna w tygodniu to zaliczymy spacerek.
Dziewczyny poradzcie na pupie maly ma krostki w skupisku, smaruje bephanten ale nic nie pomaga.

Ostatnia edycja:
Nowa odezwę się na pewno, może jutro, zobaczę jak sprawnie pójdzie u lekarza, masz rację z tymi stelażami, ja jak jadę do lekarza to wolę wziąć małą na rękę niz targać fotelik i stelaż, fotelik mam na stałe w samochodzie a ją wyciągam, a właśnie u nas to najgorzej z tymi zakupami na tym wypiź.... :-) w Wawie to koło siebie mam pełno sklepów, więc na spacerku obskakiwałam i robiłam zakupki, to sobie akurat chwalę i jakoś przez to zaczęły mnie denerwować te nasze lasy

Nowa dostałaś @? Ja jeszcze nie i powiem wam że dziś się przeraziłam że mogłoby się okazać że jestem w ciąży i od razu czarna wizja że pękają mi szwy, mam krwotok i Nataszka zostaje bez mamy :no: jednak zacznę się zabezpieczać bo te cykle po porodzie widać że są nieregularne i różnie to może być :baffled:

Moj Franus w sobote skonczyl 6 miesiecy:

DSC_0717.jpgDSC_0680.jpgDSC_0626.jpgDSC_0748.jpgDSC_0602.jpgDSC_0252.jpg

W piatek mielismy szczepienie tak wiec Franus aktualnie wazy 8200 i mierzy 67 cm :-)

Mam do Was pytanie, w piatek mielismy 3 szczepienie, ktore ze wzgledu na chorobe i antybiotyk przesunelo sie o przeszlo miesiac.... wedlug harmonogramu kolejne jest w 7 miesiacu, czyli przez kolejne 4 tyg powinien byc zaszczepiony... Nie wiecie jak to jest, czy miedzy jednym, a drugim szczepieniem powinien byc zachowalny jakis okre czasu???? zawsze przy szczepieniu Pani wpisywala mi date kolejnego szczepienia, ale teraz byla jakas inna pielegniarka i nic nie ustalila, a zorientowalam sie dopiero jak wrocilismy do domu....

p.s. przepraszam za brak polskich znakow, ale cos jest nie halo na tablecie.... a po drugie nie wiem dlaczego zdjecia sa bokiem, mimo ze w teblecie sa prosto ale mam nadzieje, ze sobie poradzicie :-)

Załączniki

• DSC_0717.jpg
    DSC_0717.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC_0680.jpg
    DSC_0680.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0626.jpg
    DSC_0626.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC_0748.jpg
    DSC_0748.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC_0602.jpg
    DSC_0602.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_0252.jpg
    DSC_0252.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Kwiatuszku strasznie mi przykro :-(

lilonka wiem co czujesz. Chyba trzeba się przyzwyczaić, że co jakiś czas będzie ciężko.

Sun ja nie ogarniam szczepień. Też mam poprzesuwane, ale szczepię w punkcie szczepień a nie w przychodni i oni zawsze mi tam dają karteczkę z nowym terminem. Chyba najlepiej zrobisz, jeśli zadzwonisz i się dowiesz.Jak Ci idzie rehabilitacja?

Pełna nie rozumiem czemu martwisz się wagą małej. Moja kończy 8 miesięcy, a waży poniżej 8 kg i wszyscy lekarze mówią, że jest super. Dziecko ma podwoić wagę urodzeniową w 6 miesiącu i tyle. Co do @, to siostra mojego kolegi zaszła 3 miesiące po cesarce, więc rzeczywiście trzeba uważać.

Agusiaks
ja myślę o ciąży, ale nie wiem, co robić.

Czytam i czytam o zachodzeniu w ciążę po cc i nadal nie wiem, czy to już bezpieczne. Znacie kogoś kto miał robione iui po cc?

reklama
Cześć Dziewczynki!
Nie było mnie tu u Was chyba z pół wieku hehe no ale pooglądałam zdjęcia i musze Wam powiedzieć ze macie cudaśne dzieciaczki, takie do wycałowania. Fajnie się czyta ze większość z Nas ma już te swoje upragnione kruszynki. Mój Alanek już prawie sam chodzi, a zaczal chodzenie przy meblach ponad miesiąc temu także jest mega szybki we wszystkim. Chwilowo meczymy się w nocy z wyzynajacymi się zebolami, tzn. tak mi się wydaje ze nieprzespane noce sa z tego powodu. Poki co ma już 4 zebolki, dolne i gorne jedynki i wygląda jak króliczek:-) Pozdrawiam Was i może będę tu czasem zagladac jak mi dziecko da wolna chwilke.

Do góry