reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
błonka pamiętam że Ty cc :tak: A co przygotowujesz imprezę na roczek dla Zosieńki?
A ewi kiedy urodziła?
Ja po oxy niby miałam skurcze, ale rozwarcie nie postępowało, a gdy odłączyli kroplówkę to i skurcze przeszły
pełna zapomniałam Ci napisać bo sięgnęłam wstecz że Nataszka ślicznie wygląda jak śpi.
Taki słodziak tylko by przytulać :tak:
No i ładnie przybiera, w takim tempie to Ci ponad kilo na miesiąc będzie przybierać :-D
Jednak po mm szybciej się przybiera.
gnagna no właśnie odezwij się. Bo pisałaś że już we wrześniu masz zamiar wrócić do pracy, czyli jednak nie decydujesz się na roczny macierzyński?

A inne mamuśki co planujecie? Roczny czy półroczny. Ja się jeszcze przed porodem zastanawiałam, ale teraz by mi było strasznie ciężko zostawić taką malotę samą.
Bo jednak najważniejsze wydarzenia związane z dzidzią to właśnie w pierwszym roku
Ja dziś w nocy musiałam Majeczkę budzić bo mnie cyce obudziły przed 4 a ta dalej spała :zawstydzona/y:
Tak jej mi było szkoda bo w dzień się przez te upały mi prawie nie spała
Ale po karmieniu zasnęła i dopiero się przed 8 obudziła

Ja po oxy niby miałam skurcze, ale rozwarcie nie postępowało, a gdy odłączyli kroplówkę to i skurcze przeszły

zupełnie jak u mnie

Ja myślę że Nataszka tylko na początku tak szybko nadrobiła i to przystopuje, teraz powinna ważyć 4200 a waży 3910 więc jeszcze wszystkiego nie nadrobiła ale i tak jestem zadowolona, a mleczka mm podaje jednak mniej niż z piersi... no właśnie jak śpi to co chwile podchodzimy i ją całujemy taki słodziaczek, a jak się obudzi to każdy ucieka hihi , bo lubi żeby się nią zajmować
Ja biorę roczny macierzyński :tak:
Fajnie że cię cyce budzą z powodu pełności...pamiętam te czasy kiedy mnie też budziły, a teraz...gdzie to moje mleko jest? :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Ja tez na oksy skurcze od razu ,wody odeszly, kroplowke odlaczyli i mialam juz swoja akcje ale nie bylo rozwarcia.. na 2/3 palce i koniec.
Ciekawe czy ewri juz w domu, miala wyjsc wczoraj chyba. Mówiła, że czuje się bardzo dobrze :)

Agusiaks tak, my roczek dziś robimy.. mamy balony, mega tort, popiekłam mięsa, sałatki zrobiłam, upiekłam ciasto, emek był po wina i szampana. Zrobilam taka prezentacje ze zdjeciami Zoski od narodzin az do roku z podkladem muzycznym tez puscimy :) mam nadzieje ze bedzie fajnie i Zosia wybawi sie z ciociami, wujkami i kuzynką ktora ma 6 lat :p

Kochane żyjemy :) imprezka fajna :)
Zobacz załącznik 576785 SAM_1158.jpg

Załączniki

• SAM_1158.jpg
    SAM_1158.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 54
Błonka gratuluję udanej imprezki urodzinowej Zosi, torcik sama piekłaś? Zosieńka jak juz duża :-) Ale ten czas leci
A my dziś z moją panienką pospałyśmy, dopiero wstałam :-D jestem w szoku bo na moim mleku przespała w nocy bite 5 godzin :szok:

Witam dziewczyny:-):-) Juz jestem pare kilo lżejsza, ale za to w łózeczku własnie spi sobie slodziutki Bartuś i cały czas sie usmiecha:-D:tak:
W poniedzialek pojechalam na wizyte do lekarza swojego okazało sie, że nadal mam mało wód płodowych, wiec wypisal mi skierowanie do szpitala, bo szyjka tez juz sie skracała, wiec na nic nie czekajac poszłam do szpitala . Na sam poczatek zrobili ktg i dali oksy czy jakos tak... skurcze były troszke silniejsze i niz przed tym ale pozniej to w zupełnosci ustapily.no to podjeli decyzje ze skoro jest malo wod plodowych to trzeba je uzupelnic i dostalam 3litry kroplowek i na drugi dzien usg ale wod nie przybyło, wiec okazalo sie ze cesarka. No i dobrze ja sie cieszyłam z tej wiadomosci. O przed 12 bylam juz na stole operacyjnym a 12.10 urodziło sie moje najwieksze szczęcsie tak dlugo wyczekiwane:tak::tak::-D
Po cesarce czuje sie swietnie, mmielismy wyjsc wczesniej ale okazalo sie , ze Bartus musi dostawac kroplowke z glukozy i magnezu bo ma drgawki raczek i nozek. No to nic innego tylko płacz przez pol dnia bo czy zawsze musi byc pod gorke, ale dostal dwie kroplowki wszytsko ustapiloi takim sposobem wyszlismy do domu w sobote.

Dziekujemy za gratulacje i pozdrawiamy zdjecia niebawem tylko sie ogarniemy;-):tak::-)

reklama
Cześć Dziewczęta,
Ewirut, gratulacje!!! Super, że dobrze się czujecie, nie mogę się doczekać zdjęć ;-)
Błonka, gratuluję udanej imprezki. Jubilatka ślicznie wyglądała :-)
Kasiulekk, w sumie to dobre wiadomości. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza. Na pewno wszystko będzie dobrze :tak: Kiedy masz najbliższe usg? Daj znać co tam u Maluszka.
U mnie brzuszka jeszcze nie ma. W ogóle poza piersiami żadnych objawów. Nie ukrywam, że jakieś by się przydały dla uspokojenie głowy. A do następnej wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie.
Pełna, pisałaś, żeby wrzucić zdjęcia brzuszków, to chyba do Pauliny w tej chwili prośba (przychylam się do niej :tak:), bo u mnie jeszcze nie ma czego oglądać.
Miłego wieczoru i pozdrowienia dla Was i Waszych małych Szczęść :-)

Do góry