reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Ewirut jeszcze raz gratulacje, czekamy na zdjęcie Bartusia :-)
Emi a co u Ciebie? też już rozpakowana jesteś?
Yoanna mam nadzieję że jak tylko coś zacznie być widac to zobaczymy ta magiczna fotkę :-)
Błonka wszystkiego naj naj najlepszego dla Zosieńki z okazji skończonego roczku !!!

reklama
Hej laseczki, ale tu cisza :-p
U nas tak sobie, mała dostała wysypkę - okolice skroni, uszka i główka, taka kaszka, do tego ma sapkę, problemy z brzuszkiem, jest nerwowa i płaczliwa, podejrzewam u niej skazę białkową, dziś zamówiłam pediatrę do domu, przyjedzie koło 18, zobaczymy co powie :sorry:

Coś faktycznie tu cisza...
Mamuśki piszcie co u Was!
błonka Zosia to już duża pannica, fajnie że się imprezka udała :-)

pełna mnie się też wydaje że mam mleka mało i to ciągle walka z laktacją. Niby mała dobrze przybiera ale czasem zwłaszcza w dzień mam wrażenie że cyce puste i mała się nie najada a jakbym jej podała butlę to by z 200 ml wsunęła :tak: Przeżyłam już dwa kryzysy laktacyjne i wiem że przede wszystkim to wina stresu.
A z drugiej strony nie chce mm podawać bo wtedy coraz mniej się u mnie będzie produkować
Napisz co Ci pediatra powiedziała na temat tej skazy białkowej

lilonka Ty pisałaś że pijesz jakieś zioła na laktację. Gdzie je kupujesz i jak często pijesz?
ewirut czekamy na fotki Bartusia :tak:

Pełna - i jak tam? Co lekarz powiedział?

Błonka - piękny torcik :-) Ja to takie kuchenne beztalencie jestem :-( A z Zosieńki piękna panienka i jaka duża. Jak ten czas szybko mija - rok temu Ty rodziłaś, a ja czekalam na wyniki bety. A tu już Smerfole takie wielgachne :-)

Agusiaks - piję rutwicę na laktacje. Jedną szklankę dziennie z ok dwóch łyżek. A kupuję w zielarskim. Paczka chyba 4,8. To z polecenia Sylhy. Ale jak Majeczka ładnie Ci przybiera to chyba niepotrzebnie się stresujesz. Moje kluchy przybierają jak opętane. Chyba niedługo będzie trzeba przesiąść się do spacerówki, bo w gondolkach coraz mniej miejsca.

Dziewczyny lekarz powiedział że jeszcze za wcześnie żeby mówić o skazie białkowej, Nataszka jest za mała,że na 100% to stwierdzić, ale po objawach widać u niej nadwrażliwośc na pokarmy mleczne, dlatego przepisał nam na receptę bebilon pepti , no i ja musze wprowadzić u siebie dietę pozbawioną nabiału. Mówi że już po 2-3 dniach powinna być spokojniejsza i brzuszek powinien się uspokoić, a krostki z twarzy mogą schodzić przez 2-3 tygodnie.
Jak to mleko nie pomoże to przepisze nam nutramigen. Powiedział że super że tak szybko zareagowaliśmy, póki wysypka taka mała, no ale ja sama nie tolerowałam mleka więc podejrzewałam że u niej może być to samo.
dodatkowo na ulewanie dał nam nutriton, żeby zagęścić mleczko w brzuszku. No i powiedział że to słabe przybieranie na wadze to też od alergii.

No faktycznie Zosia slodka jest.
Okolo 2 tygodnie temu odstawilam nabial i malemu schodza krostki, juz ma praktycznie buzke gladka. Smaruje dodatkowo kremem emolium. zostala nam do zwalczenia ciemieniucha. Oliwka nie pomagala, smaruje kremem "mama i ja " i widze poprawe.

Dziewczyny kiedy mialyscie pierwsza wizyte kontrolna u ginekologa po porodzie? Ja jestem umowiona na sobote.

reklama
Do góry