reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

reklama
Hope - ja robiłam bete w 9 dpt - takie było zalecenie. Objawów było brak. U mnie też 5 dniowe maluchy były. Z resztą jutro minie rok od punkcji. Niesamowite jak to zleciało. Hope życzę Ci żebyś za rok mogła napisać to samo :-*
Paulina - pięknie Ci malutka rośnie :-) a o szyjkę dbaj - duużo wypoczywaj :-)
Pełna - czyli musisz.Nataszkę wybudzać regularnie w nocy, bo wtedy jest najbardziej kaloryczny pokarm. Mam nadzieję że to nie żadna infekcja i już niedługo będziesz chwalić się wagą Nataszki :-)

Hope fajnie że się odezwałaś, trzymam mocno kciukazy, a może testuj w czwartek, jeny nie wytrzymam aż do poniedziałku ;-)
Lilonka wczoraj i dziś ją wybudzałam, tylko że ona nie lubi jeść jak jest wybudzana, strasznie dużo czasu zajmuje jej zanim sama się wybudzi, z pół godziny się rozciąga i wyciąga, potem robi kupke i dopiero jest chętna do jedzenia, wcześniej zaciska usta i nie da sobie włożyć cyca, co za dziewczyna :eek: Dziś byliśmy oddać krew, wkłucie w główkę, ja się prawie popłakałąm a ona nic, spała smacznie, panie ją prawie udusiły zaciskając nos żeby zwiększyć ciśnienie, żeby krew leciała, się śmiały że skubana oddycha ustami i to tez nic nie daje...
wczoraj zgadaliśmy się z sąsiadami i pozyczyli nam wagę dziecięcą, więc zaczęłam ją ważyć przed jedzeniem i po, żeby zobaczyc ile z piersi wypija...i wyszło że na jedno karmienie zjadła 70ml, po 3 godzinach się obudziła i zjadła 140ml, a po godzinie się obudziła i zjadła 30ml, za każdy razem jadła ok 30min. Zdziwiło mnie to że 30ml jadła tak długo, pijąc intensywnie, może wcześniej też tak mało wypijała a ja myślałam że się najada...
no i rano też zjadła tylko 30ml przez tak długi czas...i więcej nie chciała, coś mi się wydaje że ona nie dojada, tylko czemu nie płacze jak chce jeść
jak wychodziliśmy ze szpitala to robili jej badania i nie miała infekcji, za dużo gości nie mieliśmy, tylko dziadków, więc gdzie by ją złapała?
Ewirut jak się czujesz?

Pełna- czuje sie dobrze, ale juz chcialabym urodzic i zobaczyc maluszka:tak:
Czasem juz mam dosc tego brzuszka juz tak mi ciezko znalesc sobie miejsce, zeby wygodnie poleżec!
Opuchlizna z nóg zeszła! Ale za to teraz sikam co godz nawet czesciej . Dzidzia jest juz tak nisko, a jeszcze sobie siedzi w brzuszku! Jutro ide do lekarza zobacze co mi powie!?

Hope, trzymam kciuki! Może przemyślisz jeszcze pomysł testowania w czwartek?
Pełna, mam nadzieję, że wyniki będą ok i Nataszka zacznie ładnie przybierać.
Dziewczyny, ja odebrałam badania krwi i mam podwyższone granulocyty i obniżone monocyty... Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
Dziś idziemy do lekarza i oczywiście mam stracha. Trzymajcie kciuki, proszę.

yoanna trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze!:-) co do tych wyników to nie mam pojęcia, ale postaraj się nie martwić na zapas, dziś wszystkiego się dowiesz. Patrzę na Twój suwaczek, tak pięknie się przesuwa do przodu, mam wrażenie, że szybciej niż mój;-) Ja mam wizytę dopiero 13 sierpnia, muszę się uzbroić w cierpliwość.. byłam parę dni w szpitalu, bo tak wymiotowałam, ale się uspokoiło:-) był tydzień przerwy i przedwczoraj znowu mnie tak wymęczyło, że nie miałam siły się ruszać.. ale dzisiaj jest już ok, nie wiem od czego to zależy, takie mam napady tych mdłości i wymiotów.

Hope, za Ciebie też baaaardzo mocno trzymam kciuki!!:-)

yoanna, myślę, że nie masz się czym martwić. Ja mam całe życie podwyższone granulocyty i nie mam z tego powodu żadnych konsekwencji. Po prostu jestem alergikiem, często pokarmy, leki, suplementy diety, detergenty, kosmetyki czy sierści zwierząt wywołują u mnie reakcję zapalną i stąd taki wynik. Całą ciążę mam też podwyższone leukocyty w granicach 10-12,5tys/ul, a I trymestrze miałam podwyższone lekko (5,7-6,5mg/l) CRP. Robię badania co 3 tygodnie. Lekarz nie widzi w moich zawyżonych wynikach niczego niepokojącego, ponieważ utrzymują się na stałym poziomie. Taka już moja uroda ;-)
Hope, ja bym chyba skisła do poniedziałku z testowaniem, ale do cierpliwych nie należę:-D Trzymam mocno &&&&&& .
kasiulekk, oby do II trymestru :tak:Marne pocieszenie, ale zobaczysz jaki to "złoty czas":-)

Ostatnia edycja:
Yoanna i jak wizyta?
Kasiulekk zaglądaj do nas częsciej, coraz mniej już tu ciezarnych a coraz wiecej rozpakowanych

Wyniki Nataszki wyszły ok :-) mam ją cześciej przystawiac do cyca, tylko teraz tak - dzis jej sie odmienilo i co godzine je po 30ml i tak od 11 do teraz( pomijam to ze jestem padnieta bo je 25 min,potem 20 na odbicie ,15 min przerwy i znowu) juz nie wiem czy to normalne czy nie powinnam ja dokarmic mm bo ona nawet sobie pospac nie moze...widze po oczach ze jest wymeczona, moze ja nie mam wiecej tego mleka niz te 30ml.. poradzcie cos
i w koncu wrzeszczy ze chce jesc :-)

reklama
Pelna ja uwazam , ze jesli bedzie chciala spac to napewno sobie usnie. Nie martw sie. Je czesciej to i mniej i chyba na taki malutki brzuszek 30 ml to normalna ilosc. Z mm narazie bym poczekala wkoncu to nasz pokarm jest najcenniejszy dla dzieciaczkow. Zobaczysz bedzie dobrze.

Do góry