reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

nowa mi lekarz nie kazał pieluchować tylko układać nóżki w pozycji "żabki" a nie prostować
pełna ja na wzdęcia małej piłam koperek i jej też dawałam, ale Maja nie bardzo chciała pić.
U mnie też pomógł chyba Espumisan w kropelkach
lilonka a Ty coś dajesz maluszkom do picia oprócz cycusia? I faktycznie niezłe klocki z nich, a tak się martwiłaś wagą Zuzi w czasie ciąży a tu już braciszka przerosła. Będzie pewnie rządzić bratem :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Agusiaks - karmię tylko cycem. Raz dziennie podaje im odciągnięty pokarm, bo musimy podawać dodatkowe żelazo. Tzn Zuzia zjada, a Maciek - no cóż zje tyle na ile nam cierpliwości starczy. Dzięki niemu mamy całą kolekcję butelek ;-) Ale jak narazie to Maciek jest mały terrorysta, a Zuzinek raczej z tych spokojnych. Chociaż jak głodna czy mokro to potrafi pokazać różki :-)

kobitki co dawać dzieciom na wzdęcia? Może tą herbatę koperkową to powinnam jej dać a nie sama pić, już nie wiem jak jej pomóc...

Ja mojemu podaje od wczoraj Bobotic. Dzisiaj z rana jak dostał po karmieniu i poszedł spać, to jak się obudził zrobił 3 kupy. A wczoraj wieczorem mało mi jadł i marudził więc pewnie miał pełny brzuszek. Tak więc myślę, że mogły kropelki podziałać. Zastanawiam się też jak długo można dziecku podawać takie kropelki i czy np. go nie przyzwyczają. Muszę pogadać z położna bo we wtorek mam ostatnią wizytę.

Ostatnia edycja:
pełna bobotic to najlepsze co moze byc... espumisan podawalam ale nie działał, a bobotic jak podałam kilka razy tak zapomnialam co to problrmy z brzuszkiem, tylko to nie jest lek!! to sie podaje jako suplement diety nawet jak problem znika.. podaje sie to systematycznie...

tylko że w ulotce bobotiku jest napisane ze od 28 dnia życia, to my jeszcze musimy poczekać, nam w szpitalu kazali podawać dicoflor, nie wiem czy te dwa leki można łączyć, jutro u mnie też jest położna to zapytam

pełna bobotic to najlepsze co moze byc... espumisan podawalam ale nie działał, a bobotic jak podałam kilka razy tak zapomnialam co to problrmy z brzuszkiem, tylko to nie jest lek!! to sie podaje jako suplement diety nawet jak problem znika.. podaje sie to systematycznie...

lilonka czyli dobrze rozumie, ze to podaje się ciągle ? czyli jak już teraz podałam to nie odstawiać? my akurat wstrzeliliśmy się w 28 dzień.

espumisan czy bobotic to są tylko nazwy handlowe, a w obu jest ta sama substancja - symetykon.
W espumisanie jest go mniej czyli jest łagodniejszy

dziewczyny doradźcie proszę...
mama podsunęła mi myśl że mogę miec małowartościowy pokarm, nie wiem czy jego wartość może spaść z dnia na dzień, ale wczoraj mała nagle zaczęła jeść w dzień co 1-1,5 godziny, gdy zawsze jadła co 3 godziny, a dziś to w ogóle od 12 do 15 nakarmiłam ją 3 razy, a ona cały czas krzyczała i ssała rączki po jedzeniu, a o 15 jak ją przystawiłam do piersi to piła godzinę i po tym ciągle płakała i ssała piąstki. Przy czy to jej picie było intensywne, po piciu sprawdzałam i mleko ciągle leci z sutków czyli mam go dużo, ale czy to możliwe że ona się nagle nie najada? No i jak wchodzimy z nią na wagę to wychodzi że nie przybiera...na razie rozmroziłam mleko, bo miałam trochę zamrożonego, jutro przychodzi położna to z nią porozmawiam o tym, ale póki co jestem zestresowana

Pelna ja czytalam, ze nie ma czegos takiego jak malo wartosciowy pokarm, pytalam o to polozna jak Olek mi wisial na cycu i potwierdzila , ze nie ma czegos takiego. W 3 tygodniu nastepuje skok rozwojowy i moze dlatego malutka potrzebuje teraz tak czesto jesc? Nie martw sie i jak narazie karm na zadanie. Pokarm sie wytworzy ;)

reklama
A mi wlasnie maluch je jakby mniej tzn rzadziej i obawiam sie o wlasciwe przybieranie.
A Pelna pomyslalam tez o tym, ze ona pic potrzebuje i dlatego tak czesto wkoncu upaly sa.

Do góry